Yerel Haberler
Giresun
Geleceğin öğretmenleri eğitimde şiddeti kınadı 15 Mayıs 2024 Çarşamba - 11:35:22 Giresun’da öğretmen adayları, okullarda yaşanan şiddeti kınayarak basın açıklaması yaptı. İstanbul Eyüp Sultan’da bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan’ın ardından eğitimde yaşanan şiddete tepkiler sürüyor. Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri de kampüste basın açıklaması yaparak eğitimde şiddeti kınadı. Yapılan açıklamada, “Toplumumuzda artış gösteren şiddet olaylarının okullarımızda da görülmesini ve öğretmenlerimize yönelmesini büyük bir üzüntü ve endişe ile takip etmekteyiz. Öğretmen yetiştiren fakültenin mensupları olarak biz eğitimciler, şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bilindiği üzere İstanbul’da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan öğretmenimiz, 7 Mayıs 2024’de okulun eski öğrencisi tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu elim olayda hayatını kaybeden meslektaşımıza rahmet, ailesine ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz. Yine görevlerini fedakârca yaparken şehit olan tüm öğretmenlerimizi de saygıyla anıyoruz. Öğretmenlerimize sıkılan kurşun ve atılan yumruk, ülkemizin ve milletimizin geleceğine indirilmiş bir darbedir. Bu gerçeklik unutulmamalı ve el birliği ile zedelediğimiz öğretmenlik mesleğinin saygınlığı ivedilikle tekrar sağlanmalıdır. Toplumumuzda yaşanan şiddet olaylarının arka planı irdelenerek gerekçeleri ortaya çıkarılmalı ve gerekli çözümler için paydaşların işbirliği yapması kaçınılmazdır. Öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesi için caydırıcı yasal düzenlemelerin yapılmasını ve meslektaşlarımızın can güvenliğinin sağlanmasını talep ediyoruz” denildi.
14 Mayıs 2024 Salı - 15:05 DOKAP’tan Giresun’daki 9 projeye 50 milyon TL destek Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen Giresun’da tarım, turizm ve hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi kapsamında Giresun İl Özel İdaresi, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Giresun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Dereli ve Görele kaymakamlıkları arasında 9 adet projenin protokol imza törenleri gerçekleştirildi. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında düzenlenen proje protokol imza törenine Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Dereli Kaymakamı Mehmet Fatih Kestioğlu, Görele Kaymakamı Hamit Genç, DOKAP İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Muhammet Angın ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı. İmza töreninde konuşan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, “Giresunumuzun kalkınması için büyük önem taşıyan 50 milyon TL değerinde toplam 9 adet projenin kamu kurum ve kuruluş ortaklıklarıyla imzalanması vesilesiyle bir aradayız. Bu vesileyle, memleketimize hayırlı olmasını diliyor, projelerin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesini temenni ediyorum. Tarım sektöründen Milli Eğitim’e, kırsal altyapıdan diğer alanlara kadar geniş bir yelpazede yer alan bu projeler, bölgenin gelişimine ve insanımızın refahına önemli katkılar sağlayacaktır. DOKAP, Giresun ve çevresinin gözbebeği bir kurum olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgenin kalkınmasına liderlik etmeye devam edecektir” dedi. 2024 yılında Giresun’da uygulanacak olan projelerin 3 tanesinin Giresun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2’şer tanesinin Giresun İl Özel İdaresi ve Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1’er tanesinin de Dereli ve Görele Kaymakamlığına ait toplam 9 proje olduğu açıklandı. Yapılan sunumun ardından proje paydaşları tarafından protokol imzalandı
