POLİTİKA - 24 Haziran 2021 Perşembe 09:20

Bakan Muş açıkladı! Hibe desteği başvuru süresi uzatıldı

A
A
A
Bakan Muş açıkladı! Hibe desteği başvuru süresi uzatıldı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş "Bakanlığımızca esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize verilen 3 bin ve 5 bin TL'lik hibe desteğinin son başvuru tarihini gelen talepler üzerine 1 Temmuz 2021 perşembe saat 23:59’a kadar uzattık" dedi.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle hükümetin esnaflara verdiği yeni hibe için başvuru süresi uzadı. Tİcaret Bakanı Mehmet Muş, 3 ve 5 bin liralık hibe desteğinin son başvuru tarihinin 1 Temmuz 2021 dahil olmak üzere uzatıldığını açıkladı.

Bakan Muş açıkladı! Hibe desteği başvuru süresi uzatıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Gabar ve Cudi dağı bölgesi ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi Şırnak Valiliği, Gabar ve Cudi dağı bölgesinin 15 gün süreyle “geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildiğini, girişlerin yasaklandığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, “İlimiz mülki sınırları içerisinde yer alan; milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, şiddet olaylarının meydana gelmesinin önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz bir durumun önüne geçilebilmesi amacıyla, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesine istinaden; Şırnak il merkez ilçe ve Güçlükonak ilçesi sınırlarında bulunan Gabar Dağı bölgesi ile merkez ilçe, Silopi ve Cizre ilçeleri sınırlarında bulunan Cudi Dağı Bölgesinde, bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkûr bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından 10 Mayıs (Dâhil) 2024 - 24 Mayıs (Dâhil) 2024 tarihleri arasında (15) on beş gün süreyle “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilmiştir. Bahse konu bölgelere, vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri bakımından girmeleri yasaklanmıştır” denildi.
İstanbul ’Vakıf İstanbul’ sergisi sanatseverlerle buluştu Vakıf haftası dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Üsküdar Atik Valide Külliyesi’nde ’Vakıf İstanbul’ temalı sergi açıldı. Birbirinden kıymetli eserin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü. Anadolu ve Rumeli’nin imarında önemli yer tutan vakıf medeniyetini geniş kitlelere tanıtmak, vâkıf insan olma bilincini gelecek kuşaklara aktarmak amacı ile yaklaşık 10 gün sürecek "Vakıf İstanbul" temalı sergi kapılarını sanatseverlere açtı. Geleneksel Türk el sanatlarını yaşatmayı ve genç kuşaklara sevdirmeyi amaçlayan, hat, minyatür, tezhip ve ebru sanatına gönül veren sanatçılara yaptırılan ve İstanbul’un çeşitli semtlerinde bulunan 15. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar inşa edilmiş vakıf eserlerinin tasvir edildiği 30 adet minyatürlerden oluşan koleksiyon Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Üsküdar Atik Valide Külliyesi’nde açılan sergiyle sanat severlerle buluştu. Sergiye Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Şimşek, Prof. Dr. Turan Gökçe, Sergi Küratörü Gökhan Burkan, okulun öğrencileri, öğretmenleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi söyleşilerle başlarken, tüm katılımcıların sergide yer alan eserleri incelenmesiyle devam etti. 8 Mayıs’ta kapılarını açan ’Vakıf İstanbul’ sergisi, 18 Mayıs’a kadar ziyaretçileri ağırlamaya devam edecek. Sergide konuşan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Şimşek, "Vakıf haftası nedeniyle, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bir üniversitesi olarak Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve bölge müdürlüğümüzle iş birliği içerisinde bir etkinlik düzenlemeyi amaçladık. Vakıf söyleşisi yaptık. Vakıf kültür ve medeniyeti üzerine, tarihimizden günümüze bazı değerlendirmelerde bulunduk. Vakıf sergisi çerçevesinde bu sergimizi açıyoruz" diye konuştu.
