SPOR - 06 Ocak 2024 Cumartesi 18:02 | Son Güncelleme : 06 Ocak 2024 Cumartesi 21:24

Fırtına, Başkent'te Visca ile güldü! Ligdeki 10. galibiyetini aldı

A
A
A
Fırtına, Başkent'te Visca ile güldü! Ligdeki 10. galibiyetini aldı

Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Trabzonspor’a 1-0 mağlup oldu.

Ankaragücü 0-1 Trabzonspor

Maçtan dakikalar

16. dakikada son kanatta aldığı derinlemesine pasla topla buluşan Fountas, rakip savunmayı geçerek ceza sahasına kat etti. Fountas’ın pasında kale önünde topla buluşan Eren Elmalı, bekletmeden yaptığı vuruşta top az farkla üst kale direğinden dışarı çıktı.

20. dakikada Trabzonspor ceza sahasının hemen dışında etkili oyun kuran Ankaragücü’nde Efkan Bekiroğlu, sol çaprazdan yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak sağ direğin dibinden dışarı çıktı.

30. dakikada sol kanatta topla ilerleyen Fountas, kaleyi düşündü ancak Ankaragücü savunması izin vermedi. Seken topu önünde bulan Bakasetas bekletmeden yaptığı vuruşunda top yeniden savunmadan döndü. Daha sonrasında meşin yuvarlakla buluşan Visca, sert bir şutla topu filelere gönderdi. 0-1

40. dakikada top kaybını fırsat bilen Ankaragücü'nde Morutan rakip ceza sahasına kadar topla kat etti. Daha sonra Trabzonspor savunmasını şık bir çalımla geçerek ceza sahasındaki Ali Kaan Güneren’e ara pası çıkardı. Pasla buluşan Ali Kaan'ın şutunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

54. dakikada ceza sahasının içine doğru atılan ara pasla buluşan Cephas'ın savunmadan kurtulup yaptığı vuruşta top kaleci Uğurcan Çakır’ı geçemedi.

55. dakikada ceza yayı üzerinde Efkan Bekiroğlu’nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Morutan’ın şutunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

86. dakikada sol kanattan Bakasetas'ın kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde Enis Destan’ın vuruşunu kaleci Bahadır kornere çeldi.

90+3. dakikada Moreira’nın sol kanattan ceza sahasına içine yaptığı kavisli ortada topa yükselen Chatzigiovanis’in kafa vuruşu üst direğe çarparak dışarı gitti.

Hakemler: Burak Şeker, Murat Ergin Gözütok, Gökhan Barcın

MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya (Kitsiou dk. 66), Radakovic, Mujakic, Hanousek, Ali Kaan Güneren (Cem Tuna Türkmen dk. 74), Pedrinho, Morutan, Efkan Bekiroğlu, Cephas (Chatzigiovanis dk. 56), Macheda (Bajic dk. 66)
Yedekler: Gikiewcz, Alperen Kuyubaşı, Dokanovic, Astanakulov, Yıldırım Mert Çetin, Hayrullah Bilazer
Teknik Direktör: Emre Belözoğlu

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Larsen, Baniya, Benkovic, Evren Eren Elmalı, Berat Ayberk Özdemir (Kourmpelis dk. 89), Mendy, Visca (Mehmet Can Aydın dk. 90+2), Bakasetas, Fountas (Bardhi dk. 84), Onuachu (Enis Destan dk. 84)
Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Moreno, Hüseyin Türkmen, Kerem Şen, Umut Güneş, Arif Boşluk
Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Gol: Visca (dk. 30) (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Cephas (MKE Ankaragücü), Onuachu (Trabzonspor)

Oğuzhan Halil Özbek - Mustafa Cenik - Cem Geçim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.