EKONOMİ - 01 Şubat 2021 Pazartesi 13:21

Dolar ve euroda sert düşüş

A
A
A
Dolar ve euroda sert düşüş

Dolar ve euro'daki düşüş hızlandı. Haftaya 7,27 lirayla başlayan dolar/TL 7,17 liraya kadar geri çekildi. Euro ise 8,83'den 8,67'e geriledi.

Haftanın ilk işlem gününde düşüş yaşayan dolar ve euro'da düşüş hızlandı. Dolar/TL paritesi 7,17'e kadar geriledi. Dolar ile birlikte düşüş yaşayan euro/TL de 8,67'i gördü. Öte yandan dolar kurundaki sert düşüşle iç piyasada altın fiyatlarına da yansıdı. Gram altın 429 liradan, çeyrek altın ise 704 liradan işlem görüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da ‘TRT Sanatçıları Şehir Konserleri’ programına yoğun ilgi TRT Sanatçıları Şehir Konserleri programının ilki Erzurum’da yapıldı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, TRT Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçılarının icra ettiği “TRT Sanatçıları Şehir Konserleri” programına katıldı. Geçtiğimiz yıl 10 ilde düzenlenen şehir konserlerinin ikinci fazı, Erzurum’dan başladı. Yılın ilk şehir konseri, Atatürk Üniversitesi Milli İrade Salonu’nda gerçekleşti. TRT sanatçılarının seslendirdiği birbirinden güzel eserler, salonu dolduran seyirciler tarafından büyük beğeni topladı. Erzurum türkülerinin de seslendirildiği program sonunda kısa bir konuşma gerçekleştiren Vali Mustafa Çiftçi, “Kadim medeniyetler şehri, Selçuklu ve Osmanlı yadigârı, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı güzel şehrimiz Erzurum’da, bu akşam, keyifli dakikalar geçirdik. Ümit ediyorum ki programı televizyondan izleyen ve radyodan dinleyenler de aynı zevki tatmıştır. Şehir konserinden dolayı öncelikle TRT Genel Müdürümüze, TRT Radyo Dairesi Başkanımıza, TRT Erzurum Müdürlüğümüze ve TRT’nin tüm sanatçılarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Vali Çiftçi, konuşmasının ardından TRT Radyo Dairesi Başkanı Hamit Yaz’a çiçek takdim etti. TRT Sanatçıları Şehir Konserleri, TRT Müzik televizyon kanalından, TRT Türkü ve TRT Nağme Radyo kanallarından canlı olarak yayınlandı.
Aydın Yeni Çine Devlet Hastanesi’nde sona yaklaşılıyor Aydın’ın Çine ilçesinde yapımı devam eden Devlet Hastanesi inşaatında sona yaklaşılırken, İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, bölgede incelemelerde bulundu. Her geçen gün büyüyen sağlık imkanları ile sevk eden değil sevk alan bir il olma konuma yaklaşan Aydın, son teknoloji cihazları ve büyüyen sağlık birimleri ile vatandaşlara umut olmaya devam ediyor. Bu çerçevede Çine ilçesinde yapımına başlanan yeni Devlet Hastanesi inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışmalarda sona yaklaşılırken, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, yapımı hızla devam eden 75 yataklı Çine Devlet Hastanesi inşaat alanını yerinde inceledi. Çine Devlet Hastanesi Başhekimi ve yüklenici firma yetkililerinden inşaat alanında gerçekleştirilen çalışmalar, son durum ve planlamalar hakkında bilgi alan İl Sağlık Müdürü Şenkul, 20 bin metrekare kapalı alana sahip, 75 yatak sayılı, 28 poliklinik, 11 Palyatif Bakım ve 8 yoğun bakım yataklı kapasiteli Çine Devlet Hastanesi inşaatının tamamlanması ile daha modern ve konforlu sağlık hizmeti sunulacağını ifade ederek en kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulması için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. İl Sağlık Müdürümüz Dr. Eser Şenkul’a ziyaretinde, Kamu Hastaneleri Hizmetleri, Destek Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri Başkan ve Başkan Yardımcıları, Çine Devlet Hastanesi Başhekimi, İdari Mali Hizmetler Müdürü ile Çine İlçe Sağlık Müdürü eşlik etti.
İstanbul Arnavutköy’de Dünya Çiftçiler Günü şenliği düzenlendi, en güzel buzağı yarışmasında renkli görüntüler ortaya çıktı Arnavutköy’de Dünya Çiftçiler Günü’ne özel düzenlenen programda yerel çiftçiler unutulmadı. Dursunköy Mahalle Meydanı’nda düzenlenen şenlikte çiftçilerin yetiştirdikleri ürünler görücüye çıktı, çiftçilere fidan ve fide desteği verildi. Düzenlenen şenliğe İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca da katıldı. Şenlikte düzenlenen en güzel buzağı yarışmasında da renkli görüntüler ortaya çıktı. Dünya Çiftçiler Günü Arnavutköy’de unutulmadı. Arnavutköy Belediyesi tarafından Dursunköy Mahallesi Meydanı’na kurulan şenlik alanında yerel çiftçiler yetiştirdikleri ürünleri görücüye çıkarma fırsatı buldu. Düzenlenen müzik şenliği ve renkli oyunlarla mahalle meydanında doyasıya eğlenen çiftçilere fide ve fidan desteği de verildi. Düzenlenen şenlikte en ilgi çeken etkinlik ise en güzel buzağı yarışması oldu. Sahipleri tarafından süslenen buzağılar oylandıktan sonra en güzel buzağı seçildi. Renkli görüntülerin oluştuğu yarışmada en güzel buzağının sahibi tam altın sahibi oldu. “Her daim hem çiftçilerimizi hem de hayvancılarımızı destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz” Düzenlenen şenlikle alakalı konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, “Bizim için çok önemli ve anlamlı olan bu günü tebrik ediyorum. Bizim ilçemizin böyle bir avantajı var. Buradaki çiftçilerimizle birlikte bazı organizasyonlarımız olacak, yarışmalarımız olacak. Bizlerinde gelecek dönemdeki projelerimizle alakalı açıklamalarımız olacak. Buraya emek veren başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm herkese teşekkür ediyorum. Renkli yarışmalarımız olacak birazdan buzağı yarışmamız olacak ve ödüllerimiz olacak her daim hem çiftçilerimizi hem de hayvancılarımızı destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. “Siz üretin yeter ki desteklemek bizde” Programda konuşan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “Gıda ve gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu pandemi bize göstermişti. Ekilmedik bir santim yer bırakılmama gayretiyle sahaya çıktık ve sahada olmaya devam ediyoruz. İstanbul genelinde 2 milyon 600 bin adet sebze fidemizi çiftçilerimize sunuyoruz. Bütün çiftçilerimizin gününü kutluyorum. Onlara diyoruz ki siz üretin yeter desteklemek bizde. Yerel yönetimlerle birlikte çalışmak başarıyı getiriyor” şeklinde konuştu. Şenlikte düzenlenen buzağı yarışmasına katılan hayvancılardan Cemal Yavuz, “Simentalın en koyu ırkından biz ırkını devam ettirmeye çalışıyoruz. Ben hayvanımı çok seviyorum, ben burada olmasam burada durmaz o da beni çok sever. Buralarda hayvancılık üzerine birinci bir mahalledeyiz" dedi.