EKONOMİ - 07 Aralık 2017 Perşembe 11:40

Halıcıların yeni rotası Güney Amerika

A
A
A
Halıcıların yeni rotası Güney Amerika

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinden oluşturulan bir heyet “Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik” adlı URGE Projesi kapsamında Güney Amerika’ya çıkarma yapacak.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinden oluşturulan bir heyet “Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik” adlı URGE Projesi kapsamında Güney Amerika’ya çıkarma yapacak.


Şili ve Brezilya’da çeşitli temaslarda bulunacak olan halıcılar 422 milyonluk nüfusa sahip olan Güney Amerika’da Pazar araştırmaları yaparak ihracatın attırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürecek. GAHİB Başkanı Sahahattin Kaplan Güney Amerika’nın halı sektörü için önemli bir Pazar olacağına inandıklarını belirterek çalışmaların 2018 ihracat rakamlarına olumlu yansımasını beklediklerini söyledi. Dünyanın halısını dokuyan Gaziantepli halıcılar, “Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik” adlı URGE Projesi kapsamında Güney Amerika ülkelerine çıkarma yapacak. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan, yaptığı açıklamada, mevcut ihracatı artırmak ve yeni pazarlara açılmak amacıyla gerçekleştirecekleri bu iş ziyaretinin verimli geçeceğini umduklarını söyledi. Proje kapsamında Güney Amerika ülkelerinden Brezilya ve Şili’ye yönelik gerçekleştirilecek olan faaliyette, ülke pazarlarını inceleyeceklerini ifade eden Kaplan, “Güney Amerikalı halı ithalatçıları, yerel kamu kurum ve kuruluşları yetkilileriyle bir araya gelerek halihazırdaki halı ticaretimizin geliştirilmesi için temaslarda bulunacağız. Ek olarak, pazar dinamikleri, mal tedariki, renk ve tasarım konusunda yerinde gözlemlerde bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.


Güney Amerika’ya en fazla halı ihracatı Gaziantep’ten


Kaplan, Güney Amerika ülkelerinden Brezilya ve Şili’nin hedef pazarları olmasının yanı sıra, bu ülkelere yapılan halı ihracatının büyük bir kısmının Gaziantepli halı firmalarınca gerçekleştirildiğini ifade etti. URGE Projesi’nde yer alan halı firmalarının bir kısmının hali hazırda Brezilya ve Şili’ye ihracat yaptığını anlatan Kaplan, 10 Aralık ile 17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirecekleri iş gezisinin meyvesini gelecek aylarda alacaklarına inandıklarını kaydetti. Türkiye’den Brezilya’ya bu yılın 11 aylık diliminde 4 milyon 637 bin dolarlık halı ihracatı yapılırken, Gaziantep’ten 3 milyon 788 bin dolarlık dış satım yapıldığını ifade etti. Şili’ye Türkiye’den 6 milyon 194 bin dolarlık halı ihracatına karşın Gaziantep’ten 3 milyon 594 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildiğini kaydeden Kaplan, “İki ülkenin de ihracatındaki düşüklük dikkat çekiyor. İki ülkenin de halı ihracatının artırılması için gerçekleştireceğimiz iş gezisine 35 kişi katılacak. Güney Amerika kıtasının sektörel trendleri, gelişmeleri, müşteri profilleri, müşteri talepleri yerinde incelenecek. Bu gezi sonunda Güney Amerika Kıtası’nın 422 milyonluk nüfusuna ve potansiyel müşterilere ulaşabilmenin önü açılacak” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Yalım’ı ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ı makamında ziyaret etti. Uşak Belediyesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Belediye Başkanı Özkan Yalım ile Uşak CHP Milletvekili Ali Karaoba, CHP İl Başkanı Sevinç Soyer Yazgan ve partililer karşıladı. Özkan Yalım’ın makam odasında konuşan Özel, “Ben Özkan Yalım’ın örgütümüzde, milletvekilimizle birlikte çok başarılı işler yapacağını, Uşak’ın ona duyduğu güveni boşa çıkarmayacağını, bizlerin beklentilerini karşılayacağını ve her geçen gün Uşak’ta hem partimize, hem kendisine duyulan güvenin, verilen desteğin bir kat daha artacağını biliyorum. İnanıyorum. Kendisine güveniyorum. Bundan sonraki süreçte kimseyi adam kayırmacılık, akraba kayırmacılık, partizanlık olmadan, bütün Uşak’a en doğru hizmetlerin yapılacağına yürekten inanıyorum. Bundan sonraki süreçte büyük bir başarı öyküsü yazılmasını dikkatle takip edeceğiz. Bize düşen ne varsa. CHP’li diğer belediyeler, Avrupa Birliği fonlarının araştırılmasında, Belediyeler Birliği’nin yapacağı projelerle katkılarla hep Uşak’ın arkasında olacağız. Karahallı için de, Eşme için de, belde belediyelerimiz için de farklı bir durum yok. İnsanlar CHP’ye verdiği oydan pişman olmayacaklar. Memnun olacaklar. Vermeyenler bir sonraki seçim için sabırsızlanacaklar" dedi. Konuşmanın ardından tebrik ziyareti basına kapalı devam etti.
Ordu Engelliler engelsiz yaşama dikkat çekti Ordu’nun Ünye ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle etkinlik geçekleştirildi. Yüzüncü yıl mevkiinden kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle rehabilitasyon merkezilerinin stantlarının açılışı gerçekleştirildi. “Engelsiz yaşam konusunda başarılı bir kentiz” Açılışta bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Engelli kardeşlerimiz ile ilgili bugün hem farkındalığın oluşması, hem de günlerinin kutlanması amacıyla bir araya geldik. Engelli kardeşlerimize verilen fırsatlar neticesinde neler yapılabildiğini burada görebilme fırsatı bulduk. Daha önceki ziyaretlerimizde hakikaten çok özel çalışmalar ortaya koymuşlardı. Bugün de aynı çalışmaları görmekten son derece memnun kaldık. Tabii yerel yönetim olarak bizler de engelli kardeşlerimizin engelsiz yaşam anlamında bir şehirde rahat edebilmeleri açısından ne gerekiyorsa gerekli hazırlıkları yapmak ve hayata geçirmek noktasında birlikte çalıştığımızı ve Ünye olarak bu konuda birçok şehirden önde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Aynı zamanda bu hafta ihtiyaçların belirlenmesine ve farkındalığın oluşmasına vesile olsun diyor, Engelliler Haftasını kutluyorum” dedi. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık hafta boyunca etkinliklerde görev alacak kurum ve kuruluşları tebrik ederek başarılar diledi. Etkinliklere ayrıca Engelli dernekleri başkanları, Daire Amirleri ve Sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri katıldı.