ASAYİŞ - 27 Ocak 2015 Salı 09:20

Akıl almaz ölüm kamerada

A
A
A
Akıl almaz ölüm kamerada

Adana’da engelli kardeşinin elektrikli 3 tekerlekli bisikletiyle işe giden bekçi, rögar kapağının üzerinden geçerken tekerleğinin birinin kalkması sonucu kaza yapınca, yanından geçen kamyonun altında kalarak can verdi.

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Sarıhamzalı Mahallesi 47007 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre bekçilik yapan İsa Akdağ (69), engelli kardeşinin elektrikli 3 tekerli bisikletiyle işe gitmek için evden çıktı. Akdağ bekçilik yaptığı işyerine metreler kala kaza yapıp Zeki İ.’in (66) kullandığı kamyonun arka lastiğinin altına kalarak olay yerinde can verdi.

YOLDAN YÜKSEK RÖGAR KAPAĞI ÖLÜM GETİRDİ

Olay anı ise saniye saniye çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Güvenlik kamerasında Akdağ sokağa girdikten bir süre sonra arkasından kamyon göründü. Akdağ elektrikli bisikletle bir süre gittikten sonra yolun ortasında bulunan ve yoldan biraz yüksek olan rögar kapağının üzerinden geçerken kapak yüksek olduğu için bisikletin sağ arka lastiği havaya kalkınca, Akdağ dengesini kaybederek yola düştü. O an yanından kamyon geçtiği için Akdağ kamyon sürücüsünün sola manevra yapmasına rağmen arka sağ lastiğinin altında kalması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

OĞLU BABASININ BAŞINDAN HİÇ AYRILMADI

Olayı gören vatandaşlar kazanın olduğu yere koşup hemen sağlık ekiplerini çağırdı ancak yaşlı adam hayatını kaybetmişti. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Bu arada olayı duyan Akdağ’ın büyük oğlu Burhan Akdağ olay yerine geldi. Akdağ babasının cenazesinin başına gelerek oradan hiç ayrılmadı. Polisin kendisini uyarmasına rağmen babasını bırakmak istemediğini söyleyerek cenaze kaldırılana kadar onun başında bekledi. Bir süre sonra olay yerinde inceleme tamamlanarak cenaze otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Sürücü ise gözaltına alındı. Polisin olayla ilgili çalışması devam ediyor.

FATİH KEÇE-SERKAN ÇETİNKAYA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.