14 Mayıs 2024 Salı - 13:01 47. Uluslararası Aksu Festivali 19 Mayıs’ta başlıyor Giresun Belediyesi tarafından düzenlenecek 47. Uluslararası Aksu Festivali için bugün bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Giresun’da halk tarafından “Mayıs Yedisi” olarak adlandırılan ve binlerce yıllık geçmişe sahip olduğu iddia edilen festival bu yıl 19-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse düzenlediği basın toplantında, festivalin tüm maliyetinin sponsorlar tarafından karşılandığını ve belediyeye bir yük getirmediğini söyledi. Başkan Köse yaptığı açıklamada, "Uzun bir aradan sonra Giresun’da tekrar yapılacak olan Aksu Festivali’ni en iyi şekilde hazırlamak için birlikte çalıştık. Meclis üyeleri, belediye çalışanları ve iş dünyasından destekçilerimizle birlikte festivali düzenlemek için çaba gösterdik. Bu yılki festivalimizin maliyeti yaklaşık olarak 10 milyon lira olmasına rağmen, iş birliğiyle neredeyse sıfıra indirdik. Giresunlu iş insanlarının ve destekçilerimizin yanımızda olduğunu bilmek bizim için gurur verici. Ayrıca ismini açıklamak istemeyen birçok iş insanı ve destekçimize de teşekkür ediyorum. Onların desteğiyle festivalimizi şimdiden büyük bir başarıya dönüştürdük" ifadelerini kullandı. Köse ayrıca, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve çevre il ve ilçelerdeki belediye başkanlarıyla Giresunlu tüm siyasetçilerin festivale davet edildiğini açıkladı. 19 Mayıs günü başlayacak festival kapsamında geleneksel ritüellerin yanı sıra birçok konser, sergi, halk oyunları gösterisi, Solo Türk gösteri uçuşu ve Haluk Levent konseri sahnelenecek. Bu yıl maliyet artışları ve zaman darlığı nedeniyle yurtdışından katılımın az olması beklenen festivalde Gürcistan ve Slovakya’dan halk oyunları ekipleri yer alacak.
13 Mayıs 2024 Pazartesi - 14:14 Anneler gününün ilk saatlerinde feci kazada can vermiştiler: Yan yana toprağa verildiler Sakarya’da meydana gelen trafik kazasında 8 aylık hamile eşi Sevgi ile birlikte hayatını kaybeden Hüseyin Özdemir memleketleri Giresun’da yan yana cenaze namazı kılındıktan sonra toprağa verildi. Önceki gün Anadolu Otoyolu’nun Sakarya kesiminde park halindeki tıra başka bir tırın çarptığı kazada hayatını kaybeden Hüseyin Özdemir (39) ve eşi Sevgi Özdemir (39) memleketleri Giresun’da toprağa verildi. Özdemir çiftinin Sakarya’dan alınan cenazeleri Dereli ilçesine bağlı Güdül köyüne getirildi. Burada Hüseyin ve eşi Sevgi Özdemir için Güdül köyü caminde cenaze töreni düzenlendi. Törene Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Özdemir cifti aynı köydeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Hüseyin ve Sevgi Özdemir çiftinin bir yıl önce evlendiği, Sevgi Özdemir’in 8 aylık hamile olduğu öğrenildi. Anneler gününün ilk saatlerinde feci kazada can veren çiftin İstanbul’daki yakınlarını ziyarete gittiği bildirildi. Kaza Kaza, otoyolun Hendek geçişi Balıklıihsaniye mevkii Ankara istikametinde önceki gün meydana geldi. 28 EE 540 plakalı demir boru yüklü Volvo marka tır sürücüsü Hüseyin Özdemir (39), lastiğinin patlaması neticesinde emniyet şeridine park etti. Hüseyin Özdemir, lastik kontrolü yapmak için eşi Sevgi Özdemir (39) ile tırdan indikleri esnada aynı istikamette seyreden Y.K. (26) idaresindeki 41 AEC 388 plakalı hurda yüklü Mercedes marka tır, park halindeki tıra arkadan çarparak yan yattı. Meydana gelen kazada Y.K. idaresindeki tır bariyerlere çarparak devrilirken Hüseyin ve Sevgi Özdemir olay yerinde hayatını kaybetti.
