SPOR - 15 Ocak 2012 Pazar 20:03

"Ben Lefter hayranıydım"

A
A
A
"Ben Lefter hayranıydım"

Şenol Güneş: "Kaybettiğimiz değerler için yasta olduğumuz bir günde maç yaptık. Hem Lefter, hem Denktaş, hem de Aslı kızımız bizim için ortak değerdi"

GÖKMEN ŞAHİN - ERSEN KÜÇÜK
TRABZON

 

Karadeniz derbisinde gülen taraf Trabzonspor oldu. Maçın başında bitimine kadar üstün oynayan Bordo-mavili takım, Samsunspor'u 4-0'lık farklı bir skor ile yenerek ligde üst üste dördüncü maçını da kazandı.
 

Maçın ardından basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın başından sonuna kadar oyunun kontrolünün kendilerinde olduğunu belirterek, "Kaybettiğimiz değerler için yasta olduğumuz bir günde maç yaptık. Hem Lefter, hem Denktaş, hem de Aslı kızımız bizim için ortak değerdi. Farklılıkları birleştiren ortak değerlerdi. Bu tip değerlerin sahiplenilmesi ve hayatta iken değerlerinin bilinmesinden yanayım. Bugün kaygan ve yağmurlu bir sahada seyircilerimiz bize destek oldu. Bizde bu sahaya göre iyi bir futbol oynadık. Oyunun başından sonuna kadar kontrol bizdeydi. Rakibinde bazı hataları oldu. Yeni transferleriyle eskiler arasında bir uyum yoktu sanki. Yoksa iyi bir takımları ve iyi oyuncuları var. Ben daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Samsunspor iyi bir takım. Her şeye rağmen iyi bir Trabzonspor vardı sahada. Gol atmak isteyen bir takım vardı. Zaman zaman pas hataları vardı. Ayrıca kaçan goller de eleştirilebilir" dedi.


Güneş, 26 Ocak'taki TFF Genel Kurulu'nda konuşup, konuşmayacağıyla ilgili soruya ise, "O konularda şu an konuşmuyorum. Onun için konuşmayı oraya bıraktık. Zamanı gelince değerlendiririm. Konuşacak çok şeyler var. Yine konuşuruz. Önemli olan bu ülkeye, insanlara doğru şeyleri söylemektir. Kazandığınızda da, kaybettiğinizde de bunları aktarabilmektir" diye konuştu.
 

Güneş, "Futbol bir oyun, kazanabilir ve kaybedebiliriz. Bazen seri yakalıyorsunuz, bazen beklenmedik sonuçlar alabiliyorsunuz. Futbolda sonuçlardan giderek takımlar hakkında kanaat oluşturmak doğru değil. Bugün belki Burak çok gol kaçırdı diye eleştirilebilir. Ama önceden de çok goller attı. Burak lazım olduğunda goller atsın. Bugün de bunu yaptı. Oyun anlayışında iyi giden şeyler var" dedi.
 

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş iki takım taraftarları arasında yaşanan gerginlik üzerine ise şunları söyledi:
 

"Samsunspor taraftarları bizim içimizden insanlar. Taraftarlara üzülüyorum çünkü yapılanlar hiç doğru değil. Futbol bir birini parçalamak değil destek olmak için oynanan bir oyundur. Bundan kimse kazanmaz. Kimin hata yaptığını söylemek istemiyorum ama bir adım atarak birbirimize destek olmalıyız. Buradaki kısır döngü ve fanatizm kötülere yarar. Kendi insanımızı kucaklamak yerine onlara düşmanca yanıcı madde atmak sıkıntı yaratır. Futbolu güzelleştiren şey seyircilerin sahaya gelip takımlarına destek vermesidir. Tabi ki rekabet olacak ama fanatizme hayır diyorum. İşte Lefter örneği. Ben Lefter'in hayranıydım. Ona Allah rahmet eylesin. Taraftarlar da aynı şekilde olmalı. Biz değerlerimizi çoğaltıp örnekleri güzelleştirmeliyiz" ifadesini kullandı.

 

OLCAN "ÇOK MUTLUYUM"
 

Trabzonspor forması altında ligde ilk golünü atan Olcan, çok mutlu olduğunu belirterek, "Ligdeki ilk maçımda gol atmak tarif edilemez bir mutluluk. Kendi sahamızda maçın zor olacağını biliyorduk. Güzel futbol ve skor elde ettik. İnşallah çıkışımız devam edecek" dedi.
 

Başarılı sol bek oyuncusu Marek Cech ise kazandıkları için sevinçli olduklarını belirterek, "Çok mutuyum bu akşam Karadeniz derbisini kazandık. Ama bundan da önemlisi performansımız da gün geçtikçe iyiye gidiyor. İşleri yavaş yavaş yoluna sokuyoruz" dedi.
 

Aykut Akgün de üç maçlık galibiyet serilerini 4 maça çıkardıklarını belirterek, "Maça baskılı başladık. Çok pozisyon bulduk. İlk yarıda da çok pozisyonumuz vardı atamayınca ilk yarı 1-0 bitti. İkinci yarı oyunumuzu devam ettirdik. Rahat bir maçta oldu diyebilirim. Hocam bana güveniyor. O güvene karşılık vermek zorundayım. Sonuçta Trabzonspor'da oynuyorsunuz. Umarım performansım böyle devam eder" diye konuştu.

 

PETKOVİÇ, "GOLLERDE TRABZONSPOR'A YARDIM ETTİK"
 

Samsunspor Teknik Direktörü Vladimir Petkoviç, gollerde Trabzonspor'a yardım ettiklerini belirterek, "Trabzonspor'un bizim yardımımıza ihtiyacı yok ama biz bugün Trabzonspor'a gollerde yardım ettik. Oyuncularımız bazı hatalar yaptı ve Trabzonspor bu hataları iyi kullandı. İlk gole kadar takım halinde iyi bir diziliş ve performans sergiliyorduk. Ondan sonra 11 tane tek başına mücadele eden oyuncular vardı sahada. Takım oyunundan çok uzaklaştık. Golden sonra maçı çevirecek inancımız yoktu. Kırıldık. 2 - 0'a kadar bir mücadelemiz vardı aslında. Bu kadar iyi bir rakibe karşı herkesin muhakkak daha fazla sorumluluk alması gerekiyordu. Bunu yapamadık" dedi.


Petkoviç, bundan sonraki süreçte kafalarını kaldırmaları gerektiğini de vurgulayarak, "Önümüzdeki maçlara iyi hazırlanmak için başımızı kaldırıp ileriyi görmek lazım. Orduspor maçına iyi hazırlanmamız gerekiyor. Bu maçtan artıları ve eksileri iyi göreceğiz" dedi.


Samsunsporlu Ekigho ise beklenmedik bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, "Samsun'dan buraya böyle bir mağlubiyet için gelmemiştik. Beklemediğimiz ağır bir mağlubiyet oldu" diye konuştu.
Zenke ise maçın zorlu geçeceğini bildiklerini ifade ederek, "Beklemediğimiz bir sonuç aldık. Umarım bu sorunu kısa zamanda düzeltiriz. İyi bir çıkış yakalamaya ihtiyacımız var. Orduspor maçıyla buna başlayabiliriz" şeklinde konuştu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.