Van Yuvalarına dönen leylekler kuluçkaya yattı İlkbahar ile birlikte binlerce kilometre uzaklıktan Van’ın Özalp ilçesindeki yuvalarına dönen leylekler kuluçkaya yattı. Baharın gelmesi ile birlikte Van Gölü havzasına gelen leylekler yuvalarında kuluçkaya yattı. Özalp ilçesinde bağlı Yukarı Dönerdere Mahallesi’ndeki elektrik direğine yaklaşık 48 yıldır gelip yuva yapan leylekler, bu sene de yuvalarına geldi. 4 yumurtası bulunan 2 leyleğin ise uçan dronu gördüğünde verdiği tepki dikkat çekti. Leylek dronu görünce yumurtalarının üzerine yatarak korumaya çalıştı. Yumurtalarını yalnız bırakmayan leylekler, karınlarını doyurmak için nöbetleşe bölgedeki sulak alanlara gidiyor. Böcek ve sürüngenlerin yanı sıra balıkla beslenen leylekler, sulak alanda anbean kaydedildi. "Van Gölü havzası yılın 12 ayında, her mevsiminde çeşitli hayvan türlerini misafir ediyor" Bahar mevsiminin her zaman olduğu gibi canlılığı, üretimi ve bereketi temsil ettiğini söyleyen Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “2019 yılından bu yana küresel ısınmaya bağlı olarak Van Gölü havzasında sulak alanların azalması, sulak alanların tahrip edilmesi ve yiyecek bulamadıkları için leylek sayısında azalma görüldü. Baharın yağışlı olmasında dolayı bu sene sulak alanların artmasıyla yaban hayvanlarında büyük bir artışa neden oldu. Eski üreme yerlerine gelen leylekler, bu yıl sayılarında da bir artış olduğu görüldü. Leylekler hem yuvalarında yumurtalarını yapmışlar hem de sulak alanlarda karınlarını doyuruyorlar. Bundan sonra leylekleriyle, allı turnalarıyla, dikkuyruklarıyla, balıkçıllarıyla leylekler haber getirdi. Van Gölü havzası yılın 12 ayında, her mevsiminde çeşitli yaban hayvan türlerini misafir etmekte. Bize düşen bu alanları korumak, bu hayvanlara sahip çıkmak. Yaban hayvanları veya canılar, eğer bir yerde gıda varsa güvenlik varsa oraya yerleşir. Gıda ve güvenlikte tehlike görünce arayı terk eder” dedi.
Bursa Yaşlı adamın emekli maaşını “tantanacılık” yöntemiyle çalan zanlılar yakalandı Bursa’da "tantanacılık" adlı yöntemle yaşlı adamın cebindeki 10 bin TL’lik emekli maaşını çalan 3 kişi, polis tarafından parkta otururken kıskıvrak yakalandı. Olay, merkez Yıldırım ilçesi Değirmenlikızık’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bankadan emekli maaşını çeken 66 yaşındaki İ.K.’yi gözüne kestiren çete üyeleri, yaşlı adamı bir süre takip ettikten sonra insanların bulunmadığı noktada kavga edermiş gibi yaparak yaşlı adamın cebinden 10 bin TL’yi aldı. Eve gittiğinde emekli maaşını bulamayınca yıkılan adam, durumu polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Güven Timleri ve Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, "tantanacıları" yakalamak için düğmeye bastı. Özel ekip kuran polis, hırsızlığın yaşandığı bölgedeki tüm güvenlik kameralarını mercek altına aldı. Yaklaşık 150 güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, şüphelilerin cezaevinden yeni çıkan ve 37 suç kaydı bulunan C.A. (51), 10 adet suç kaydı bulunan O.G. (29) ve 7 adet suç kaydı bulunan C.G. (25) olduğunu tespit etti. Ekipler, şüphelileri merkez Yıldırım ilçesi Değirmenlikızık Mahallesi’nde bir parkta otururken yakaladı. 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen şüpheliler, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, 3 şüphelinin aralarına yaşlı adamı alarak kavga ediyormuş gibi yapıp emekli maaşını çaldıktan sonra kayıplara karıştığı görüldü.
