SPOR - 05 Mayıs 2023 Cuma 14:05

Elazığspor evine dönüyor, stat kapılarını pazar günü açacak

A
A
A
Elazığspor evine dönüyor, stat kapılarını pazar günü açacak

Elazığ’ın özlemle beklediği Yeni Elazığ Atatürk Stadyumu, hafta sonu oynanacak olan ES Elazığspor - K. Karaköprü Belediyespor maçıyla kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Elazığlı taraftarların özlemle beklediği stat kapılarını açmak için gün sayıyor. TFF 3. Lig 1. Grup'ta yer alan ES Elazığspor ligin 32. haftasında K. Karaköprü Belediyespor müsabakasıyla kapılarını açıyor. Yapımına 2019 yılında başlanan ve taraftarların özlemle beklediği Yeni Elazığ Atatürk Stadyumu'nda son rötuşların da tamamlanmasının ardından ilk düdük sesi pazar günü duyulacak.

Elazığspor evine dönüyor, stat kapılarını pazar günü açacak

"Stadyum, futbol müsabakaları dışında 16 branşa hizmet verecek"

Bu stadyumun şehir için çok büyük bir yatırım olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, "Sadece spor anlamında değil, bugüne kadar Elazığ’da yapılmış olan tüm yatırımlar içerisinde en büyük yatırımlardan bir tanesi ilimizde tamamlandı. Hafta sonu ev sahipliği yapacağımız Elazığspor - K. Karaköprüspor maçıyla start verecek. Çok büyük bir özlemle hem kamuoyu hem Elazığspor taraftarları bu stadyumun açılmasını bekliyorlar. 2019’un eylül ayında temelini attığımız bu stadyumda sona geldik. Sadece stadyum olarak adlandırmamak lazım aslında burası bir spor kompleksi. Çünkü stadyumun dışında ve içerisinde 5 adet cep salonumuz var. Yine alışveriş merkezleri ve dükkanların olduğu çok büyük bir kompleks.

Elazığspor evine dönüyor, stat kapılarını pazar günü açacak

Yaklaşık 9 cep salonu barındıran bu stadyumda Elazığ’da yeni branşlarla hem çocuklarımız hem de gençlerimiz bunlara kavuşacak. Özellikle halter sporunu Elazığ’da başlatıyoruz. Bilardo sporunu, havalı silahları, tatami sporları ile minder sporlarını ve tüm takım sporlarını bu stadyumda başlatacağız veya yer alacak. Stadyum, futbol müsabakaları dışında 16 branşa hizmet verecek. Stadyum büyük bir özlemle bekleyen Elazığspor taraftarlarına pazar günü kapılarını açacak. Biz tüm hazırlıklarımızı tamamladık" dedi.

Ahmet Mücahid Kantarcıoğlu - Rıdvan Yeşilırmak

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclisi toplandı Çorum İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği, 2024 yılının ilk meclis toplantını yaptı. Toplantıda birlik meclis başkanlığı ve meclis organlarının seçimleri yapıldı. Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği mayıs ayı meclis toplantısı, Çorum Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Çorum Valiliği başkanlığında il, ilçe belediyeleri ve İl Özel İdaresinden oluşan birliğin 2024 yılı ilk meclis toplantısında başkan, başkan vekilleri, Katip üyeler, Encümen ve Plan Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Toplantıda birlik başkanlığına Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 1. Meclis Başkan Vekilliğine Dr. Halil İbrahim Aşgın, 2. Meclis Başkanlığına Muhammet Fatih Temur, Katip üyeliklerine Mehmet Fatih Balcıoğlu, Selim Güloğlu, Encümen üyeliklerine Dr. Hali İbrahim Aşgın, Muhammet Fatih Temur, Muhsin Dere, Ahmet Gelgör, İsmail Çizikçi, Plan ve Bütçe Komisyonuna ise Lemzi Çöplü, Necmettin Yalçın ve Selim Dölcü seçildi. Seçimlerin ardından Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin faaliyet raporu görüşüldü. İl genelinde 4 ayrı merkezde doğal yaşam alanı oluşturulmak üzere çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Vali Zülkif Dağlı’nın başkanlığını yapacağı Sahipsiz Sokak Hayvanları Koruma Birliği, il genelindeki tüm sokak hayvanlarına yönelik çalışma yürütecek. Sokak hayvanları için şehir dışında yaşam alanları oluşturularak, hayvanların her türlü bakımını da birlik yapacak. Bu çalışmayla sokak hayvanları konusunun tek sorumlusu Çorum Belediyesi olmayacak. Sokak hayvanlarıyla mücadelede muhatap Vali Zülkif Dağlı başkanlığındaki Sahipsiz Sokak Hayvanları Birliği olacak. "Sokak hayvanları konusunu Çorum’un gündeminden çıkaracağız" Sahipsiz sokak hayvanları konusunun bir an önce çözülmesi için çalışma yapacaklarını ifade eden Vali Dağlı, “Önceki dönemde başlatılan çalışmalara hız vermemiz gerekiyor. Sokak hayvanları konusunu inşallah Çorum’un gündemi olmaktan çıkarmış olacağız. Doğal yaşam alanları belirlendi. Bunları bir an önce devreye sokmamız gerekiyor” dedi.
Bursa Büyükşehir ‘ücretsiz otopark’ alanlarında görev başında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in talimatıyla yürürlüğe alınan cadde ve bulvar üzerindeki BURBAK noktalarında ücretsiz park edebilme uygulaması, görev başındaki belediye personelinin yönlendirmesiyle hiçbir aksama ve sıkıntı yaşanmadan sürdürülüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in seçim döneminde vaat ettiği ve 3 Mayıs’tan itibaren yürürlüğü alınan cadde ve bulvar üzerinde bulunan BURBAK noktaları, ücretsiz olarak hizmet veriyor. Uygulamanın hayata geçirilmesinin ardından sahada görev yapan 118 personel, hem vatandaşı yönlendiriyor hem de alanlarda oluşabilecek olumsuz olayların önüne geçiyor. BURBAK noktalarında hizmet veren Bursa Büyükşehir Belediyesi personelinin, görevlerinin başında olduğunu söyleyen BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, 3 Mayıs itibariyle uygulamanın hayata geçirildiğini hatırlattı. Sahadaki düzenin korunması amacıyla mevcut personelin Mayıs ayı sonuna kadar hizmet vereceğini belirten Beşli, “Cadde ve bulvarlardaki park etme ihtiyacına personelimiz yardımcı olmaya devam edecek. Mayıs ayı sonunda tekrar değerlendirmede bulunacağız. Revizyon konusunda bir karar vereceğiz. Bu esnada ortaya çıkan iş gücünü başka projelerde değerlendireceğiz. Yeni açık ve kapalı otopark alanları oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Personelimiz yine görevlerini yeni otopark alanlarında sürdürmeye devam edecek” dedi. Görevlerine devam eden personelin bir taraftan vatandaşa yardımcı olurken diğer taraftan da uygulamayla ilgili görüş ve düşünceleri tespit ettiğini ifade eden Beşli, “Esnafın, şoförün, görevlinin ve trafiğin vatandaşta oluşturduğu tepkileri ve beklentileri tespit ediyoruz. Biz de bu bilgileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e rapor olarak sunacağız. Uygulamanın kazançlarını ve götürüleri hakkında değerlendirmelerde bulunacağız” diye konuştu.