MAGAZİN - 18 Eylül 2018 Salı 11:57

Eric Cartman ve Bart Simpson nasıl karakterlerdir? (HADİ ipucu sorusu 18 Eylül)

A
A
A
Eric Cartman ve Bart Simpson nasıl karakterlerdir? (HADİ ipucu sorusu 18 Eylül)

Eric Cartman ve Bart Simpson nasıl karakterlerdir? (HADİ ipucu sorusu 18 Eylül)... Hadi'nin bugün 12.30'da yapılacak olan yarışmasının ipucusu yayınlandı. İpucu Eric Cartman ve Bart Simpson nasıl karakterlerdir? İşte ipucunun cevabı ile ilgili tüm detaylar...

Eric Cartman ve Bart Simpson nasıl karakterlerdir? (HADİ ipucu sorusu 18 Eylül)... Hadi'nin bugün 12.30'da yapılacak olan yarışmasının ipucusu yayınlandı. İpucu Eric Cartman ve Bart Simpson nasıl karakterlerdir? İşte ipucunun cevabı ile ilgili tüm detaylar... 

ERİC CARTMAN

Eric Theodore Cartman, South Park'ın ailesi Alman soylu, antipatik, sinirli, küfürbaz ve ırkçı kahramanı. Dizinin oluşturucularından Trey Parker tarafından seslendirimektedir. Fiziksel olarak şişman, tombul görünümlü, açık kahverengi saç rengine sahip, 65 cm boyundadır.

Annesi, Liane Cartman bir Hermafrodit'dir ve Cartman'a önce onu kendi doğurduğu daha sonra da biyolojik annesinden alıp kendi yetiştirdiği yalanını söylemiştir. Ancak South Park'ın 201.bölümünde ,Eric'in babasının, bir zamanlar ailesini öldürüp ona yedirttiği Scott Tenorman'in babası olduğu ve Liane Cartmanın ise onun biyolojik annesi olduğu ortaya çıkmıştır.

Cartman şişmandır fakat arkadaşları onun şişmanlığıyla her dalga geçmek istediğinde şişman olmadığını iri kemikli olduğunu iddia eder. Hatta bir bölümde ona şişman diyen bir kişiyi bayrak direğine kelepçelediği ve eline testere verdiği görülmüştür.Bir bölümde istemeden de olsa Petty Nelson'a olan aşkını ağzından kaçırmıştır. Cartman sıkı bir Hitler hayranıdır. Hatta bir bölümde dünyayı Yahudilere karşı örgütlemeye çalışmıştır.[2] Yahudi arkadaşı Kyle'ın annesi Sheila Broflovski'ye hakaret dolu bir şarkı yazmıştır; fakat bunun Sheila'nın Yahudiliğiyle ilgisi yoktur. Bir bölümde ona kötülük yapan 9. sınıf öğrencisi Scott Tenorman'in ailesini öldürtüp ona ebeveynlerini yedirmiştir. Bir insanda bulunabilecek tüm negatif özelliklerine rağmen Cartman kendisinin mükemmel olduğunu düşünecek kadar saf bir karakterdir. Olaylar her zaman lehine sonuçlanır veya öyle zanneder. South Park'ın birçok bölümü, onun saflığını ve cehaletini konu alır. Kyle'dan nefret eder ve onun haksız olduğunu düşünecek en ufak bir düşünce için bile amerika başkanını bile olaya dahil etmekten çekinmez. O, South Park'ta Amerika'nın ırkçı, Cumhuriyetçi, Cahil kısmını temsil etmektedir. Eric Yahudipacabra bölümünde bir rüya gördü ve o rüyayı gördüğü için Yahudi oldu.

Müziğe karşı özel bir yeteneği vardır. Çeşitli bölümlerde elektro gitar,bateri,elektronik bateri,piyano, akustik gitar, keman, trompet ve armonika çalarken görülür. Akıcı bir şekilde İspanyolca konuşabilir. Bazı bölümlerde Almanca, Fransızca ve Japonca da konuşur.

