DÜNYA - 21 Mart 2024 Perşembe 20:11 | Son Güncelleme : 21 Mart 2024 Perşembe 20:48

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, AB liderlerini İsrail’e güçlü bir mesaj vermeye çağırdı

A
A
A
AB Yüksek Temsilcisi Borrell, AB liderlerini İsrail’e güçlü bir mesaj vermeye çağırdı

Josep Borrell,Gazze Şeridi’nde insanların açlık çektiğine dikkat çekerek, AB liderlerini İsrail’e güçlü bir mesaj vermeye davet etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki AB Liderler Zirvesi öncesi açıklamalarda bulundu. Borrell, Gazze Şeridi’ndeki durumun vahametine vurgu yaparak, bugün liderlerin Ekim 2023’teki zirvede yaptıklarından çok daha ileri gidecek olmalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Borrell, AB liderlerinin bugün Gazze için sürdürülebilir ateşkes çağrısı yapacağını söyleyerek, “Sürdürülebilir ateşkes çağrısı yapmak, kesinlikle aynı zamanda rehinelerin serbest bırakılmasını da talep etmektir. Fakat bu ayrıca, Gazze’deki insanların içinde bulunduğu kabul edilemez duruma ilişkin ciddi endişeyi de ortaya koymaktadır” dedi.

İsrail’e Gazze’ye daha fazla yardım ulaştığından emin olma çağrısında bulunan ve AB liderlerinin de bu çağrıya katılacaklarını umut ettiğini söyleyen Borrell, “İnsanlar açlık çekiyor. Bu nedenle de konseyin İsrail’e güçlü bir mesaj göndereceğini ve Gazze’ye gıda girişine engel olmaya son verme ve sivillerle ilgilenme çağrısında bulunacağını umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

Borrell, “İsrail’in kendini savunma hakkı olduğu kuşkusuz. Fakat intikam almaya hakkı yok” dedi. Borrell, dün yaptığı bir açıklamada, Gazze’de insan eliyle oluşturulan bir kıtlık söz konusu olduğunu ve çok sayıda yardım kamyonunun sınırda bekletilerek geçişine izin verilmediğini söylemişti.

İbrahim Aydoğan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Deprem bölgesinde çocuklar ‘sıfır atık’ bilinciyle eğlendi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında depremzede çocukları hem eğlendirdi hem de ‘sıfır atık’ konusunda bilinçlendirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Adıyaman’daki konteyner kentte etkinlik düzenledi. Adıyaman K-8 konteyner kentteki etkinlik alanında çocuklar doyasıya eğlendi. Bakanlığın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından oyun parkurundan tiyatroya, beceri ve zeka oyunlarından bilgi yarışmasına kadar birçok etkinlik düzenlendi. 23 Nisan etkinliklerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık’ çalışmaları da büyük ilgi topladı. Çocuklar sıfır atık hakkında bilgi alırken uygulamalı olarak atık ayrıştırdı. Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faysal Ergezen, amaçlarının çocukları bilinçlendirmek olduğunu belirterek, “Bakanlığımız, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya illerinde bu etkinlikleri düzenliyor. Burada amaç, deprem bölgesinde konteyner kentlerdeki çocukların moral ve motivasyonunu arttırmak ve bu noktada çevre bilincini aşılamak. Sıfır atık ve iklim değişiklikleri noktasında çocukları bilinçlendirmek” ifadelerini kullandı. Çocuklar ise düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.