ASAYİŞ - 04 Mart 2023 Cumartesi 18:59

Artvin'deki çığda hayatını kaybeden dağcılardan birinin kimliği belirlendi

A
A
A
Artvin'deki çığda hayatını kaybeden dağcılardan birinin kimliği belirlendi

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaşanan çığ sonrası hayatını kaybeden dağcılardan birinin Erzurumlu Mustafa Tekin olduğu belirlendi. Öte yandan Tekin'in deprem sonrası Malatya'da gönüllü olarak görev yaptığı öğrenildi.

Yusufeli ilçesi Olgunlar Mahallesi Yaylası'nda bugün yaşanan çığda 2 dağcı öldü, 7 kişi de yaralandı. Çığda hayatını kaybedenlerden Erzurumlu dağcı Mustafa Tekin'in kimliği belirlenirken, Tekin'in deprem sonrası Malatya'da gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldığı öğrenildi. Tekin'in o anları sosyal medyasından paylaştığı belirlendi.

Öte yandan Malatya'dan beklenen askeri helikopterle cenazelerin ve yaralıların Artvin il merkezine götürüleceği öğrenildi.

Adem Güngör
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Osmaniye’de ‘Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali’ başladı Osmaniye’de Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali başladı. Osmaniye ve yakın illere özgü yöresel yemekler festivalde yer aldı. Osmaniye Atatürk Caddesinde kurulan 80 stantta yöresel yemekler ve tatlılar vatandaşların beğenisine sunuldu. Yaklaşık 2 gün sürecek festivalde gastroshow ve yarışmalar, müzik dinletisi, müzikli çocuk etkinliği, söyleşi programları, türkü gecesi, annemin yemekleri yöresel yemek yarışması ve gençlik konseri düzenlenecek. Osmaniye bölgesine ait unutulmaya yüz tutmuş anne tatlısını yapmak ve bu lezzeti unutturmamak istediğini söyleyen Osmaniye Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Havva Saçıkara Çetin, ‘Bu festival gerçekten Osmaniye’nin ihtiyacı olduğu çok güzel festival olduğunu düşündüğümüz için elimizden gelen bütün hünerlerimizi ortaya koymak istedik. İlk aklıma gelen şey, herkes her şeyi yapacaktır mutlaka sıkma, gözleme, etli kömbe bunların hepsi var ama unutulmaya yüz tutmuş olan bu anne tatlısı, annem rahmetli küçükken biz çocukken yapardı. Ekmeğin arkasından yapardı. O lezzet tadında bu festivalde bunun olması mutlaka gerekiyor diye düşündüm çünkü canlanması gerekiyor. Osmaniye yer fıstığımızdan sarı burma tatlısı içerisinde çok hafiftir yediğimiz zaman insanları rahatsız etmez. Aynı bayram kömbesi gibi 1 ay, 2 ay kalsa bile hiç bozulmayan bir tattır, lezzettir.. Festivale gelen herkesin bizim standımızda bu tatlıyı mutlaka herkesin tatmasını kesinlikle öneriyorum" dedi. Deprem bölgesi Osmaniye’de bu tür etkinliklerin yapılmasının insanlar için iyi olduğunu söyleyen Selma Karasakal, ‘Osmaniye’mizde ilk defa gerçekleştirilen yöresel lezzetler festivali bizi de çok mutlu etti, çok hoşumuza gitti. Halkımız da çok mutlu oldu. Biliyorsunuz Osmaniye büyük bir deprem geçirdi ve herkesin içerisinde büyük bir acı oldu. Bu şekilde yapılan bir etkinlik buradaki arkadaşlara da, halkımızın içinde de çok güzel bir proje oldu. Ben belediyemize çok teşekkür ediyorum bütün halkımız ve bizleri düşünüp de bu şekilde bir proje yaptıkları için halktan çok rağbet görüyor, gördüğünüz gibi birçok arkadaşlarımız yani etkinlik alanına geldiler. Bizler açısından da halkımız açısından da çok verimli geçiyor"dedi.