Konya “Dikkat acemi sürücü” yazısıyla dikkat çekiyor Konya’da yıllar önce ehliyet alan ancak 4 gündür araç kullanmaya başlayan kadın sürücü, trafikte heyecanını yenmek ve diğer sürücüleri bilgilendirip anlayış göstermeleri için kullandığı otomobilin arka camına ‘Dikkat acemi sürücü’ yazısı yapıştırdı. Sürücü İsmihan Şule Ulukaya, yazının faydasını gördüğünü belirterek, "En azından aracı stop etme durumunda daha anlayışlı oluyorlar, bekleyebiliyorlar, yol verebiliyorlar. Ben de trafikte heyecanımı atlatmak için biraz daha kontrollü hareket edebiliyorum" dedi. Konya’da 2009 yılında ehliyet alan İsmihan Şule Ulukaya, trafik heyecanını yenmek için yıllar sonra direksiyona geçti ve araba kullanmaya başladı. Bir süre trafikte heyecanlanan ve diğer sürücülerden tepki alan İsmihan Şule Ulukaya, çareyi diğer sürücüleri uyarmak için hazırladığı “Dikkat acemi sürücü” yazısıyla buldu. Kullandığı aracın arka camına yazıyı yapıştıran Ulukaya, heyecanlı olduğunda daha güvenli şekilde hareket edebiliyor. Araç kullanım pratiğine 4 gün boyunca aralıksız devam eden İsmihan Şule Ulukaya, “Dikkat acemi sürücü” yazısı ile diğer sürücülerden de beğeni topladığını söyledi. “Trafik akışını etkilemeden bu şekilde daha güzel araç sürüyorum” Aracına “Dikkat acemi sürücü” yazısı yapıştıran İsmihan Şule Ulukaya, “Hem diğer sürücüleri düşünerek hem de kendi sağlığımızı düşünerek araç sürmemizi kolaylaştırmak adına bu şekilde bir yol düşündük. Ben faydasını görüyorum. Çünkü trafik akışını etkilemeden bu şekilde daha güzel araç sürüyorum. Arkadaşların bilinçli olmasından dolayı kazaya sebebiyet vermemek için yaptım. En azından aracı stop etme durumunda daha anlayışlı oluyorlar, bekleyebiliyorlar, yol verebiliyorlar. Ben trafikte biraz daha rahat heyecanımı atlatmak için biraz daha kontrollü hareket edebiliyorum. O yönden de, trafik yönünden de diğer sürücülerin yönünden de sağlıklı sürüş yapıyoruz” dedi. “Diğer sürücüleri tehlikeye atmamak adına bu şekilde düşündük” 15 yılın ardından 4 gün önce direksiyona tekrar geçen İsmihan Şule Ulukaya, “Bilinçli olmamız gerçekten önemli. Bize eğitim veren sürücü hocamız da bu yönde bizi bilgilendirmişti. Biz de bilinçli olduğumuz için ve diğer sürücüleri tehlikeye atmamak adına bu şekilde düşündük. 2009 yılında ehliyet aldım, şuanda 4 gündür araç kullanıyorum. Onun için bu yazı olmadan olmaz” ifadelerini kullandı. "Doğru bir şey yaptığımı yüz ifadeleriyle de görebiliyorum" Yazdığı yazıyla diğer sürücülerin de beğenisini toplayan Ulukaya, “Şu anki kurallar, sistem, yoğun trafik akışı da hem ders hem de trafiğe alışmamız için diğer sürücü arkadaşlarımızı tehlikeye atmamamız için böyle bir yazıya ihtiyaç duyduk. Umarım faydalı oluyordur. Ben de herkes için faydalı olduğunu düşünüyorum. Diğer sürücü arkadaşların güler yüzlerini de görüyorum. Doğru bir şey yaptığımı yüz ifadeleriyle de görebiliyorum” diye konuştu.