Giresun’da Güvenlik ve Asayiş Toplantısı düzenlendi
09 Mayıs 2024 Perşembe - 16:02 Giresun’da Güvenlik ve Asayiş Toplantısı düzenlendi Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısında terör, göçmen kaçakçılığı, narkotik, organize suçlar, kaçakçılık, mali suçlar, asayiş, siber suçlar ve trafik olayları hakkında detaylı bilgiler verdi. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Özgür Özer ve Sahil Güvenlik 73 Komutanı Yüzbaşı Emre Meral katıldı. Vali Serdengeçti, yaptığı sunumda Mart ve Nisan ayında Giresun’da gerçekleşen terör, göçmen kaçakçılığı, narkotik, organize suçlar, kaçakçılık, mali suçlar, asayiş, siber suçlar, trafik olayları ve sahil güvenlik faaliyetleri hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Terörden 2 kişi tutuklandı Vali Serdengeçti, FETÖ, PKK, sol ve dini istismar eden örgütler başta olmak üzere terörün her türlüsüne göz açtırmamak için yoğun mesai harcadıklarını belirtti. Serdengeçti, 1 Mart-30 Nisan 2024 tarihleri arasında terörle mücadele kapsamında 7 operasyonunda gerçekleştirildiğini, bu operasyonlarda 23 şüphelinin gözaltına alındığını, 2 şüphelinin tutuklanıp 14 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı. Narkotik suçlar kapsamında bilgi veren Vali Serdengeçti, aynı dönemde Giresun’da 63 operasyon gerçekleştirildiğini bildirdi. Bu operasyonlarda 32 şahıs gözaltına alındı ve 6 şüpheli tutuklandı. Ayrıca operasyonlar kapsamında 992 kök kenevir, 287 adet ekstazi, 14,7 gram esrar, 19,2 gram metamfetamin, 7 gram kokain, 0,3 gram bonzai,30 gram skunk ve 74 adet sentetik ecza ele geçirildi. Vali Serdengeçti, sunumuna organize suçlarla mücadele verileri ile devam etti. Bu kapsamda 1 Mart-30 Nisan döneminde 4 operasyon gerçekleştirildi. Serdengeçti, operasyonlarda 1 kişinin tutuklandığını ve 5 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı. Ayrıca operasyonlarda 10 tabanca, 2 av tüfeği, 921 adet fişek ve 195 çek/senet ele geçirildi. 2 bin 311 asayiş olayı gerçekleşti Asayiş olayları hakkında verileri açıklayan Vali Serdengeçti, bu dönemde 2 bin 311 asayiş olayının gerçekleştiğini belirtti. Serdengeçti, güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucunda takibi gereken olaylarda aydınlatılma oranının yüzde 99,80, topluma karşı suçlarda aydınlatılma oranının yüzde 98,35, millete ve devlete karşı suçlarda aydınlatılma oranının yüzde 98,30, kişilere karşı suçlarda aydınlatılma oranının yüzde 97,60, mal varlığına karşı suçlarda aydınlatılma oranının yüzde 83,2 olduğunu bildirdi. Bulancak’taki soygun kısa sürede aydınlatıldı Diğer yandan geçtiğimiz ay Bulancak ilçesinde yaşanan kuyumcu soygununa değinen Vali Serdengeçti, polis ve jandarma ekiplerinin özverili çalışmaları sonucunda 3 şüphelinin kimliklerinin tespit edilip daha sonra da kısa süre içerisinde yakalanarak adli mercilere sevk edilmesinin sağlandığını açıkladı. Serdengeçti, “Buradan özellikle vurgulamak isteriz ki milletimizin huzur ve güvenliğine her ne suretle, her ne imkân ve planla olursa olsun kastetmek isteyenler; demir gibi bir iradeyle vazifesini ifa eden, çağın gerektirdiği donanım ve bilimsel gelişmelerle kendini güncelleyen şerefli güvenlik güçlerimizce daima alaşağı edilecektir” diye konuştu. 2 ayda 170 bin 652 araç denetlendi Trafik olaylarına da değinen Vali Serdengeçti, Giresun’da son 2 ayda 170 bin 652 aracın kontrol edildiğini, 3 bin 873 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandığını ve 1699 aracın da trafikten men edildiğini ifade etti. Ayrıca sonra 2 ayda, 2 ölümlü ve 173 yaralanmalı trafik kazasının meydana geldiğini, bu kazalarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 284 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali Serdengeçti, diğer güvenlik konuları hakkında da bilgilendirme yaparak toplantıyı tamamladı.
