ÇEVRE - 04 Ocak 2022 Salı 18:12

Esenyurt’ta lüks sitede kayyum krizi vatandaşı canından bezdirdi

A
A
A
Esenyurt’ta lüks sitede kayyum krizi vatandaşı canından bezdirdi

Esenyurt’ta bulunan 886 dairelik lüks bir sitede aylardır süren yönetici krizi, site sakinlerini canından bezdirdi. Önceden görevde bulunan ve yolsuzluk yaptığı iddia edilen yönetimi mahkemeye veren site sakinleri, bu sefer de kayyum yönetici şoku yaşadı. Aylardır süren yönetici krizine dikkat çekmek için toplanan site sakinleri “Sitene sahip çık” sloganları ile duruma tepki gösterdi.

İddialara göre, Esenyurt Akevler Mahallesi’nde bulunan lüks bir sitede, yıllardır devam eden yönetici krizi site sakinlerini canından bezdirdi. 2018 yılında 2 yıllığına seçilen eski site yönetiminin görev süresi dolmasına rağmen görevi bırakmamasına site sakinleri karşı çıktı. Durumu mahkemeye taşıyan site sakinleri, dava sonucunda yeni bir şokla karşılaştı. Mahkeme, site yönetimine en az 6 ay yönetici olmak şartıyla kayyum atadı. Geçen 6 aylık sürenin ardından yeniden seçime giden site sakinleri, bu seferde kayyum yöneticinin “Geçersiz seçim” tepkisi ile karşılıktı. Yaşanan tüm bu durumlara tepkisini göstermek isteyen kat malikleri, site önünde toplanarak yönetimi protesto etti.

“3 milyon 800 bin TL kayıp”

Sitede yaşanan durumu anlatan Hasan Özyurt, “Ben bu sitenin seçilmiş başkanıyım. Sitenin eski yönetimi yolsuzluk yaptığı için kayyum atandı ve şu anda benim seçilmiş olmama rağmen görevden ayrılmıyor. Ben 53 yaşındayım bu zamana kadar hiç adliyeye yolum düşmemişti ama bu yönetim beni adliyelere düşürdü. Eski yönetimi mahkemeye verdik, yolsuzluğunu kanıtladık. Sonrasında mahkeme siteye kayyum atadı. Kayyum 6 aylık görev süresini doldurdu ve biz ertesi gün seçim yaptık. Ben bu seçimde 468 oy ile seçildim. Benim büyük çoğunluğun oyunu alarak seçilmeme rağmen mahkemenin atadığı kayyum koltuğunu bırakmıyor. Bu koltuktan kendine rant elde ediyor. Ben Cumhurbaşkanımızdan ve İçişleri Bakanımızdan yardım bekliyorum. Bu sitede 866 daire var ve yeni yönetim her fırsatta para topluyor. Zaten 3 milyon 800 bin TL gibi bir para kayıp, kayyum yöneticide sanki bunun üstünü örtmeye çalışıyor” dedi.

“Bizden çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını alıyorlar”

Kendilerinden aidat haricinde yüzlerce lira ek para toplandığını ifade eden Samet Baysungur, “İnanılmaz büyüklükte bir para vurgunu yaşandı. Biz her ay 430 TL aidat ödüyoruz ama bunun yönetim bizden yüzlerce lira daha para topluyor. Yok asansör bakım parası, yok su sayacı parası gibi. Ben yapacakları işleme baktığımda ise bizden istenen paranın çok altında bir maliyeti var. Yani bizden çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını alıyorlar. 3, 4 milyon TL paramızı buhar ettiler” diye konuştu.

Yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları hakkında konuşan Türkiye Kentsel Tesis Yönetimi Başkanı Suat Sandalcı, “Siteleri, konutları, ortak yaşam alanlarını mevzuatlar yönetir. Kişiler ancak hizmet sağlarlar. Bu sitede almış olduğumuz bilgilere göre ise kat malikleri burada bir usulsüzlük olduğunu düşünerek mahkemeye gitmiş ve siteye kayyum atanmış. Atanan kayyumun ise kanunlara göre 6 ay görev süresi vardır. Fakat 9 aydır genel kurul yapılmıyor. Bizim önerimiz şudur ki; bir an önce kayyum yönetiminin genel kurulu toplasın. Bunun dışında ise kat malikleri bütçe konusunda büyük bir sıkıntı olduğunu söylüyor. Mesela atanan kayyumun 10 - 15 bin TL gibi bir para istediğini ve bunun hakim tarafından karara bağlandığını söylüyorlar. Dolayısıyla 6 ayında geçtiği bu süreçte birçok usulsüzlük gerçekleştiği söylenmektedir" dedi.

Hakan Polat - Erdal Can İçelli

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.