DÜNYA - 18 Aralık 2023 Pazartesi 21:17 | Son Güncelleme : 18 Aralık 2023 Pazartesi 21:18

AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den Gazze’de insani ara çağrısı

A
A
A
AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den Gazze’de insani ara çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze Şeridi’ndeki durumun sona ermesi gerektiğini belirterek, "Acilen insani bir duraklamaya ihtiyaç var" dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 73’üncü günde devam ediyor. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell yaptığı açıklamada, "Fransa, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanlarının da belirttiği gibi, Gazze'de çok fazla sivil öldürüldü" ifadelerini kullanarak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ayrım gözetmediğine tanık olunduğunu aktardı.
İsrail’in Gazze’de yerinden edilmiş sivillerin sığındığı kiliseleri hedef aldığını hatırlatan Borrell, "Son askeri operasyonlarda ibadet edenler, üç İsrailli rehine ve yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Bu sona ermeli; acilen insani bir duraklamaya ihtiyaç var" dedi.

İsrail’in kiliselere saldırıları

Kudüs Latin Patrikhanesi tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz cuma günü İsrail ordusuna ait bir tankın Hayırsever Misyonerler Manastırı'na ateş ettiği belirtilmiş, manastırın jeneratörünün tahrip olduğu ve yangın çıktığı ifade edilmişti. Patrikhane, ilerleyen saatlerde ise İsrailli bir keskin nişancının Kutsal Aile Katolik Kilisesi’ne sığınan anne Nahida Halil Anton ve kızı Samar Kamal Anton’u öldürdüğünü belirtmiş, anne ve kızın kilise binasından çıkıp Rahibeler Manastırı'na doğru yürüdükleri sırada saldırıya uğradığını ve birinin diğerini güvenli bir yere taşımaya çalıştığı sırada öldürüldüğünü aktarmıştı. Patrikhane ayrıca, İsrailli keskin nişancının kilise yerleşkesinde diğerlerini korumaya çalışan 7 kişiyi vurarak yaraladığını bildirmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Fethiye’de ikisi bir arada gerçekleştirilen 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.