GÜNDEM - 28 Mayıs 2023 Pazar 21:52

Bakan Çavuşoğlu’ndan zafer konuşması: “Bu millet sana güvenmiyorsa dön aynaya bak. Kaç seçimdir kaybediyorsun”

A
A
A
Bakan Çavuşoğlu’ndan zafer konuşması: “Bu millet sana güvenmiyorsa dön aynaya bak. Kaç seçimdir kaybediyorsun”

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Yalanla dolanla, nefretle, linç kültürüyle, depremzedelere küfür ederek, oy vermeyenlere hakaret ederek seçim kazanılmaz. Bu millet sana güvenmiyorsa dön aynaya bak. Kaç seçimdir kaybediyorsun, çıkıyorsun kaybediyorsun. Adam kazandı, yine kazandı” dedi.

İkinci tura kalan 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre seçimden yüzde 52 oyla zaferle ayrılmasının ardından Antalya’da vatandaşlar zafer kutlaması yaptı. AK Parti ile başkanlığı önünde toplanan binlerce vatandaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferini kutlayarak sevinçlerini gösterdi. İl Başkanlığının önündeki alanın dolmasının ardından vatandaşlar üst geçidi de hınç hınç doldurdu. Binlerce vatandaşın da otomobiline binerek yollara düştüğü görüldü. Polis ekipleri karayolunda kutlamalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

"Biz de Antalya ile gurur duyuyoruz"

Toplanan vatandaşlara hitap eden Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, “Seçimin ikinci turunu dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Bu sonuçla 85 milyon kazandı. Sadece vatandaşlarımız değil tüm dünyadaki vatandaşlarımız soydaşlarımız akrabalarımız kazandı. Biz de Antalya ile gurur duyuyoruz. Bu seçimde aslında dünya barışı kazandı, çünkü Türkiye artık küresel bir aktördük, Recep Tayyip Erdoğan da dünya lideridir. Türkiye artık dünyada söz sahibi bir ülkedir. Bu seçimin sonuçlarını heyecanla bekleyen sadece vatandaşlarımız değildir, Türk dünyası kazandı” dedi.

“Depremzedelere küfür ederek, seçim kazanılmaz”

Konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenen Bakan Çavuşoğlu, “Yalanla dolanla, nefretle, linç kültürüyle, depremzedelere küfür ederek, oy vermeyenlere hakaret ederek seçim kazanılmaz. Bu millet sana güvenmiyorsa dön aynaya bak. Kaç seçimdir kaybediyorsun, çıkıyorsun kaybediyorsun. Adam kazandı, yine kazandı. 2 aydır gece gündüz çalıştınız, Allah hepinizden razı olsun. İkinci turda oylarımızı arttırdınız. Şimdi sıra büyükşehir belediyesi dahil yerel seçimlerde de biz kazanacağız. Antalya’ya hizmet var mı? Sıfır hizmet var. Zulüm var zulüm. Cumhurbaşkanımıza oy verenleri geçen hafta sürgüne gönderdiler. Bu millet onları sandığa gömecek. Son zamanlarda neler yaptıklarını gördünüz. Bizim Antalya sevdamız bitmeyecek” açıklamasına yer verdi.
Bakan Çavuşoğlu konuşmasının ardından Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’de yapacağı konuşmaya eşlik etmek üzere alandan ayrıldı.

