GENEL - 24 Nisan 2010 Cumartesi 16:05

Ağa'nın cenazesine onbinlerce kişi katıldı

A
A
A
Ağa'nın cenazesine onbinlerce kişi katıldı

Siirt ili Pervari ilçesinde yaşayan Emin Ağa kalbine yenik düşerek hayatını kaybetti. Ağa'nın cenazesine onbinlerce yakını ve seveni katıldı.

Pervari'nin ve bölgenin önemli kanaat önderlerinden Mehmet Emin Özcan (Emin Ağa) daha önce geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeni ile uzun bir süredir Batman'da tedavi görüyordu.

Burada kalp yetmezliği teşhisi konulan Özcan son 3 aydı evinde yatalak olarak yaşıyordu. 25 yıl Pervari Belediye başkanlığını yürüten ve 28 çocuk babası 77 yaşındaki Özcan geçirdiği kalp krizi ardından hayatını kaybetti. Özcan'ın cenazesi Pervari merkez camisinde düzenlenen cenaze namazı ardından On binlerce seveni kollarında Pervari Mezarlığında defin edildi. Cenazeye Siirt Valisi Necati Şentürk, Pervari Kaymakamı, Pervari ilçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ve kamu kurum müdür ve amirleri katıldı.

Siirt'te helikopter ile cenazeye yetişmek için Pervari'ye gelen Vali Necati Şentürk cenaze namazına ve defin işlemlerine katıldı. Cenaze törenini ardından taziye evini ziyaret eden Vali Şentürk Emin Ağa'nın çocuklarına babalarının dostlarını ziyaret etmelerini ihmal edilmemesini istedi. Ağa'nın çocuklarını nasihatlerde bulunan Vali Şentürk sık sık Emin Ağa'nın yokluğunun his ettirilmemesi istedi. Vali Şentürk "Bu gün acımız çok büyük, memleketimizin ileri gelenlerinden ve memleketimizin büyüklerinden Pervari'nin büyüklerinden Emin Özcan arkadaşımızı bu gün kaybettik.

Yaklaşık 3 saat kadar evvel ruhunu teslim etti ve duyar duymaz ben helikopter ile atladım geldim. Cenaze namazına yetiştik ve defin esnasında başında durduk. Memleketine hizmeti olan bir insandı, Memleketin illeri gelen bir insandı. Sözü geçen bir insandı, bu bakımdan acımız büyüktür. Ama ölüm herkesin başına gelecek bir gerçek bu nedenle de ona Allah'tan rahmet diliyorum, zaten son zamanlarda hastaydı belki rahmet vesilesi oldu. Uzun süredir hastalık çekiyordu Cenabı Allah onu bizden daha fazla seviyormuş ki onu aldı. Çocuklarına akrabalarına ve dostlarına baş sağlığı temeni ediyorum. Sabırlar diliyorum yattığı yer nur olsun mekanı cennet olsun Pervarili hemşerilerimizin de başı sağolsun" dedi.

Emin Özcan'ın Yeğeni İnan Özcan amcasının ağalık ağırlığını bir yana bıraktığını ve sportif aktif bir insan olduğunu belirterek "1933 Pervari ilçesi Yeni Aydın köyünde dünyaya gelen Emin Özcan 7 kuşaktan "Adiyan" aşireti reisi olmuş ve namı "Emin Ağa" olarak tanınmış, 1963 yıllında 30 yaşındayken Siyasete girmiş ve 5 dönem Pervari ilçe belediye başkanlığını yürütmüş. Pervari'de 1984 yıllında ilk kurulan Pervari belediye spor kulüp başkanlığı yapmış ve insanlar arasından çok sevilen bir zattı.

Pervari veya da çevre illerden başı sıkışan amcama geliyordu amcam yardımcı oluyordu onlara, amcam hiç bir köylüsüne veya da topraklarında çalışanlara ağa olarak değil bir aile bireyi olarak bakıyordu. Herkese karşı eli açık ve yardımsever bir insandı. Allah rahmet eylesin Mekanı cennet olsun" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir