GENEL - 13 Kasım 2018 Salı 16:54

GTB’den Vali Gül’e ziyaret

A
A
A
GTB’den Vali Gül’e ziyaret

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Meclis Divanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gaziantep Valisi Davut Gül’ü ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Meclis Divanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gaziantep Valisi Davut Gül’ü ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundular.


Gaziantep Valisi Davut Gül’e görevinde başarı dileklerinde bulunan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Gaziantep tarımı ve gıda sanayisi hakkında bilgiler verdi. Gaziantep’in tarım arazilerinin büyüklüğü açısından zengin bir yerleşim alanına sahip olmamasına rağmen, tarıma dayalı sanayide ülkenin lokomotif şehirlerinin başında geldiğini kaydeden Tiryakioğlu, kentin un, makarna, bulgur ve tekstil gibi tarım kökenli birçok sektörde ülke üretiminin yarısından fazlasını karşıladığını söyledi.


Çeşitli illerde üretilen birçok tarımsal ürünün Gaziantep’te işlenerek iç ve dış pazarlara sunulduğunu belirten Tiryakioğlu, bu ürün gruplarının başında ise antepfıstığının geldiğini söyledi. Gaziantep’in antepfıstığının ana vatanı olduğunu vurgulayan Tiryakioğlu, "Antepfıstığı üretimi şu an 27 farklı ilde yapılmakta. Rekolte bakımından Gaziantep ve Şanlıurfa illeri üretimde ön sıralarda yer almasına rağmen, antepfıstığının yüzde 99’u şehrimizde işlenmekte” dedi.


GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ise konuşmasında, Gaziantep Valisi Gül’e görevinde muvaffakıyetler dileyerek, borsanın faaliyetleri ve sürdürdüğü projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Et Borsası, Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk, Hububat Emtia Merkezi ve Antepfıstığı İşleme Pilot Tesisi gibi ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak global ölçekli projeler üzerinde çalıştıklarını kaydeden Akıncı, inşaat çalışmaları devam eden ve ihale işlemleri tamamlanan Et Borsası ile Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk projelerini 2019 yılı içerisinde hizmete kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.


Tarım ve hayvancılık sektörüne maksimum seviyede katkı sunmak istediklerini belirten Akıncı, "Amacımız şehrimizi sadece bölgesinde değil, tüm ülke genelinde tarımda bir cazibe ve üs merkezi haline getirmek" ifadelerini kullandı.


GTB Meclis Divanı ve Yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Valisi Davut Gül ise Gaziantep’in sanayi ve ticarette önemli bir marka olduğunu, tarım sektörünün de mutlaka güçlü tutulması gerektiğini belirtti. Vali Gül, ülke ve kent ekonomisine katkı sağlayacak tüm çalışmalar için kapılarının 24 saat açık olduğunu da sözlerine ekledi.


