YEREL HABERLER - 15 Aralık 2011 Perşembe 14:55

BEYŞEHİR ZİRAAT ODASI`NDAN BABAOĞLU`NA ZİYARET

A
A
A
BEYŞEHİR ZİRAAT ODASI`NDAN BABAOĞLU`NA ZİYARET

Konya’nın Beyşehir İlçe Ziraat Odası Başkanı Adem Metli ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, KOP Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu’nu makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.
Prof. Dr. Babaoğlu’na görevinde başarı dileğini ileten Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, Beyşehir tarımının içerisinde bulunduğu sorunlardan söz etti. Bölge çiftçisinin özellikle sulama yatırımları ve parçalanmış araziler konusunda çözüm bekleyen sorunları olduğunu anımsatan Metli, “En başta arazilerimiz çok parçalanmış durumda. Bu parçalı yapı nedeni ile üretim maliyetleri artmaktadır. Ayrıca, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü ilçemizde olmasına rağmen, yöre çiftçimiz tarımsal sulama yatırımlarından yeterince istifade edemiyor. Sulama yapamıyoruz. Sulama yapılamadığı için verimlilik yakalanamıyor ve alternatif ürünler üretilemiyor” dedi.
KOP Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ise, KOP deyince akla ilk olarak gelenin su ve sulama olduğunu ifade ederek, kurumun gündeminde birçok önemli konunun yer alacağını belirtti. Babaoğlu,“Elbette su ve sulama olacaktır. Kalkınma Bakanlığı bünyesinde eski DPT’nin yerine DAP, DOKAP, GAP, KOP olarak dört kalkınma idaresi başkanlığı kuruldu. KOP Kalkınma İdaresi Başkanlığı sadece Konya ilini kapsamıyor. Konya’nın yanında Karaman, Aksaray ve Niğde illeri de var. 987 köy var. Arazi toplulaştırması, tarımsal sulama gibi yatırımların yanında turizm, eğitim, sağlık gibi sektörler ile hatta termik santral ve tren yolu, hızlı tren gibi konular da gündemimizde olacak” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir