EKONOMİ - 13 Ekim 2015 Salı 11:35

2016 yılı gözlük modelleri görücüye çıktı

A
A
A
2016 yılı gözlük modelleri görücüye çıktı

Göz Kooperatifi 2016 yılı gözlük modellerini Rize’nin İkizdere İlçesi’nde bulunan Ridos Termal Oteli’nde düzenlenen fuarda satıcılar ile buluşturdu.

Göz Kooperatifi’ne (GÖZ-KOP) bağlı 100’e yakın gözlük ve gözlük camı üreticisi Ridos Termal Otel’de düzenlenen fuarda 2016 yılı ürünlerini gözlük satıcılarının beğenisine sundu. İmalatçılar ile satıcıların buluşturulduğu fuarda yüzlerce yeni ürün ilk kez görücüye çıktı. Gözlük modellerinin yanında gözlük camı kesen makinelerin de tanıtıldığı fuara ilgi yüksek oldu.
Fuarda 2016 yılının gözlük modelleri arasında titanyum gibi hafif metallerden yapılan, hafif, çift renkli çerçeveler ile çok köşeli ve üzerinde isim , semboller işli camlar öne çıktı.

YENİ GÖZLÜK MODELLERİ RENGARENK
Göz Kop Başkanı Burçin Küçükören, bu yıl gözlük kullanıcılarının beklentilerini dikkate alarak hafif ve iki renkli çerçeveler üzerinde yoğunlaşıldığını belirterek “Bu fuarlarda biz imalatçıların ve optik satıcılarımızı bir araya getirerek bir sonra ki yılın yeni jenerasyonlarını gösteriyoruz. Optik tercihinde ince modellerin modası başladı. 2016 yılında çerçeveler çok daha ince olacak. Titanyum gibi hafif malzemeler kullanılıyor. 2016 yılında çerçeveler çift ve üç renk olarak tasarlanıyor. Önümüzdeki yıl optik kullanıcıları da bu modeller ile tanışacak. Kullanıcıların hafif çerçeveleri tercih etmelerinin nedeni konfor. İnsanlar sürekli üzerlerinde taşıdıkları gözlüklerinin hem hafif hem de konforlu olmasını tercih ediyor” dedi.

ÇOK KÖŞELİ GÖZLÜKLER GELİYOR
Gözlüm cami kesimi yapan 2016 model makineler üzerinde bilgi veren Mustafa Yiğitler ise yaptığı açıklamada, yeni nesil makinelerin eski makinelerden farklı olarak klasik kesimlerin dışında çok köşeli kesimler sağladığı ve cama işleme yazılar da yazamaya olanak sağladığını belirtti. Yiğitler yaptığı açıklamada, “Bu fuarda yeni bir cam kesme makinesini tanıtıyoruz. Bu makinenin klasik makinelerden farkı istediğiniz her şekli camın üzerinde yapabilme imkanı sağlamasıdır. Cama sadece çerçeve şekli değil aynı zamanda üzerine istenilen yazılı ve sembolü de işlemeye olarak tanıyor. Bugün dünyanın gelişmiş ülkelerindeki gözlük tüketicilerinin ulaşabildiği en kaliteli camlar artık ülkemizde de üretilebiliyor. Ülkemiz de aynı kaliteye ulaşmış durumda“ diye konuştu.

EŞSİZ DOĞADA FUAR KEYFİ
Türkiye’nin bir çok bölgesinden fuara katılan gözlük satıcıları, fuarın Rize’nin doğal güzellikleri arasında yer alan çam ormanlarının içerisindeki termal otelde düzenlenmesinin kendilerine keyif verdiğini belirterek, “Genelde bu tarz organizasyonlar büyük şehirlerde gerçekleştirildi. Kooperatifimiz geçtiğimiz yıl Mardin’de etkinliği gerçekleştirdi. Bu yıl ise fuarın Rize’nin güzel ormanları içerisinde, doğa ile baş başa kalma imkanı bulduğumuz bu ortamda gerçekleştirilmesi bize keyif verdi. Hem 2016 yılının gözlüklerini görme imkanı bulduk hem de beklide hiç görme imkanımız olmayacak bu güzel doğayı yerinde görme fırsatı bulduk” ifadelerini kullandılar.  

GÖKTÜRK FIRAT
RİZE

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Fuhuşta yakalanan kadınlarda cinsel yollarla bulaşan hastalık çıktı Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde düzenlenen fuhuş operasyonunda 34 yabancı kadın ve 6 zanlı yakalandı. Yapılan sağlık kontrolünde kadın şahıslardan 2’sinin cinsel yolla bulaşan hastalık taşıdığı tespit edildi. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığınca, Marmaraereğlisi ilçesinde faaliyet gösteren 3 işletmeye yönelik, fuhşa teşvik ve aracılık etme, yer ve imkan sağlama suçları çerçevesinde operasyonu düzenlendi. icra edilen eş zamanlı operasyonda, fuhşa teşvik, aracılık ve yer temini yapan 9 şüpheliden 6’sı yakalandı. Şüphelilerden 4’ü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari diğer şüphelilerin aranmasına ise devam ediliyor. Cinsel yollarla bulaşan hastalık tespit edildi Olaylara karışan 34 yabancı uyruklu kadın Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Yapılan sağlık kontrolünde kadın şahıslardan 2’sinin cinsel yolla bulaşan hastalık taşıdığı tespit edildi. İşletmelerde yapılan aramalarda, 1 adet tabanca, 3 adet tabanca fişeği, 7 adet cep telefonu, 1 adet harddisk, 2 gram esrar, 3 adet uyuşturucu hap, 3 litre kaçak içki, suçtan elde edilen çok miktarda para ve cinsel içerikli materyaller ele geçirildi. Ayrıca işletmeler hakkında kimlik bildiriminde bulunmama, kapalı alanda sigara içme ve diğer kabahatler nedeniyle idari işlem başlatıldı.
Ardahan Ardahan’da lise öğrencileri gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelik oldu: Valilikten açıklama geldi Ardahan’da Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan 25 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle Ardahan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Valilikten konuyla ilgili açıklama geldi. Ardahan merkezde bulunan Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan 25 öğrenci; mide bulantısı, karın ağrısı, ishal gibi şikâyetler nedeniyle öğretmenleri nezaretinde hastaneye kaldırıldı. Hastanede kan tahlili alınarak tedavileri yapılan öğrencilerin tamamı taburcu edilerek pansiyonlarına gönderildi. Ardahan Valiliği konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada konunun yakından takip edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "29 Nisan 2024 tarihinde ilimiz merkez Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan 25 öğrencimiz; mide bulantısı, karın ağrısı, ishal gibi şikâyetlerle öğretmenleri nezaretinde Ardahan Devlet Hastanesi’ne götürülmüştür. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvuran öğrencilerimizin tamamı acil servislerde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilmiş olup, durumu ciddi olan ve yatarak tedavi gören öğrencimiz bulunmamaktadır. Pansiyonda öğrencilere verilen gıda numuneleri ve su numuneleri gerekli incelemelerin yapılması için Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. Valiliğimiz tarafından başlatılan idari inceleme devam etmekte olup, konu yakından takip edilmektedir."