BART SIMPSON

Bartholomew JoJo "Bart" Simpson, animasyon dizisi Simpsonlar'ın kurgusal ana karakteri ve diziye adını veren ailenin üyesi. Aktris Nancy Cartwright tarafından seslendirilen Bart, televizyonda ilk defa 19 Nisan 1987'de The Tracey Ullman Show'da yayınlanan Simpsonlar kısalarından "Good Night"ta göründü. Bart, çizgi film çizeri Matt Groening tarafından, James L. Brooks'un ofisinin bekleme salonunda beklerken tasarlandı ve oluşturuldu. Groening, Life in Hell'e dayanan bir dizi yapması için çağrılsa da bunun yerine, yeni bir grup karakter oluşturmaya karar verdi. Karakterlerin geri kalanı adlarını Groening'in aile üyelerinden alsa da, Bart'ın adı brat (yaramaz çocuk) sözcüğünün anagramıdır. The Tracey Ullman Show'da üç yıl yer aldıktan sonra Simpson ailesi, 17 Aralık 1989'da Fox kanalında kendi dizisine kavuştu.

On yaşındaki Bart, Homer ile Marge'ın çocuklarının en büyüğü ve tek oğlu, Lisa ile Maggie'nin ise ağabeyidir. Bart'ın en baskın kişilik özellikleri yaramazlığı, asiliği ve otoriteye karşı saygısızlığıdır. Bart, video oyunları, Simpsonlar Sinema Filmi, The Simpsons Ride, reklamlar ve çizgi romanların da aralarında bulunduğu Simpsonlar'la ilgili diğer ürünlerde de yer aldı ve diziden esinlenilerek oluşturan çeşitli ticari ürünlerde de kendisine yer buldu.

Aslında en başta Nancy Cartwright, oyuncu seçmelerine Lisa için, Yeardley Smith ise Bart rolü için katılmayı planladı. Smith'in sesi bir erkek çocuğu için fazla tizdi, bu nedenle ona Lisa rolü verildi. Cartwright Lisa'nın o zaman fazla ilginç olmadığı düşünerek, onun yerine daha iyi bir rol olduğunu düşündüğü Bart için seçmelere katıldı. Açılış sekansındaki kara tahta esprisi, barmen Moe'ya yaptığı telefon şakaları ve "Eat my shorts", "¡Ay, caramba!" ve "Don't have a cow, man!" gibi akılda kalıcı sözleri, karakterin ayırıcı özellikleri arasındadır.

