GÜNDEM - 22 Mayıs 2018 Salı 17:56

CHP'de 4 kişi milletvekili adaylığından çekildi

A
A
A
CHP'de 4 kişi milletvekili adaylığından çekildi

CHP Genel Merkezi tarafından belirlenen Gaziantep milletvekili adaylığında ismi açıklanan sıralamadaki yerlerini beğenmeyen 4 kişi adaylıktan çekildi.

Edinilen bilgiye göre, milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından Gaziantep'te 9. sıra adayı olan ve Eski İl Başkanı Nesrin Tuncel adaylıktan çekildi. 7. sıradaki Naci Kılıç, 13. sıradaki Yılmaz Demirdelen ve 14. sıradaki Mehmet Turan Gündoğdu da milletvekili adaylığından çekildi.


Parti yetkileri çekilmeleri doğrularken milletvekili adayları ise parti yöneticilerine tepki gösterdi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Minikler Filistin’e destek için kumbaralarını bağışladı Bilecik’te Hamidiye 4-6 Yaş Kur’an Kursu minikleri, kumbaralarını Filistin için bağışladı. İsrail ile savaşta zor günler geçiren Filistin halkına destek olmak amacıyla başlatılan ‘Özgür Filistin’in Yanındayız’ yardım kampanyasına destekler artarak devam ediyor. Bu kapsamda Bilecik İl Müftülüğü Hamidiye 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören minik öğrenciler de kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla ‘Özgür Filistin’in Yanındayız’ kampanyasına destek oldu. Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi adına Filistin’e göndermek üzere kumbaralarını miniklerden teslim alan Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun, "Bu güzel hareketiniz bütün insanlara örnektir. Büyükler de sizin gibi paylaşımcı olursa dünyada hiç kötülük kalmaz. Hep iyilik olur. Sizler de ömrünüz boyunca hep iyilik peşinde koşun inşallah. Kumbaralarınızı Filistin’deki kardeşleriniz için bağışladınız. Ben bu hassasiyetlerinizden ötürü sizleri tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. Çocuklarda paylaşma duygusunu vermek istediklerini söyleyen Hamidiye 4-6 Yaş Kur’an Kursu yöneticisi Reyhan Demir, “Hamidiye Kur’an Kursu miniklerimiz her Cuma ‘Cuma Sadakası’ adı altında harçlıklarını getirip kumbaraya atıyorlar. Böylelikle çocuklar yardımlaşma ve paylaşmayı öğreniyorlar. Bu sefer de Filistin’deki kardeşleri için sadaka kutusunu doldurdular ve kendi elleriyle sizlere teslim edecekler. Rabbim yardımlarımızı kabul eylesin” dedi.
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde 18 Mart sergisi Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen “18 Mart Çanakkale Zaferi Öğretim Elemanları Karma Sergisi” Merkez Kütüphane Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı. Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla, küratörlüğünü Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Kartal’ın yaptığı ve 22 akademisyenin farklı tekniklerde 24 çalışmasının yer aldığı “18 Mart Çanakkale Zaferi Öğretim Elemanları Karma Sergisi” sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Türk ulusunun var olma savaşının anlatıldığı karma sergiye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Kasım Yenigün, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Türk Tarihinin dönüm noktası olan ve binlerce insanın can verdiği Çanakkale Savaş’ının, askerlerin yaşadığı zorlukların anlatıldığı sergide Çanakkale ve Türk kahramanlığının önemi vurgulandığı sergi, 22 Mart 2024 tarihine kadar sanatseverler ile buluşacak. Serginin açılışında konuşan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, Türk tarihinin bir dönüm noktası olan Çanakkale Savaşlarında yazılan kahramanlık destanını sanatçıların gözü ile anlatmaya çalıştıklarını kaydetti. Çanakkale Savaşları’nda görülen birlik beraberlik ve dayanışmanın günümüzde de devam etmesi temennisinde bulunan Prof. Yıldır, sergiye katkıda bulunan tüm akademisyenlere teşekkür etti.
Erzincan Erzincan’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu Erzincan’ın yüksek kesimleri ile Otlukbeli ilçesinde mart ayının 19’unda kar yağışı etkili oldu. Arazide yeşermeye başlayan bitki örtüsünün üzeri yeniden beyaz örtüyle kaplandı. Erzincan kent merkezinde yağmur yağışı etkili olurken yüksek kesimlerde kara kış yeniden yaşanmaya başladı. Kent merkezinde sağanak yağışla birlikte Erzurum istikametinden Erzincan’a giriş güzergâhındaki kara yolu suyla doldu. Tıkanan mazgallardan suyun geri yola taşması üzerine araç trafiği ilerlemekte güçlük çekti. Kar yağışının görüldüğü Erzincan - Sivas karayolu Sakaltutan ve Kızıldağ geçitleri ile Erzincan - Gümüşhane karayolu Ahmediye geçidin de trafik ekipleri görev aldı. Karayolları ekipleri güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ağır tonajlı araçlar yapılan karla mücadele çalışmasının ardından seyirlerine devam etti. Yollarda herhangi bir ulaşıma kapanma meydana gelmedi. Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bugün bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların Erzincan ve çevresinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yine sabah ve gece saatlerinde yer yer pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. “Çığ uyarısı” Bölge de yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.