Kayalardan çıkan su yöreye hayat verirken ziyaretçilerinde ilgi odağı
07 Mayıs 2024 Salı - 14:46 Kayalardan çıkan su yöreye hayat verirken ziyaretçilerinde ilgi odağı Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Deregözü köyünde kayalar arasından çıkan su, yöre halkına hayat verirken, kilometrelerce uzaktan gelen ziyaretçilerini de ağırlıyor. Yöre halkı tarafından şifalı olduğuna inanılan, yapılan tahlillerde ise kaliteli olduğu için birçok su firmaları tarafından satın alınmak istenilse de köylülerin bu durumu kabul etmediğini söyleyen Köy Muhtarı Fikret Özdemir, “Bu su köyümüzdeki kayalıkların altındaki mağaradan çıkıp gelmektedir. Yöre halkımız öteden beri şifalı bir su olduğuna inanır. Ayrıca yapılan tahlillerde de kaliteli bir su olduğu tespit edilmiştir. İlçemizin birçok köyünün içme su ihtiyacını karşılayan suyumuzu bazı su firmaları şişeleyip satmak için buraya bir işletme kurmak istemiş ancak köyümüzün ihtiyar heyeti ve ileri gelenleri bunu kabul etmemiştir. Köylülerimiz bu haliyle bu doğal yapısının bozulmasını istemiyorlar” dedi. Şelalesi ve değirmeniyle ziyaretçilerin ilgi odağı Mağaradan çıktıktan sonra ihtiyaç fazlasının Çanakçı Deresine döküldüğü yerde görsel bir şölen oluşturan şelalesi de bulunan suyun özellikle yaz mevsimin ziyaretçilerinin de olduğunu anlatan Muhtar Özdemir, “Hem mağaradan çıkması hem de 20 metre kadar şelale oluşturması ziyaretçilerinde ilgisini çekiyor. Gerek Çanakçı Vadisi’nde burayı bilenler ,gerekse duyup gelenler ziyaret ediyor. Yaz aylarında sadece fotoğraf çektirip gitmiyorlar aynı zamanda yanlarında getirdikleri bidonlarla su da alıyorlar. Ayrıca suyun hemen yanında bir de 200 yıllık su değirmenimiz var. Burasıda ziyaretçiler için ayrı bir ilgi odağı” dedi.
Doğu Karadeniz’de sürüler yaylalara çıkmaya başladı
07 Mayıs 2024 Salı - 09:08 Doğu Karadeniz’de sürüler yaylalara çıkmaya başladı Giresun’da ilkbaharın gelmesi ile birlikte koyun sürüleri, yaylalara çıkarılmaya başladı. Yaklaşık 3-5 gün sürecek yolculuğun ardından sürüler yaz aylarını Giresun’un yaylalarında geçirecek. Yaylalarda Mayıs ayında yaşanan süpriz kar yağışına rağmen besiciler, küçükbaş hayvanlarını otlatmak için kış aylarında şehir merkezlerinde bulunan mandıralarından ayrılıp yüksek rakımlı yaylalara yolculuk etmeye başladı. Piraziz’den yola çıktıklarını belirten Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Yavuz, “300 koyunumuzla birlikte 2 bin rakımlı Eğribel Yaylasına yolculuğumuz başladı. Tahmini 3 günde varacağımızı düşünüyoruz fakat hava koşulları varış zamanımızı değiştirebilir. Her yıl mayıs ayının başında uzun bir yolculuk yaparak obalara çıkıyoruz. Eylül ayının sonlarına doğru ise şehirdeki mandıramıza geri dönüş yapıyoruz. Yolculuğumuz sırasında sürümüze 2 çoban ve 1 bekçi köpeği eşlik ediyor” dedi. Sürünün doğada daha iyi beslendiğini de dile getiren Yavuz, “Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte trafiğin sakinliğinden faydalanarak, şehir içinden yolculuklarına başlıyoruz. Yaylada 4-5 ay boyunca yaylalarda kalacak olan hayvanlarımız bu süre zarfında doğal ortamlarda bol bol otlamasını sağlanarak, sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi sağlanıyor” diye konuştu.