Simpsonlar'ın ilk iki sezonunda (1989–1991), Bart şovun öne çıkan karakteriydi ve "Bartmania"ya yol açtı. Bart Simpson'a ait çeşitli sloganlar ile sözlerin yer aldığı tişörtler popüler hale geldi ve en çok sattığı dönemde günde bir milyon gibi bir satış oranına ulaştı. "Do the Bartman" parçası, Birleşik Krallık'ta single listesinde bir numaraya yükseldi ve 1991'in en çok satan yedinci parçası oldu. Bart'ın isyankâr tavırları ve beklendiği kadar başarılı olmamasından gurur duyması, ebeveynler ve eğitimciler tarafından çocuklar için kötü bir rol model olarak değerlendirilmesini beraberinde getirdi. Üzerinde "I'm Bart Simpson. Who the hell are you?" ("Ben Bart Simpson. Sen de kimsin?") yazan tişörtler, birçok okulda yasaklandı. 3. sezon civarında dizi, Bart hâlâ en ön planda olan karakterinlerden olsa da, artık ailenin tümüne odaklanmaya başladı. Time, Bart'ı 20. yüzyılın en önemli 100 kişisinden biri olarak gösterdi ve karakter, 1990'da Entertainment Weekly tarafından "yılın göstericisi" seçildi. Nancy Cartwright Bart'ı seslendirmesiyle aralarında 1992'de aldığı bir Primetime Emmy Ödülü ve 1995'te aldığı bir Annie Ödülü'nün de bulunduğu çok sayıda ödül kazandı. 2000'de Bart, diğer aile üyeleriyle birlikte Hollywood Walk of Fame'de bir yıldızla ödüllendirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli 20. Ekserji ve Uygulamaları Yaz Kursu Sona Erdi Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) enerji sektöründe verimliliği artırmak ve yenilikçi çözümler sunmak amacıyla düzenlenen “Ekserji ve Uygulamaları Yaz Kursu” sona erdi. “Ekserji ve Uygulamaları Yaz Kursu” Prof. Dr. İbrahim Dinçer, Prof. Dr. Yunus A. Çengel, Prof. Dr. Arif Hepbaşlı gibi alanında uzman akademisyenler ve MMO Denizli Şube Başkanı Cüneyt İyiol, JESDER Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Durmuş ve Zorlu Doğal Enerji İşletme Müdürü H. Murat Güler gibi sektördeki uzmanlarla katılımcılara değerli bilgiler sunarken önemli etkileşim fırsatları sağladı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi ve Denizli Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleşen kurs boyunca, enerji verimliliği, ekserji kavramı ve uygulamaları, katılımcılara interaktif oturumlar, atölye çalışmaları ve pratik uygulamalarla aktarıldı. Katılımcılar, sektörde deneyimli konuşmacıların sunumlarıyla ‘ekserji’ kavramını daha iyi anlama fırsatı buldular. Ayrıca, kurs sırasında gerçekleştirilen interaktif oturumlar ve atölye çalışmaları, katılımcıların konuyu derinlemesine kavramalarına ve uygulamalarını geliştirmelerine yardımcı oldu. Kursun sonunda düzenlenen değerlendirme ve sertifika töreninde, katılımcılar başarılarıyla ödüllendirildiler. Aynı zamanda, kursa katkılarından dolayı konuşmacılar ve organizatörler de takdir edildi. “Ekserji ve Uygulamaları Yaz Kursu”na katılanlar, enerji verimliliği konusundaki bilgilerini derinleştirirken, sektördeki en son gelişmeleri yakından takip etme fırsatı buldular. “Ekserji ve Uygulamaları Yaz Kursu”, enerji sektöründe verimliliği artırmak ve sürdürülebilirliği sağlamak için önemli bir adım oldu.
Denizli PAÜ Hastanelerinde Hemşirelik Haftası etkinlikleri erken başladı 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftası kutlama etkinlikleri bu yıl Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan bir programla başlangıç yaptı. PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın, dekanlar, öğretim üyeleri ve PAÜ Hastaneleri Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici ile PAÜ Hastaneleri hemşireleri ve hemşirelik bölümü öğrencilerinden oluşan pek çok davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşması yapan Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici; hemşirelik mesleğinin, Dünya Sağlık Sistemi’nin vazgeçilmez temelini oluşturduğunu, hemşirelerin çalıştıkları alanlarda nitelikli bakım, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini başarıyla devam ettirdiğini ancak hemşirelere olan ihtiyacın Covid-19 Pandemisinden sonra daha çok önem kazandığını ifade etti. Hemşirelik mesleğinin hem maddi hem de manevi hak ettiği değeri görmesinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Uluslararası Hemşireler Birliği’nin (ICN), 2024 yılı için belirlediği ‘Hemşirelerimiz Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü’ temasına değinerek hemşirelerin zaten yıllardır hastalara verdiği nitelikli sağlık hizmeti ve bakım ile hastaların hastanede kalış sürelerinin azalması, enfeksiyon, basınç yarası, sekonder hastalıkların ve komplikasyonlarının önlenmesini sağlayarak hem toplum sağlığına hem de sağlık ekonomisine olan katkılarından söz etti. