GÜNDEM - 07 Temmuz 2015 Salı 17:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz verdiği yol için çalışmalar başlatıldı

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz verdiği yol için çalışmalar başlatıldı

Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna başkanlığında gerçekleştirildi.

2015 yılı III. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, belde ve ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, Karayolları ile Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlerinin yanı sıra İl Genel Meclisi üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan Vali Tuna, Eskişehir’de devam eden ve yeni projelerin olduğunu söyledi. Tuna, kurum ve kuruluşların yapıcı olması gerektiğini ifade ederek, “Bu gibi toplantılarda genelde insanlar sorun getirmemeye özen gösterirler. Fakat hepimiz devlet ve millete hizmet ediyoruz. Bu sorunlarımızı paylaşalım” dedi.

ANADOLU ÜNİVERSİTENİN ÖNÜNDEN ANKARA YOLUNA BAĞLANTI YAPILIYOR

Toplantıda ayrıca Eskişehir’de yıllarca sorun olarak görünen Anadolu Üniversitesi önünden çevreyolu Ankara istikametine bağlantı yolunun bulunmaması sorununun çözüleceği de öğrenildi. Karayolu, yetkililer tarafından burada sorunların giderildiği ve bağlantı yolu için çalışmaların en kısa zamanda başlanacağını belirtildi.

SARICAKAYA, İNÖNÜ YOLLARINA BAŞLANILIYOR

Hava şartlarının yağışlı olmasından dolayı Karayolları tarafından başlanamayan çalışmalara havaların ısınmasıyla start verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan iken Sarıcakaya ve Mihalgazililere yol yapılma sözü vermişti. Bu söz üzerine başlatılan çalışmalar tamamlandı. Projenin en kısa sürede başlayacağı yetkililer tarafından ifade edildi. Diğer yandan, Çukurhisar-İnönü arasında bulunan yol içinde çalışmaların başlatıldığı, bu yolunda kısa sürede bitirileceği öğrenildi.

HAN İLÇESİ ÖĞRETMEN LOJMANI 2016’YA KALDI

Toplantıda söz alan Han İlçesi Belediye Başkanı Erdal Şanlı, ilçelerine polis ve öğretmen lojmanlarının yapılmaması hakkında çalışmaların ne seviyede olduğuna dair yetkililerden bilgi istedi. Bunun üzerine söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, ise Han ilçesinde yapılması planlanan öğretmen lojmanı projesinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2015 yılı çalışmaları içine alınmadığını, projenin bakanlığa sunulduğu ve 2016 yılını beklediklerini söyledi. 

AYDIN SARIOĞLU
ESKİŞEHİR 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.