GENEL - 06 Şubat 2011 Pazar 11:47

Ankara'ya dıt kart geliyor

A
A
A
Ankara'ya dıt kart geliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi yıllardır kullandığı EGO kartı tarihe atıyor.

TAHİR SARIKAYA/ANKARA

EGO Genel Müdürü Ömer Ulu 'Dıt kart' adını verdikleri manyetik kartın ihalesinde son aşamaya geldiklerini belirterek, "Manyetik kart ile bir yolcu 4 saniyede otobüse binebilecek, geçmişteki EGO kartı ile bir vatandaş 20 saniyede biniyordu" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bazı bankaların KGS, OGS ve bazı işlemleri için kullandığı 'Dıt kart' için ihale sürecini başlatıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'bir an önce hizmete başlasın' diyerek talimat verdiği EGO'da çalışmalar son noktaya geldi. Bu ay içinde EGO Genel Müdürlügü ihale yaparak en geç 2011 yılının sonlarına doğru bu kartı Ankaralıların hizmetine sunacak. Konuyla ilgili İHA'ya konuşan EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, bu kartın daha çok temas kart şeklinde olacağını anlatarak, zaman açısından dıt kartın daha teknolojik olduğunu ifade etti. Ulu, "Akbil okuyor çekiyor. Manyetik kartla şikayetimiz 12 saniye sürüyor, binişi sayarsak 20 saniye zaman alıyor.

Manyetik kartla gösterip geçerek hızlı bir binişi sağlamış olacak. Bunun süresinin çok uzun olacağını zannetmiyorum. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkıyoruz. Maliyet teknik şartname komisyonunu oluşturduk. Melih Bey de bir an önce sonuçlanmasını istiyor. Kredi kartına benziyor ama onun kalınlığında değil bankaların dıt kart diye o kartlarında kullanımı mümkün olacak. Bu kartlara sahip olanlar bilet almadan otobüsümüze binecek." diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir