POLİTİKA - 11 Haziran 2018 Pazartesi 21:25

Başbakan Yıldırım hizmete açtı: 15 dakikaya indi!

A
A
A
Başbakan Yıldırım hizmete açtı: 15 dakikaya indi!

İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indiren Sabuncubeli Tünelleri, Başbakan Binali Yıldırım tarafından hizmete açıldı.

Tünellerden ilk geçen Başbakan Yıldırım olurken, tünel girişinde 10 bin kişiye de iftar verildi. Başbakan Yıldırım, muhalefet halka ne söz verdiyse AK Parti’nin zaten daha önce yaptığını belirterek, “Sinirleniyorlar, vitesten atıyorlar. ‘AK Parti ne yaptıysa hepsini yıkacağız’ diyorlar. Bunlar yıkım ekibi” dedi. 

Yıllardır vatandaşların dört gözle beklediği, Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde ’korkunç Sabuncubeli’ olarak tasvir ettiği bölgede Sabuncubeli Tünelleri, Başbakan Binali Yıldırım tarafından hizmete açıldı. Başbakan Yıldırım’ın İzmir’deki 35 projesinden biri olan tüneller, hem Manisa ve İzmir arasını 45 dakikadan 15 dakikaya indirecek hem de sürücülere daha güvenli bir yol imkanı sağlayacak. Yapımına 2011 yılında başlanan Sabuncubeli Tünelleri’ndeki tüplerin uzunluğu 4 bin 70 metre olarak planlandı. Sabuncubeli Tünelleri, kamu kaynaklarıyla yapıldığı için ücretsiz olacak. Başbakan Yıldırım, Uşak’taki mitingin ardından Manisa’ya indi ve tünelleri kullanarak İzmir’e geldi. 

İlk sürüşü yapan Başbakan Yıldırım, tünel girişinde konuşma yaparak ardından 10 bin kişiyle iftar yaptı. Açılışta konuşan Başbakan Yıldırım, “Muhalefet adayları, ‘ne söz verelim’ diye düşünüp taşınıyorlar, sonra ‘gençlere sağlık güvencesi sözü verelim’ diyorlar. Bakıyorlar AK Parti yapmış. Tam tünel sözü verecekler, bakıyorlar AK Parti yapmış. ‘Köprü sözü verelim’ diyorlar, bakıyorlar AK Parti yapmış. Sinirleniyorlar, vitesten atıyorlar. ‘AK Parti ne yaptıysa hepsini yıkacağız’ diyorlar. Bunlar yıkım ekibi. AK Parti yapar. Yaparsa AK Parti yapar” diye konuştu.

“BİR HAYAL DAHA GERÇEĞE DÖNDÜ” 

Sabuncubeli Tünelleri’nin hayırlı olması temennisinde bulunan Başbakan Yıldırım, “Evliya Çelebi’nin 400 yıl önce hayal ettiği, ‘korkunç Sabuncubeli’nden geçiyoruz’ dediği Sabuncubeli Tünelleri’ni açıyoruz. Duyduk, duymadık demeyin. Bir hayal daha gerçeğe döndü. Bu büyük eseri bölgeye kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tünellerin açılışı ile beraber değişik yerde beş yerde canlı bağlantı ile açılışlar yapacağız. Sabuncubeli Tünelleri hayırlı uğurlu olsun. İzmir’in milletvekili olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. İzmir, Türkiye’nin gözbebeği. İzmir’in refahı, Türkiye’nin refahıdır. Ege’nin mutluluğu, Türkiye’nin mutluluğudur. Açılışını yaptığımız bu tüneller, İzmir’in, Manisa’nın hatta İstanbul’a kadar olan bölgeye nefes aldıracak, Ege insanlarına büyük kolaylık getirecek. Manisa yolunu günde 40 bin araç kullanıyor. Bu tünellerle hem mesafe kısalacak, hem de daha az çevre kirliliği olacak. Hizmet aşkı ile dağları delmeye, gönüllere yol yapmaya, mesafeleri kısaltmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız için, bölgemiz için ne yapsak azdır” ifadelerini kullandı.

