EKONOMİ - 20 Aralık 2022 Salı 13:28

Berko İlaç’a ‘Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi’ ödülü

A
A
A
Berko İlaç’a ‘Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi’ ödülü

Berko İlaç “Hastanede Kalan Çocuklar Oyundan Geri Kalmasınlar” projesi ile sağlık dünyasının prestijli ödüllerinden Doktorclub Awards 2022’de ‘Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi’ ödülüne layık görüldü.

Doktorclub.com ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi iş birliğinde bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen, Doktorclub Awards 2022 Türkiye’nin Sağlık Ödülleri sahiplerini buldu. Platforma üye 87 binden fazla hekimin oyları sonucu belirlenen, sağlık sektörünün tüm paydaşlarının yer aldığı ödül töreninde, Berko İlaç “Hastanede Kalan Çocuklar Oyundan Geri Kalmasınlar” projesi ile ‘Yılın İlaç Endüstrisi Ödülleri, Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi’ ödülüne layık bulundu. Üniversitede gerçekleştirilen törene, ödülü almak üzere Berko İlaç Kıdemli Ürün Müdürü Fatih Naba ve Berko İlaç Ürün Müdürü Tuğba Temizer katıldı.

“Sağlıklı Yarınlara” mottosuyla, toplum sağlığı için çalışan ve üreten ilaç şirketi, Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan hastanelerin pediatri servislerinde yatan çocuk hastalar için oyun alanları kurdu ve kurmaya devam ediyor. “Hastanede Kalan Çocuklar Oyundan Geri Kalmasınlar" sloganıyla ilaç şirketi 2022 yılı içerisinde; 2 adet İstanbul, 2 adet Eskişehir, 1 adet Manisa, 1 adet Aydın, 1 adet Ordu ve 1 adet Adana’da olmak üzere toplam 8 adet oyun alanı kurulumu gerçekleştirdi.

Ödül ile ilgili değerlendirmede bulunan Berko İlaç Pazarlama Müdürü Savaş Duman, “Yılı bitirirken bu şekilde bir ödülle takdir edilmek büyük bir mutluluk. Yılın İlaç Endüstrisi Ödülleri, Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü almak bizleri gururlandırdı. Hastanede Kalan Çocuklar Oyundan Geri Kalmasınlar diyerek başladığımız yolda, sağlıklı yarınlar için çalışmaya devam ediyoruz. Oylarıyla ödülü almamıza katkı sunan tüm sağlık meslek mensuplarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.