EĞİTİM - 26 Haziran 2023 Pazartesi 10:51

BAU Konservatuvarı Özel Yetenek Sınavı başvuruları devam ediyor

A
A
A
BAU Konservatuvarı Özel Yetenek Sınavı başvuruları devam ediyor

Sanatsal alanda bilimsel üretimlere imza atmış akademisyenlerin yanı sıra müzik ve sahne sanatları alanında önemli bir yere sahip olan sanatçı kadrosuyla, Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı Özel Yetenek Sınavı başvuruları devam ediyor.

Günümüz dünyasına uygun sanatçılar yetiştirmek amacıyla konservatuvar eğitimine yapay zekâ temelli üretimleri ile yeni bir soluk getiren BAU Konservatuvar Müzik, Müzik Teknolojisi ve Sahne Sanatları bölümleri Özel Yetenek Sınavları başvuruları, 7 Haziran - 10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Adaylar, başvuru esnasında sınavı online ya da yüz yüze mülakat olarak tercih edebilecekler.

Tam donanımlı sanatçılar yetişecek
Tüm güncel gereksinimlerin ötesinde yüksek imkânlarla donatılan konservatuvar binası, yerel ve dünya kültürünü harmanlamayı bilen, evrensel estetik mirasa katkı sunan ve daha yaşanabilir bir dünya için sanatsal ve entelektüel becerilerini geliştirmeyi hedefleyen; performans sanatçısı, akademisyen, eğitimci, besteci, ses tasarımcısı ve araştırmacı sanatçılar yetiştirmeyi hedefliyor.

Disiplinlerarası eğitimler yapılıyor
Sınavı kazanan öğrenciler, Müzik Bölümü ile icracılık, yorumculuk ve bestecilik alanında eserler üretme imkânı bulacak, Müzik Teknolojisi Bölümü ile müzik yazılımları, tonmaisterlik, aranjörlük, ses fiziği, elektronik müzik besteciliği gibi günümüzde önemi artan ve gelecekte daha da etkisini arttıracak olan alanlarda kendilerini geliştirebilme fırsatı bulacaklar. Sahne Sanatları Bölümünde ise oyunculuk, tiyatro, dans, kamera oyunculuğu, eğitimde drama, müzikal tiyatro ve vokal gibi alanları müfredat, kuram ve uygulama düzeyinde de kapsayan bir modelleme ile öğrenim görecekler.

Sınav için başvuru ücreti bulunmuyor
Başvurular 7 Haziran - 10 Temmuz 2023 tarihleri arasında, BAU Konservatuvar resmi internet sayfası üzerinden online olarak yapılacak. Adaylar sınava katılım göstermek için hiçbir ücret ödemeyecek. Adayların Müzik Bölümü için başvuru ekranına bugüne kadar yapmış oldukları çalışmaları, hedefleri, almış oldukları eğitimleri ve müzik bölümünde hangi uzmanlık alanında eğitim almak istediklerini anlatan bir niyet mektubu yazmaları gerekiyor. Müzik Teknolojisi ve Sahne Sanatları Bölümü için ise başvuru ekranında yer alan alana, bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalarını, hedeflerini ve almış oldukları eğitimleri anlatan bir niyet mektubu yazmaları gerekiyor.

Adaylar 17 - 22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek sınav için ayrıntılı bilgiye https://aday.bau.edu.tr/ozelyetenek adresinden ulaşabilirler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TFF. 3. Lig’de play-off oynamaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’nü tebrik etti. TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, bugün tamamlanan son hafta mücadelelerinde, deplasmanda karşılaştığı Hacettepe 1945’i 1-0’lık skorla mağlup etti. Eskişehir ekibi bu skorla beraber topladığı 39 puanla ligi 6. sırada tamamladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yayınladığı bir mesajla futbolcuları, teknik ekibi, taraftarları ve emeği geçenleri kutladı. Fuat Erdal mesajında, "Türk yükseköğretimine birçok ilki kazandıran üniversitemiz, kuruluşundan itibaren eğitim, araştırma ve sanat alanında olduğu gibi spor alanında da ülkemize önemli katkılar sunmuştur. Üniversitemiz modern tesislerinde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize çok çeşitli branşlarda düzenli spor yapma imkanı sunarak bugüne kadar farklı branşlarda 16.000’in üzerinde sporcu yetiştirmiş ve ne mutlu ki ülkemize 800’ün üzerinde de millî sporcu kazandırma başarısı göstermiştir. Buradan şunu ifade etmek isterim ki Anadolu Üniversitesi, sağlıklı bir yaşam için sporu yaşam biçimi haline getirmeyi başarabilmiş, aktif bir spor kültürü oluşturabilmiş üniversiteler arasında en ön sıralarda yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl 3. Lig’e çıkan futbol takımımızın bir ilk sezonda play-offlara kalma başarısı göstermesi bizleri çok mutlu etti. Tüm taraftarlarımızı, sporcularımızı, teknik ekibimizi, kulüp yönetimimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Karşıyaka maçında takıma başarılar diliyorum" dedi.