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Özkan yatığı açılış konuşmasında; akredite hemşirelik eğitim programlarının, toplumların değişen ve gelişen sağlık ihtiyaçlarına cevap verebilecek, doğru beceriler, yetkinlikler kazandırdığını ve öğrencilerin özgüvenle yetişen hemşireler olmalarını sağladığını söyledi. Aynı zamanda sağlık profesyonellerinin en kalabalık grubunu oluşturan hemşirelik mesleğinin, temelleri bilime dayanan, gerekli eğitimin verilmesi ile mesleki donanımın kazandırılması açısından emek isteyen bir disiplin olduğundan bahseden Prof. Dr. Özkan, tüm hemşirelerin Hemşirelik Günü ve Haftasını kutladı. Programda konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın; Çanakkale’de görev yaparken akademik çalışmaları sırasında tarihin tozlu sayfalarını incelerken okuduğu bir anekdotun kendisinde bıraktığı hisleri anlatırken davetlileri duygulandırdı. Bu milletin, bu vatan uğruna kazandığı mücadelelerde ilaç, malzeme, yetersiz hemşire ve sağlık personeli nedeniyle tedavi olabilecek durumda olan yaralıların bile tedavi edilememesinden dolayı kayıpların yaşadığını, bu durumun ne kadar elim ve vahim olduğunu, günümüzde de yaşanan savaş, Pandemi gibi felaketlerin devam ettiğini ve eğitimli, alanında uzman hemşirelerin sağlık sisteminin alt yapısının güçlü olmasında etkin olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akalın tüm hemşirelerin Hemşirelik Günü ve haftasını kutladı. Açılış konuşmalarının ardından program, müzik dinletisi ve panel ile devam etti. Panelde hemşirelik hocaları; Prof. Dr. İnci Erefe, Prof. Dr. Hülya Okumuş, Prof. Dr. Gülseren Kocaman’da geçmişten günümüze hemşirelik mesleği ve hemşirelik mesleğindeki gelişmeleri aktardılar. Panel sonrasında bugünü onurlandıran hocalarımıza ve emekli hemşirelere teşekkür belgesi ve hediyeleri takdim edildi. Etkinliğin öğleden sonra yapılan oturumunda ise emekli hemşire aynı zamanda Fonksiyonel Wellness ve Nefes Koçu olan Sabriye Akkılıç “Nefes Alsan Yeter” başlıklı sunumunda verdiği bilgilerle ve nefes egzersiz pratikleri ile keyifli dakikalar yaşattı. Hemşirelik haftasına yönelik kutlama ve etkinliklerin devam edeceği bilgisini veren yetkililer, 11-12 Mayıs 2024 tarihlerinde hemşirelerden oluşan voleybol takımlarının yarı final ve final maçları gerçekleştirileceğini ifade ettiler. Ayrıca 17 Mayıs 2024 tarihinde tüm personel için motivasyon olması amacıyla “Hemşirelik Gecesi” de düzenleneceği bilgisi paylaşıldı.
Bursa Başkan Bozbey, eski Bakan Cavit Çağlar’ı ağırladı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’ı ve Olay Medya yöneticilerini makamında ağırladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tebrik ziyaretleri kapsamında eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar, Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, Olay Gazetesi köşe yazarları Ahmet Emin Yılmaz ve İhsan Aydın’ı yeni belediye binasındaki makamında ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, siyasetçiler olarak toplumu birleştirme ve her kesime eşit hizmet verme görevleri olduğunu söyledi. Başkan Bozbey, “Bursalılar bize güvendi ve destek verdi. Kimseyi ötekileştirmeden hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Çocuklarımızdan başlayıp herkesi gülümseteceğiz. Bu dönem, kentin sorularını en aza indirmeyi hedefliyoruz. Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar ve Olay Medya yönetiminin ziyaretinden büyük memnuniyet duydum” dedi. Bozbey’e görevinde başarılar dileyen Cavit Çağlar, Mustafa Bozbey’in Bursalılar için bir şans olduğunu ifade etti. Bozbey’in kenti ve taleplerini yakından bildiğini dile getiren Çağlar, “Siyaset yaptığımız dönemde hizmet konusunda ben de parti gözetmedim. Mustafa Bozbey’in en büyük özelliklerinden birisi budur. Seçim dönemi parti vardı. Seçim bitti ve tarafsızlık başladı. Mustafa Bozbey’in ‘Gülümseyen Bursa’ gibi güzel bir sloganı da var. İnsanların tebessüm ettirilmesi önemlidir. Kendisine her zaman destek olmaya hazırız. Mustafa Bozbey’in başarısı, Bursa’nın başarısıdır. Allah yolunu açık etsin” diye konuştu.