Ertuğrul Gün - Umut Yasin Kurter
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayern Münih, Devler Ligi’nde Real Madrid’i konuk edecek UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Bayern Münih, yarın sahasında Real Madrid ile karşı karşıya gelecek. Allianz Arena’da oynanacak müsabaka ile iki takım, Devler Ligi’nde 21. kez rakip olacak. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final aşaması, dev bir mücadeleye sahne olacak. Şampiyonlar Ligi’nin iki güçlü takımı Bayern Münih ile Real Madrid, yarı final ilk maçında yarın TSİ 22.00’da Allianz Arena’da karşı karşıya gelecek. Müsabakanın rövanşı ise 8 Mayıs Çarşamba günü Santiago Bernabeu’da oynanacak. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 21. randevu Bayern Münih ile Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bugüne kadar 20 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda iki takım da 9’ar galibiyet elde ederken, 2 müsabaka beraberlikle sonuçlandı. Kırmızı-beyazlılar, bu maçlarda 32 gol atarken, eflatun-beyazlılar 35 golle karşılık verdi. İki ekip, son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2017-2018 sezonunun yarı final aşamasında rakip olmuştu. İlk maçı Real Madrid deplasmanda 2-1 kazanırken, rövanş karşılaşması 2-2 beraberlikle sonuçlanmış ve Madrid temsilcisi finale çıkmıştı. Real Madrid, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon namağlup Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon Union Berlin, Napoli ve Braga ile C Grubu’nda yer alan Real Madrid, grubunu 18 puanla namağlup lider tamamladı ve bir üst tura yükseldi. Son 16 turunda Leipzig ile karşılaşan İspanyol ekibi, ilk maçta 1-0 yendiği rakibi ile ikinci karşılaşmada 1-1 berabere kalarak çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde de son şampiyon Manchester City’i penaltılarla eleyen Madrid temsilcisi, adını yarı finale yazdırdı. Bayern Münih, zorlu rakipleri eledi Bu sezon Devler Ligi’nin grup aşamasında Manchester United, Galatasaray ve Kopenhag ile mücadele eden Bayern Münih ise A Grubu’nu 16 puanla lider tamamladı. Son 16 turunda Lazio ile eşleşen Alman temsilcisi, ilk maçta 1-0 yenildiği rakibini rövanş müsabakasında 3-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Bayern Münih, çeyrek final aşamasında da Arsenal’a karşı 2-2 ve 1-0’lık sonuçlarla üstünlük kurarak yarı finale yükseldi.
İzmir İzmirli ‘Müslümcülerden’ Mustafa Keser’e tepki: “Özür bekliyoruz” Şarkıcı Mustafa Keser’in Müslüm Gürses ile ilgili söylediği sözlere İzmir’de ‘Müslümcülerden’ tepki geldi. Müslümcüler, “Mustafa Keser’den özür bekliyoruz” dedi. Sanatçı Mustafa Keser, yaptığı bir röportajda şarkıcı Orhan Gencebay ve Müslüm Gürses’e yönelik, “Orhan Gencebay iyi bir müzisyendir ama iyi bir ses sanatçısı değildir. Müslüm Gürses Türkiye’nin en lezzetli seslerinden biridir ama hayatımda dinlemedim çünkü kötü okuyor” ifadelerini kullanmıştı. Keser’in bu sözlerine İzmir’de ‘Müslümcüler’ tepki gösterdi. Bornova’da bulunan Müslüm Gürses Arşiv Evi’nde toplanan ‘Müslümcüler’ arasından kendisini ‘radikal Müslümcü’ olarak tanıtan Mehmet Kara, “Geçtiğimiz günlerde Mustafa Keser abimizin bir röportajına denk geldik. Bahsettiği kelimelerde Müslüm Baba için ‘kötü okuyor’, Orhan Gencebay için ‘müzisyenliğini sevmiyorum’ gibi yorumlarda bulunmuş. Biz buna üzüldük. Mustafa Keser’den öncelikle özür bekliyoruz. Müslüm Baba gibi bir sanatçı daha da gelmez” diye konuştu. “Müslüm camiası olarak özür bekliyoruz” 35 yıldır Müslüm Gürses’in müziklerini dinlediğini belirten Nuri Alptekin ise şöyle konuştu: “Müslüm Baba’nın arşiv evi ve müzesi var. Müslüm Baba’nın mumyası yapıldı. Müslüm Baba’nın burada milyonlarca evladı var. Onu sahipsiz bırakmayız. Lütfen ‘Müslüm camiası’ olarak bir özür bekliyoruz.” Müslüm Gürses’in ‘sadece müziklerime saygı duyun’ dediğini aktaran Mustafa Aldanoğlu, “Müslüm Baba, garibanların yanında olan bir insandı. Allah rahmet eylesin, yattığı yeri cennet etsin. Onun üstüne gelmiş geçmiş bir sanatçı daha tanımıyorum. Laflarıyla herkes kendinden sorumludur. Böyle iftiralar atılmaması gerekiyor. Her sanatçıya kendince saygı duyarım. Herkes yaptığından utanır” ifadelerine yer verdi.