Pembe kimlikle 38 yıl yaşayan Kumral Bodur’un hayatı film oluyor
05 Mayıs 2024 Pazar - 09:52 Pembe kimlikle 38 yıl yaşayan Kumral Bodur’un hayatı film oluyor Giresun’da nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı pembe kimlik verilen ve 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalışan 52 yaşındaki Kumral Bodur’un hayatı beyaz perdeye ilham kaynağı oldu. Yazar Aziz Nesin’in filmlere de konu olan “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” romanının ardından, nüfus müdürünün hatası nedeniyle nüfusa kadın olarak kaydedilen Kumral Bodur’un 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalıştığı hayat hikayesi de filme konu oluyor. Filim yapımcılarının kendisini aradığını anlatan Kumral Bodur, “Trajikomik bir film hikayesi için hayatımın bir film senaryosuna ilham kaynağı olmuş. Bununla ilgili filmin yönetmenliğini yapacak olan Abbas Karatekin ve Yapımcısı Ulaş Karadeniz beni aradılar ve projelerinden bahsettiler. Ben de olumlu yaklaştım. Önümüzdeki günlerde Giresun’a gelip senaryo yazımı için detaylı görüşmeler yapacağız” dedi. 15 hakim, 19 savcı değişmiş, kimliği değişmemişti Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Kumral Bodur nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı nüfusa kadın olarak yazılmış ve pembe kimlik verilmişti. Ancak yapılan hatanın düzeltilmesi ise tam 38 yıl sürmüş bu süre içerisinde evlenip çocuk sahibi olmasına rağmen ne resmi evlilik yapabilmiş ne de çocuklarını nüfusuna yazdırabilmişti. Çocuklarını kardeşlerinin nüfusuna yazdıran Kumral Bodur, sigortalı bir işe girip çalışamamış ve askerlik görevini de yapamamıştı. 15 hakim, 19 savcının değiştiği hukuk mücadelesi ise tam 38 yıl sürmüştü. Kumral, mahkeme sürecinde yaşadığı psikoloji sorunlar nedeniyle aldığı hapis cezasını da, kadın kimliğiyle, erkek cezaevine girdiğinde ise yanlışlığın fark edilmesi sonucu cezaevinden dışarı çıkartılmıştı.
Giresun’da orman yangınlarının azaltılması amacıyla etkinlik yapıldı
03 Mayıs 2024 Cuma - 13:41 Giresun’da orman yangınlarının azaltılması amacıyla etkinlik yapıldı Orman yangınlarının önlenmesi ve yangın sayılarının azaltılması amacıyla düzenlenen “Orman Benim” etkinliğinde Giresun’un en önemli turizm alanlarından birisi olan Kulakkaya Yaylasında, kuru dallar, cam şişeler ve çöpler toplandı. Giresun’un Kulakkaya Yaylası Alçakbel Mesire Yeri’nde düzenlenen çöp toplama etkinliğine Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ile birlikte protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yöre halkı katıldı. Orman yangınlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, kamu kurum ve kuruluşları, eğitim kurumları ile vatandaşların aktif katılımıyla ormanlık alanlarda temizlik yapıldı, yangınlara karşı önleyici tedbirler alındı. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince de orman altı çalı ve alt dal budaması gibi çalışmalarla yangın riski en aza indirilmeye çalışılarak, orman içi ve bitişiğindeki yol kenarları, yerleşim yerleri ile tesislerin bitişiğinde bulunan yanıcı maddelerin azaltılması gibi orman yangınlarının olumsuz etkilerinin azaltılması hedeflendi. Etkinlikle ilgili açıklama yapan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, ormanlarımızın korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakılması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak ormanların korunması için birlikte çalışma çağrısında bulundu.
