ASAYİŞ - 03 Ekim 2021 Pazar 07:41

Batman'da şüpheli paket fünye ile patlatıldı

A
A
A
Batman'da şüpheli paket fünye ile patlatıldı

Batman Abdürrezak Ceylan sokağında bulunan şüpheli bayan çantası polis ekiplerini alarma geçirdi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı şüpheli paketi fünye ile kontrollü bir şekilde patlattı.

Abdürrezzak Ceylan sokağı üzerinde bulunan şüpheli bayan çantası polisi alarma geçirdi. Vatandaşların yoğun olduğu sokakta bomba ihbarını alan polis ekipleri sokağı trafiğe kapatarak, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Çok sayıda Polis ekibinin geldiği olay yerine, bomba imha uzmanı ekibi, sevk edildi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı polis koruyucu kıyafetiyle şüpheli paketi inceledikten sonra fünye ile kontrollü patlatma gerçekleştirildi.

 

Abdulaziz Karataş - Osman Arslan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.