Ankara "Narkoçelik-16" operasyonlarında 700 kilo uyuşturucu madde ve 13 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi Jandarma tarafından 20 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik düzenlenen "Narkoçelik-16" operasyonlarında; 700 kilogram uyuşturucu madde ve 13 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 366 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik jandarma tarafından düzenlenen "Narkoçelik-16" operasyonlarında; 700 kilogram uyuşturucu madde ve 13 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirterek, 366 zehir taciri ve sokak satıcısının da yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya açıklamasında şu bilgileri verdi: "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek. Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca; 230 ekip ve 980 jandarma personelinin katılımıyla Diyarbakır, Antalya, İzmir, Ağrı, Kastamonu, Amasya, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, Sakarya, Van, Bingöl, Aydın, Tekirdağ, Çanakkale, Hatay, Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Kayseri olmak üzere 20 ilde ’Narkoçelik-16’ operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda illerimizde ele geçirilen uyuşturucu miktarları, yakalanan zehir tacirleri ve sokak satıcıları şöyle; Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda 461 kg esrar ele geçirildi, 4 zehir taciri yakalandı. Antalya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda 4 kilo 200 gram metamfetamin, 2.5 kg bonzai, 250 gr kokain, 4 kilo 200 gram skunk ele geçirildi, 39 sokak satıcısı yakalandı. İzmir İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda 1 kilo 250 gram metamfetamin ele geçirildi, 1 zehir taciri yakalandı. Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda 30 kg metamfetamin ele geçirildi, 5 sokak satıcısı yakalandı. Kastamonu İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda 27 kg esrar ele geçirildi, 4 zehir taciri yakalandı. Amasya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi, 68 sokak satıcısı yakalandı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda bin 308 adet uyuşturucu hap ve muhtelif miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi, 31 sokak satıcısı yakalandı. Hakkari İl Jandarma Komutanlığınca yapılan arazi operasyonunda 40 kg metamfetamin ele geçirildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda 50 kg esrar, 4 kg metamfetamin ele geçirildi, 3 zehir taciri yakalandı. Sakarya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda 16 kg esrar ele geçirildi, 4 zehir taciri yakalandı. Van İl Jandarma Komutanlığınca yapılan arazi operasyonunda 50 kg metamfetamin ve 3 kg esrar ele geçirildi. Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda 5 kg esrar ele geçirildi, 2 zehir taciri yakalandı. Aydın İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda 3 bin 650 adet uyuşturucu hap ve muhtelif miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi, 85 sokak satıcısı yakalandı. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda 500 gr skunk ve muhtelif miktarda esrar ele geçirildi, 11 sokak satıcısı yakalandı. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda 100 gr metamfetamin ele geçirildi, 4 zehir taciri yakalandı. Hatay İl Jandarma Komutanlığınca yapılan arazi operasyonunda 1,5 kg esrar ele geçirildi. Afyon İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda 8 bin 143 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 3 zehir taciri yakalandı. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi, 53 sokak satıcısı yakalandı. Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi, 11 sokak satıcısı yakalandı. Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi, 38 sokak satıcısı yakalandı. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."