Sağlık çalışanları sağlıkta şiddeti kınadı
02 Mayıs 2024 Perşembe - 13:38 Sağlık çalışanları sağlıkta şiddeti kınadı Giresun Tabipler Odası ve sağlık çalışanları tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Dr. Uğur Semiz’e, B.A. tarafından uygulanan şiddet kınandı. Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde Giresun Tabipler Odası ve sağlık çalışanlarının katılımıyla basın açıklaması düzenlendi. Giresun’da son zamanlarda doktora yönelik şiddetin arttığına dikkat çeken Tabipler Odası Başkanı Dr. Erhan Demirelli "Yine sağlıkta şiddeti kınamak amacıyla toplandık. Şunu ifade etmek isterim ki yaşadığımız bu menfur saldırının failinin hekim olması, kendisine hizmet vermeye çalışan meslektaşımıza saldırdığı gerçeğinin önüne geçmemelidir. Bu olay neresinden bakılırsa bakılsın tam anlamıyla bir ’Sağlıkta Şiddet’ olayıdır ve bu şekilde değerlendirilmelidir. Sağlıkta şiddet sonucu şehit vermiş bir şehirde yaşamaktayız. Görevi başında şehit edilen Dr. Ali Menekşe ağabeyimizin acısı henüz taze iken ilimizde halen sağlıkta şiddet vakalarının görülmesi bizi derinden yaralamaktadır. Henüz birkaç ay önce bir hekim arkadaşımız görevi başında iken, bir hastasının yakını tarafından darp edildi. Bundan çok kısa süre sonra bir hemşire arkadaşımız acil serviste müdahale yaptığı bir çocuk hastasının annesi tarafından fiziksel ve sözel şiddete maruz kaldı. 2 gün önce de hastanemiz Üroloji kliniği asistanlarından Dr. Uğur Semiz poliklinikte görev yaparken bir hastası tarafından darp edildi. Bunlar son 6 ayda sadece Giresun’da yaşanan fiziksel şiddet olayıdır” dedi. Sağlıkta şiddet her geçen gün artıyor Beyaz kod bildiriminin 29 bin 942’ye yükseldiğini açıklayan Tabipler Odası Başkanı Dr. Demirelli, “Türkiye çapında durum çok daha vahimdir. Resmi verilere göre Sağlıkta şiddeti gösteren Beyaz Kod bildirim sayısı; 2020’de 11 bin 942 iken; 2021 yılında katlanarak artmış ve Beyaz Kod bildirim sayısı 29 bin 826’ya yükselmiştir. Bu vakaların yaklaşık üçte biri ise hekimlerin ve sağlık çalışanlarının canına kast edebilecek fiziksel şiddet olaylarını içermektedir. Beyaz kod verilmemiş sözel şiddet olaylarının ise kat kat fazla olduğu tahmin edilmektedir. Sağlık çalışanları olarak bizler neredeyse her gün sözel şiddete maruz kalmaktayız. Toplumumuzda günden güne yaygınlaşan şiddet eylemleri sağlık kurumlarını ve çalışanlarını ciddi biçimde etkilemekte, sadece şiddet görme endişesi bile sağlık çalışanlarının tükenmişliğine ve verimsizliğine neden olmaktadır” dedi.