ASAYİŞ - 28 Ekim 2016 Cuma 09:58

Çalan alarma aldırmayan hırsızlar kamerada

A
A
A
Çalan alarma aldırmayan hırsızlar kamerada

Sultanbeyli'de bir dükkana giren hırsızlar, 10 bin liralık telefonla kayıplara karıştı. Kasanın bulunduğu çekmeceyi yerinden söken hırsızların çalan alarma aldırmadan telefonları çalması kameralara yansıdı.

Olay, Sultanbeyli Mehmet Akif Mahallesi Fatih Bulvarı'nda bulunan bir telefoncuda meydana geldi. Önceki gece yarısı saat 03.30 sıralarında meydana gelen olayda, dükkana giren hırsızlar 10 bin liralık telefon ve tabletlerle kayıplara karışırken, hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde camları kırarak dükkana giren iki hırsızın çalan alarma aldırmadan etrafı kolaçan ettikleri görülüyor. Tanınmamak için şapka taktıkları gözlenen hırsızlardan biri para kasasına yönelirken, diğer hırsızın ise cep telefonu ve tabletlere yöneldiği görülüyor. Kasayı yerinden söken hırsız, dükkanda dolaşarak cep telefonu ve tabletleri kasaya dolduruyor. Diğer hırsız da bu sırada dükkandaki değerli elektronik eşyaları çalıyor. Alarmın çalmasına aldırış etmeyen hırsızlar kısa sürede çaldıkları yaklaşık 10 bin TL değerinde tablet ve cep telefonları ile hızla dükkandan uzaklaşıyor.

“Biz psikolojik olarak çok rahatsısız”
Telefon dükkanında çalışan bir kişi, maddiyattan çok psikolojik olarak kötü durumda olduklarını söyledi. Olaydan gece saat 03.30 sıralarında alarmın çalmasıyla ve polisin bilgi vermesiyle haberdar olduklarını aktaran iş yeri çalışanı, “Camın dağılarak hırsızların içeriye girmesiyle hırsızlık olayı gerçekleşmiştir. Mağazamızda olan tablet ve kasamızı aldılar. Kırılan camlarımız var. 10 bin TL'ye yakın zararımız var. Biz psikolojik olarak çok rahatsısız. Sonuçta biz burada esnaf insanlarız” dedi.

Cenk İşver 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.