YEREL HABERLER - 23 Mayıs 2017 Salı 16:22

TYB Erzurum Şubesi’nden yazar Akif Emre için taziye mesajı

A
A
A
TYB Erzurum Şubesi’nden yazar Akif Emre için taziye mesajı

Akabe Yayınlarının kurucusu, Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarlarından Akif Emre’nin ani ölümü üzerine Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından bir taziye mesajı yayınlandı.

Akabe Yayınlarının kurucusu, Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarlarından Akif Emre’nin ani ölümü üzerine Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından bir taziye mesajı yayınlandı.


TYB Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli yaptığı yazılı açıklamada çizgisi ve duruşu ile taviz vermeden doğrunun ve hakkın yanından hiç ayrılmadan milletin dirilişi için mücadele eden güzel kalemlerden Akif Emre’yi kaybetmiş olmanın hüznünü yaşadıklarını söyledi


İspirli şu görüşlere yer verdi; “Zor yetişen ve sağa sola savrulmadan mümince duruşu ile millet için yazan, millet için koşuşturan Akif Emre’yi kaybetmiş olmanın hüznü hepimizi sarmıştır.


Ömrü boyunca kardeşlik hukuku ile bu milletin değerlerini gündeme getiren bir yazar olan Emre, ani bir kalp krizi ile aramızdan ayrılmış; Rabbine yürümüştür.


Rabbim taksiratlarını bağışlasın ve Cennet’i ile mükafatlandırsın. Bütün yazarlara, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”


AKİF EMRE KİMDİR?


Yeni Şafak Gazetesi yazarı Akif Emre, Kayseri doğumludur. İlk ve orta öğrenimini kayseri’de tamamlayan Emre İstanbul’da mühendislik eğitimi almıştır.


Yayıncılık, gazetecilik ve televizyonculuk yapan Akif Emre, tıpkı bir seyyah gibi seyahatler etti. Yeni Devir’de gazeteciliğe başlaya Emre, Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer aldı ve bir dönem genel yayın yönetmenliğini üstlendi.


Akif Emre, Akabe yayınlarında başladığı yayıncılık deneyimini İnsan, Küre ve Klasik yayınlarının yayın yönetmenliği görevlerini üstlenerek sürdürdü.


Belgesel çalışmalarına yoğunlaşan Emre, Osmanlı şehirleri (Saraybosna], Mostar, Üsküp, Selanik 1,2, Kudüs1,2 ve Mimar Sinan (6 Bölüm) başta olmak üzere birçok belgesel hazırladı.


Dünya Bülteni’nde (www.dunyabulteni.net) Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı.


Akif Emre en son www.haberiyat.com’da Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapıyordu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir’den Pınarbaşı’ya mahalle mahalle tarımsal hizmet Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Pınarbaşı ilçesinde 2024 yılının ilk 5 ayında mahalle mahalle saç sıvat, beton sıvat, arazi sulama ve hayvan içme suyu taleplerini yerine getirip, hizmetlerine aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, merkez mahallelerde olduğu kadar kırsal mahallelerde de yaşam konforunun artması ve merkez ile kırsal arasındaki farkın giderilmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. İlçelerde vatandaşlara hizmet etmeye özen göstererek kırsalı adeta ihya eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çevre temizliğinden fidan dikimine, çocuk oyun grubu kurulumu, toprak dolgu ve tesfiye işlemleri ile spor aletleri ve kameriye taşımasına kadar pek çok konuda Pınarbaşı’da 2024 yılının ilk 5 ayında hizmetler gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilçelerde çalışmalara devam eden Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı mahallelerinde hizmetleri sürdürüyor. Şabanlı, Pazarsu, Beserek, Uzunpınar, Saçlı, Taşoluk mahallelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından saç sıvat talepleri karşılandı ve diğer talepler de karşılanmaya devam ediyor. Pınarbaşı’da Artmak, Elmalı mahallerinde beton sıvat talepleri çalışmalar devam ediyor, talepler de sırayla karşılanıyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından Elmalı, Sacayağı, Kızıldere, Bahçecik, Büyükkömarmut, Gölcük, Taşlıoğlu, Taşlıgeçit, Kurttepe mahallelerindeki talepler yerinde tespit edildi ve çalışma listesine eklendi. Diğer muhtar taleplerinin de yerinde tespit çalışmaları devam ediyor.