KÜLTÜR SANAT - 09 Ocak 2017 Pazartesi 11:58

Doğu Anadolu buz tuttu

A
A
A
Doğu Anadolu buz tuttu

Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 23 dereceyle Kars'ta kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Erzincan çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmurlu ve güney kesimlerinin yer yer kuvvetli kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Bölgede sabah ve gece buzlanma ile don olayı ve yer yer pus bekleniyor.
Sıcaklığın mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgarın değişik yönlerden hafif, Erzincan çevresinde orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli eseceği öngörülüyor.
Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 23, Ağrı'da 17, Iğdır'da 12, Ardahan'da 8 ve Erzurum'da 3 derece olarak kaydedildi.
Yetkililer, bölgede oluşabilecek buzlanma ve don olayı ile sis nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

“Erzurum’da belediye ekipleri kar ve buzla mücadele çalışmalarını sürdürüyor”
Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi ve alt belediyelerin kar timleri, kar yağışı nedeniyle karla kaplı yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Kar yağışıyla birlikte kent merkezi ve kırsalda ulaşıma kapanan yolları araç ve yaya trafiğine açmak için görev yapan 400 personel karla etkin bir şekilde mücadele ediyor. Büyükşehir'in Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Yol Yapım Şube Müdürlüğünde görevli 150 personel, ana ve ara arterler, cadde ve sokaklar ile araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeleri kar ve buzdan temizliyor.
 

Ahmet Akbuğa
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.