“PARALI DEĞİL, GİDİŞ DE GELİŞ DE BEDAVA OLACAK” 

İzmir ve Manisalıların geçen 16 yıl içinde yapılanların yapılacakların teminatı olduğunu çok iyi bildiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: 

“Bugün attığımız adımlar, yaptığımız yatırımlar aslında geleceğe yaptığımız yatırımlardır. Sabuncubeli, hayata geçen yüzlerce projeden sadece biri. Manisa-İzmir arasını adeta birbiri ile birleştiriyoruz. Seyahat süresini 15 dakikanın altına indiriyoruz. Üreticiler, ihracatçılar, bu tüneli kullanarak Avrupa’ya bile rahatlıkla gidecek. Bu tünel hayat kurtaracak. O virajlarda kazaların önüne geçilecek ve trafik kazaları azalmış olacak. Bazıları orada burada iş yapamazlar, yapılana da karşı çıkarlar. Tüneli görüyorlar artık yapılmış, yapacak bir şey yok. Gözden kaçırmanın imkanı yok. Bu sefer de ‘paralı’ diyorlar. Paralı değil, gidiş de geliş de bedava olacak.”

“BU AY İKİ TANE BAYRAMIMIZ VAR” 

Başbakan Yıldırım, “16 yıldır ilk günkü heyecanımızdan milim şaşmadan Türkiye’nin dört bir yanına hizmetler götürüyoruz. Hedef, Türkiye’yi lider ülkeler arasına sokmaktır. Bunu da Recep Tayyip Erdoğan ile başaracağız. Bu ay iki tane bayramımız var. Biri Ramazan Bayramı, biri de 24 Haziran bayramıdır. Bayramı kutlamaya hazır mısınız? Hedef, milletin yüzünü güldürmek, geleceği inşa etmek” dedi.

“HERKES BİLİR FERHAT’IN ŞİRİN’E AŞKINI” 

Açılış törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da, şunları söyledi:
“Bugün çok önemli bir açılıştayız. Herkes bilir Ferhat’ın Şirin’e aşkını. Ferhat, Şirin için dağları delmiş midir bilmiyoruz ama halka hizmeti Hakk’a hizmet bilip sizlerin aşkıyla dağları, tünelleri delen Başbakan Yıldırım’ın bakanlığı döneminde başlattığı bir tüneli daha hizmetinize sunuyoruz.”

5 PROJE AÇILDI, BİRİNİN TEMELİ ATILDI 

Konuşmaların ardından canlı bağlantı ile aynı anda Torbalı-Bayındır arasındaki bağlantı yolu, Adnan Menderes Köprülü Kavşağı, Bergama Köprülü Kavşağı ve dijital hastane olan Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesinin açılışları yapılırken, Aliağa-Çandarlı-Bergama raylı sisteminin de temeli atıldı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.
Aksaray Uyuşturucu tacirleri ile polisin kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin dur ihtarına uymayarak kaçan sürücü ile polis arasında kovalamaca yaşanırken, kovalama esnasında araçtan atılan poşette esrar maddesi çıktı. Kısa süren kovalamacayla yakalanan araç sürücünün ehliyetsiz olduğu belirlenirken, sürücü uyuşturucunun araçtan çıkmadığını belirterek ehliyetsiz olduğu için kaçtığını söyledi. Sürücü ve 2 arkadaşı kelepçelenerek gözaltına alındı. Olay, Kurtuluş Mahallesi Kurtuluş Caddesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte rutin uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Trafik Şubesi ekipleri uygulama noktasına yaklaşan 68 ES 022 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. İhtara uymayan araç sürücüsü fren yerine gaza basarak hızla uygulama noktasından kaçtı. Kaçan aracın peşine düşen polis ve şüpheliler arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca esnasından araçtan bir poşet atılırken, atılan poşetten kubar esrar maddesi ele geçirildi. Bir süre devam eden kovalamaca sonucu araç 3 şüpheliyle birlikte yakalandı. Araç sürücüsü Ö.F.B. (37) ile araçta yolcu olarak bulunan H.E. (40) ve R.D. (23) kelepçelenerek gözaltına alınırken, araç sürücüsü Ö.F.B. araçtan atılmasına rağmen uyuşturucunun kendilerine ait olmadığını belirterek, “Ne alakası var. Arabada çıktı mı? Çıkmadı, arabadan çıkmadı abi. Bizlik bir şey yok ki. Ehliyetim yok, cezamı yedim zaten biraz önce” dedi. Araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 977 TL, dur ihtarına uymamaktan bin 506 TL olmak üzere toplam 14 bin 483 TL para cezası kesilirken ara trafikten men edilerek otoparka çektirildi. Gözaltına alınan 3 kişi sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.