Ziyarette, GTB Meclis Başkan Yardımcısı Enver Çokay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ali Alagöz, Cesim Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Bilal Darı, Turgay Doğan, Nebi Koca, Meclis Katip Üyesi Ahmet Karakan, Meclis Üyesi Mevlüt Polat ve Genel Sekreter Özgür Bayram da hazır bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta merkezli 7 ilde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu: 20 gözaltı Isparta merkezli 7 ilde dolandırıcalara yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı. 21 ilde 41 dolandırıcılık olayında şüphelilerin toplam 11 milyon 69 bin 33 lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde vatandaşları telefonla arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Isparta merkezli olarak Adana, Bursa, İstanbul, İzmir, Samsun ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Şanlıurfa’da bir iş yerine yapılan operasyonda 3 milyon 874 bin lira ele geçirildi. İş yerinde bulunan 3 şüpheli yakalanırken, şüphelilerden İ.Y. ve R.U. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. K.B. isimli şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca dolandırıcılıktan elde edilen paraların aktarıldığı banka hesabı sahibi, banka hesabını kullandıran ve banka hesabı temin eden C.Y.E., İ.A., E.D., S.G., D.Y., C.D., B.B., C.V., O.T.K., Y.K., B.G., F.T. ve D.H. isimli şüpheliler de yakalandı. 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, S.G., D.Y., O.T.K. ve D.H. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. B.B. ve B.G.G. isimli şüpheliler ise Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı. Şüphelilerden M.F.Ö., E.A., E.B. ve V.O.’nun farklı illerde meydana gelen dolandırıcılık suçlarından tutuklu bulundukları öğrenildi. 21 ilde vatandaşların toplam 11 milyon 69 bin 33 lirası dolandırılmış Şüphelilerin Isparta’da karıştığı 9 olayda toplam 1 milyon 523 bin 800 lira, İstanbul’da 6 olayda toplam 3 milyon 285 300 lira, İzmir’de 3 olayda toplam 773 bin 220 lira, Bitlis’te 3 olayda toplam 533 bin 150 lira, Antalya’da 2 olayda toplam 300 bin lira, Bursa’da 2 olayda toplam 1 milyon 972 bin 500 lira, Şanlıurfa’da 2 olayda toplam 748 bin 550 lira, Ankara’da 1 olayda 84 bin 280 lira, Adıyaman’da 70 bin lira, Balıkesir’de 221 bin 425 lira, Eskişehir’de 320 bin lira, Gaziantep’te 360 bin lira, Giresun’da 237 bin 566 lira, Kocaeli’de 103 bin 400 lira, Konya’da 131 bin 972 lira, Kırıkkale’de 87 bin 670 lira, Manisa’da 101 bin 500 lira, Zonguldak’ta 160 bin lira, Van’da 54 bin 700 lira haksız kaçan elde ettiği, Tokat ve Çanakkale 1 olayın gerçekleştiği ancak zararın olmadığı belirlendi. Operasyon sonucunda 21 ilde meydana gelen 41 olayda toplam 11 milyon 69 bin 33 lira dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Operasyonlarda 17 adet cep telefonu, 1 adet bilgisayar, 16 adet sim kart, 1 adet flash bellek, 1 adet modem ve 1 adet CD kart ele geçirildi. Yakalanan 20 şüpheliden 13’ü nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanırken, 5 şüpheli adli kontrol şartı ile 2 şüpheli ise Cumhuriyet Savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Isparta 21 ilde yapılan 41 dolandırıcılık olayında ,11 Milyon 69 Bin ele geçirildi Isparta merkezli 21 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 11 Milyon 69 Bin 033 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan 20 şüpheli şahıstan 13’ü tutuklandı. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde, vatandaşları telefonla arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Isparta merkezli olmak üzere Adana, Bursa, İstanbul, İzmir, Samsun ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Şanlıurfa’da bir işyerine yapılan operasyonda 3 Milyon 874 bin lira ele geçirildi. İş yerinde bulunan 3 şüpheli yakalanırken, şüphelilerden İ.Y. ve R.U. isimli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. K.B. isimli şüpheli şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca, dolandırıcılıktan elde edilen paraların aktarıldığı banka hesabı sahibi, banka hesabını kullandıran ve banka hesabı temin eden C.Y.E., İ.A., E.D., S.G., D.Y., C.D., B.B., C.V., O.T.K., Y.K., B.G., F.T. ve D.H. isimli şüpheliler yakalandı. 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, S.G., D.Y., O.T.K. ve D.H. isimli şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. B.B. ve B.G.G. isimli şüpheliler ise Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı. Şüphelilerden M.F.Ö., E.A., E.B. ve V.O.’nun ise farklı illerde meydana gelen dolandırıcılık suçlarından tutuklu bulundukları öğrenildi. -21 ilde toplam zarar 11 Milyon 69 Bin 033 lira Şüpheli şahısların, Isparta’da karıştığı 9 olayda toplam zararın 1 Milyon 523 Bin 800 lira, İstanbul’da 6 olayda toplam zararın 3 Milyon 285 300 lira, İzmir’de 3 olayda toplam zararın 773 Bin 220 lira, Bitlis’te 3 olayda toplam zararın 533 Bin 150 lira, Antalya’da 2 olayda toplam zararın 300 Bin lira, Bursa’da 2 olayda toplam zararın 1 Milyon 972 Bin 500 lira, Şanlıurfa’da 2 olayda toplam zararın 748 Bin 550 lira, Ankara’da 1 olayda 84 Bin 280 lira, Adıyaman’da 70 Bin 000 lira, Balıkesir’de 221 Bin 425 lira, Eskişehir’de 320 Bin lira, Gaziantep’te 360 Bin lira, Giresun’da 237 Bin 566 lira, Kocaeli’ de 103 Bin 400 lira, Konya’da 131 Bin 972 lira, Kırıkkale’de 87 Bin 670 lira, Manisa’da 101 Bin 500 lira, Zonguldak’ta 160 Bin lira, Van’da 54 Bin 700 lira olduğu Tokat ve Çanakkale 1 olayın gerçekleştiği ancak zararın olmadığı belirlendi. Operasyon sonucunda 21 ilde meydana gelen 41 olayda 11 Milyon 69 Bin 033 lira dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Öte yandan, operasyonlarda 17 adet cep telefonu, 1 adet bilgisayar, 16 adet sim kart, 1 adet flash bellek, 1 adet modem ve 1 adet CD kart ele geçirildi. Yakalanan 20 şüpheliden 13’ü nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandı, 5 şüpheli şahıs ise adli kontrol şartı ile 2 şüpheli şahıs ise Cumhuriyet Savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.