GÜNDEM - 19 Nisan 2023 Çarşamba 21:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan; 'Bay bay Kemal ve Meral Hanım teröristlerle beraber'

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan; 'Bay bay Kemal ve Meral Hanım teröristlerle beraber'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bay bay Kemal, bu teröristlerle beraber. Meral Hanım da teröristlerle beraber, HDP ile beraber. Hani siz onlarla aynı masaya oturmazdınız. Ne kadar da çabuk anlaştınız. Benim milletim bu teröristlere 14 Mayıs’ta yol vermez” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Bulvarı'nda düzenlenen açık hava toplantısında binlerce Denizliliye seslendi. Ülke ve millet olarak yeni bir seçimin, yeni bir tercihin, yeni bir yol ayrımında olunduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah 14 Mayıs Bay Kemal ve yanındakilerin siyasi mevta oldukları gün olacak. Adaylar, eser ve hizmetler, vizyonlar ve sandıklar hepsi birlikte sizin tartınıza çıkacak. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına adını verdiğimiz Türkiye Yüzyılı’na kime emanet edersiniz? Hayallerinizi hayata geçirmek için ülkenin yönetimini kime emanet edersiniz? Türkiye’nin siyasi ve ekonomik anlamda dünyada hak ettiği yere gelebilmesi için kime güvenirsiniz? Mesele bu. 21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Ülkemizin asırlık eksiklerini bu şekilde tamamladık. Şehirlerimizin ayağındaki geri kalmıştık prangalarını bu şekilde kırdık. Eser siyasetimizin ulaşmadığı tek bir karış vatan toprağı kalmadı. Yarın da Karadeniz doğalgazını hep birlikte ateşleyeceğiz. 14 Mayıs’ta vereceğiniz destekle Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edeceğiz. Pusuda bekleyen ne kadar ülke ve millet düşmanı varsa ellerini ovuşturmaya başladı. Bunlar desteği Kandil’den alıyor. Terör örgütünün baronlarından alıyor. Bay bay Kemal, bu teröristlerle beraber. Meral Hanım da teröristlerle beraber, HDP ile beraber. Hani siz onlarla aynı masaya oturmazdınız? Ne kadar da çabuk anlaştınız. Benim milletim bu teröristlere 14 Mayıs’ta yol vermez” diye konuştu.

“Selo ve elebaşını çıkaracaklarmış”

Cumhur İttifakı’nın 14 Mayıs’ta terör destekçilerine gereken dersi vereceğini ifade eden Erdoğan, “Bunlar, Diyarbakır'da benim 51 Kürt kardeşimi öldürenler değil mi? Bu Selo şu anda içeride değil mi? Bay bay Kemal de, diğerleri de 'çıkaracağız' diyor. Terörist başını da çıkaracaklarmış. Bu ülke ne zamandan beri teröristleri koruyan bir ülke haline geldi? Benim ülkem asla teröristleri koruyan bir ülke değildir. FETÖ’cüler ve PKK ancak hepsi AK Parti iktidarında adam olmuşlardır, yola gelmişlerdir. Cumhur İttifakı olarak, bunlara gereken dersi 14 Mayıs’ta yeniden vereceğiz. Avrupa ve hepsi dört gözle ‘Acaba Erdoğan nasıl gider?’ diye bekliyor. Erdoğan’ın Cumhur İttifakı ile birlikte ayakta dimdik durduğunu 14 Mayıs’ta siz göstereceksiniz” şeklinde konuştu.

“Buna 5 tane koyunu ver, kaybeder gelir”

AK Parti iktidarlarının ülkenin sorunlarına çözüm getirdiğine işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bunlar varsın yatsın kalksın salatalık, domates, patates bunlarla uğraşsınlar. Bizim davamız büyük. Biz soğanı masanın üzerine koyar, yumruğumuzu vurur, soğanı da öyle yemesini biliriz. Bu ülkede ne soğan, ne patates derdi var, ne salatalık derdi, var. Bu ülkede dert olan ne var ise biz zaten onları çözdük. Bunların hiçbir zaman dertleri olmadı. Dün akşam Savaş Ay'ın Bay bay Kemal ile olan söyleşisini izlediniz mi? O broşürde aczini, nasıl başarısız olduğunu anlatıyor. Okmeydanı SSK'da rehine alınan hastaları söyledim. O dönemin SSK'nın genel müdürüydü Bay bay Kemal. Buna 5 tane koyunu ver, kaybeder gelir. 14 Mayıs’ta buna bay bay diyeceğiz. Milletimizi bu kifayetsiz muhterislerin eline bırakmamakta kararlıyız. Bunlara öyle bir cevap verin ki hepsinin de kulağına küpe olsun”

Konuşmasının ardından 28. Dönem AK Parti Denizli milletvekili adaylarını tek tek sahneye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör ile birlikte kalabalığı selamladı.

Mehmet Barlas - Eren Elyesa Polat - Semih Can Yılmaz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.