ASAYİŞ - 19 Ekim 2016 Çarşamba 16:34

Çanakkale’de 5 FETÖ gözaltısı

A
A
A
Çanakkale’de 5 FETÖ gözaltısı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

Biga’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 8 adrese yapılan aramalar sonucu 5 kişi gözaltına alındı. İçlerinde memur ve işadamlarının da bulunduğu şüpheliler, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Toprak Akkaya
ÇANAKKALE 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi Uşak Valisi Turan Ergün, Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme toplantısında, asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, siber ile trafik konuları hakkında detaylı bilgiler verdi. Uşak Valisi Turan Ergün, valilik binasında düzenlediği basın toplantısında il genelindeki güvenlik değerlendirme verilerini vatandaşlar ile paylaştı. İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz ile birlikte Uşak’taki kentteki güvenlik konuları hakkında bilgi aktaran Vali Ergün, asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, siber ile trafik konularına değindi. 187 aranan şahıs yakalandı 2024 yılının Nisan ayında toplam bin 137 olay meydana geldi. Bu olaylarda aydınlatma oranı yüzde 84,7 oldu. Vali Ergün, gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında toplamda 281 bin 152 şahıs sorgulanırken, 25 bin 250 araç kontrol edilirken, bir önceki yıla göre sorgu yapılan şahıs sayısı yüzde 20 artış gösterdi. Bu çalışmalar neticesinde 187 aranan şahsın yakalandığını belirtti. Yakalanan şahıslardan 0 ile 5 yıl arası kesinleşmiş cezası olanların sayısı 169 şahıs olurken, 5 ile 10 yıl arası 12 şahıs ve 10 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şahsın olduğu belirtti. Kadına Şiddetle Mücadele Vali Ergün, toplamda 66 olayda 43 koruyucu tedbir ve 138 önleyici tedbir uygulanarak 2 kişiye ise elektronik tabanca takılmıştır. Öte yandan KADES uygulamasını bugüne kadar toplamda 15 bin 10 kişi tarafından kullanım sağlanırken, 2024 yılı içeresinde bin 756 kişi indirildiği açıklandı. Okul Çevreleri ile Servis Araçları denetimi Vali Ergün, Nisan ayı içeresinde Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetimi hakkında bilgilere vererek, toplamda 715 ekip ve bin 997 personel ile 947 okul çevresi, 919 umumu açık alan, 553 okul servisi ve 13 bin 828 şahıs sorgulandığını belirtti. Öte yandan Vali Ergün, içinde bulunduğumuz trafik haftasını hatırlatma yaparak tüm vatandaşları trafik kurallarına uyarak, trafikte can ve mal kayıplarının önüne geçilmesinde büyük bir önem rol aldığını dile getirdi.
İstanbul Arnavutköy Belediyesi’nden anneler gününe özel el emeği sergisi Arnavutköy Belediyesi kurslarında eğitim gören kadınlar, yaptıkları el emeği ürünlerini anneler gününe özel sergide vatandaşların beğenisine sundu. Arnavutköy Belediyesi’nin kurslarında meslek öğrenen kadınlar, üretime geçti. Üreten kadınlara destek olmak amacıyla belediye tarafından Anneler Günü’ne özel "El Emeği Sergisi"nin açılışı gerçekleştirildi. Bir AVM’nin etkinlik alanındaki sergiye Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasip Turhan, ilçe meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, el işi ürünlerin zarafeti ve özgünlüğü karşısında büyük bir ilgi gösterdiler. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri tarafından üretilen el emeği ürünlerin sergilendiği etkinlikte, bu ürünlerin satışı da gerçekleştiriliyor. Arnavutköylü kadınlar, bu tür sergiler aracılığıyla ek gelir elde etme fırsatı buluyorlar. Kurdele kesimi ile başlayan sergide Başkan Yardımcısı Aygenli, beraberindekilerle stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Beş gün sürecek sergi hakkında konuşan Başkan Yardımcısı Aygenli, “Biz bunu hem hanımlara bir meşguliyet terapisi olması hem de el emeğinin ne demek olduğunu ve sanatı icra etmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz bir çalışma. Hem bu konuda halk eğitimin ciddi bir katkısı var. Bugün burada bunu sergilemek adına bu sergiyi açtık. İnşallah anneler günü ve önümüzde olacak olan güzel günler için güzel bir satış yeri de oldu. Güzel bir sergi, hanımefendileri emeklerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.