VOLEYBOL - 27 Ağustos 2022 Cumartesi 14:34

FIVB Dünya Şampiyonası: Türkiye: 3 - Çin: 0

A
A
A
FIVB Dünya Şampiyonası: Türkiye: 3 - Çin: 0

A Milli Erkek Voleybol Takımı, FIVB Dünya Şampiyonası ilk maçında Çin’i 3-0 mağlup etti.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, FIVB Dünya Şampiyonası’na Çin’i 3-0 mağlup ederek başladı. Filenin Efeleri’nde Adis 19 sayıyla en skorer isim olurken, Burak 17, Burutay 8, Faik Samed ile Bedirhan 4, Arslan 3 sayıyla eşlik etti. Slovenya’nın başkenti Lübliyana’da oynanan maçı, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, TVF Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Semih Oktay da takip etti.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 29 Ağustos Pazartesi günü TSİ 22.15’te İtalya ile karşılaşacak.

Salon: Lübliyana, Slovenya

Hakemler: Vera Mechan Walter Hugo (Peru), Kandil Wael (Mısır)

Türkiye: Faik Samed, Arslan, Burutay, Bedirhan, Adis, Burak, Volkan (L)

Çin: Yuantai Yu, Zhejia Zhang, Yaochen Yu, Jingyin Zhang, Shikun Peng, Guanhua Zhang, Yang Y.M (L) (Dai, Li )

Setler: 25-15, 25-19, 25-14

Süre: 1 saat (17, 21, 22)

FIVB Dünya Şampiyonası: Türkiye: 3 - Çin: 0

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 1 - Eyüpspor: 3 1 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 23. dakikada Caner Erkin’in ceza sahası içine girerken yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-1 42. dakikada ceza sahası dışından Caner Erkin yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-2 47. dakikada Rosario’nun ceza sahası içinde topa elle müdahalesinde hakem Yasin Kol penaltı noktasını gösterdi. Paixao’nun vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-2 74. dakikada Gianni Bruno’un gelişine vurduğu top ağlarla buluştu. 1-3 Hakemler: Yasin Kol, Hüsnü Emre Çelimli, Serdar Soydan Şanlıurfaspor: Muhammed Alperen Uysal, Diogo, Adem Eren Kabak (Yusuf Emre Gültekin dk. 46), İshak Çakmak (Muhammed Enes Kiprit dk. 82), Paixao, Mehmet Yiğit, Harris (Barış Ekincier dk. 82), Dening (Balde dk. 46), Semih Karadeniz, Amar Begiç (Landel dk. 75), Barış Gök Yedekler: Tokotaev, Cumali Bişi, Tolga Ünlü, Civan Ardıl Canbeyli, Ümit Kurt Teknik Direktör: Cahit Arslan Eyüpspor: Berke Özer, Dos Santos, Robin Yalçın, Mehmet Murat Uçar, Ömer Bayram (Tugay Kacar dk. 59), Taşkın İlter (Kulembe Ribeiro dk. 59), Rosario (Gianni Bruno dk. 59), Obeng Ampem, Melih Kabasakal, Svit Seslar (Karoly dk. 709, Caner Erkin (Berkay Kumlu dk. 78) Yedekler: Muhammed Birkan Tetik, Kubilay Anteplioğlu, Fethi Özer, Recep Niyazi, Hüseyin Maldar, Bekir Yılmaz Teknik Direktör: Arda Turan Goller: Caner Erkin (dk. 23, 42), Gianni Bruno (dk. 74) (Eyüpspor), Paixao (dk. 49 pen.) (Şanlıurfaspor) Sarı kartlar: Obeng Ampem, Caner Erkin (Eyüpspor), Diogo (Şanlıurfaspor)
İstanbul Trendyol 1. Lig: Tuzlaspor: 0 - Bodrum FK: 0 Trendyol 1. Lig’in 32. haftasında Tuzlaspor, sahasında karşılaştığı Bodrum FK ile golsüz berabere kaldı. Trendyol 1. Lig’in 32. haftasında Tuzlaspor, Sancaktepe 15 Temmuz Stadyumu’nda Bodrum FK’yı konuk etti. İki takım da girdiği pozisyonlardan yararlanamazken, müsabaka golsüz sona erdi. Ev sahibi, bu sonuçla üst üste 3. beraberliğini alırken 34 puanla ligde kalma mücadelesini kalan 2 haftada sürdürecek. Süper Lig’e yükselmek için play-off mücadelesi veren yeşil-beyazlılar ise puanını 53’e yükseltti. Hakemler: Ömer Faruk Turtay, Murat Ergin Gözütok, Suat Güz Tuzlaspor: Emre Koyuncu, Samet Asatekin, Gökhan Akkan, Philip Gameli, Mehmet Coşkun, Muhammed Akarslan (Sadık Baş dk. 69), Sekou Tidiany, Mahamadou Ba (Luka Stankovski dk. 69), Hikmet Çiftçi, Aminu Umar, William Togui (Streli Mamba dk. 83) Yedekler: Kurtuluş Yurt, Selim Ay, Ali Baran Kanıçok, Aksel Aktaş, Mehmet Zahit Çınar, Çağrı Giritlioğlu, Kıvanç Köylü Teknik Sorumlu: Gürkan Kocabıyık Bodrum FK: Diogo Sousa, Üzeyir Ergün, Süleyman Özdamar, Ali Aytemur, Cenk Şen, Erkan Değişmez (Ahmet Aslan dk. 90), Pedro Brazao (Celal Dumanlı dk. 46), Musah Mohammed, Samet Yalçın (Haqi Osman dk. 80), Burak Çoban (Kenan Özer dk. 63), Gökdeniz Bayrakdar Yedekler: Bahri Can Tosun, Ondrej Celustk, Omar Imeri, Tunahan Akpınar, Mustafa Erdilman, Ege Bilsel Teknik Direktör: İsmet Taşdemir Sarı kartlar: Sekou Tidiany, Aminu Umar (Tuzlaspor), Cenk Şen, Ali Aytemur (Bodrum FK)
Niğde Şehirdeki sorunlara yapay zeka ile çözüm ürettiler Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Teknopark iş birliğinde düzenlenen HackNiğde Geleceğin Çözümleri Hackathan’u genç yetenekleri bir araya getirdi. 27-28 Nisan 2024 tarihlerinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Geleceğin Çözümleri Hackathan’unda yazılım alanına ilgi duyan gençler, şehir teması ile 24 saati aşkın sürede projelerini geliştirerek seçici kurula sundular. 24 takım ve 85 yarışmacının katıldığı yapay zeka yazılım yarışmasında, şehirde önce bir sorun belirleyen gençler ardından bu soruna yapay zeka destekli çözüm projesi geliştirdi. Geleceğin Çözümleri Hackathan’u ödül töreninde konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik şunları söyledi; "Bugün 3 takıma ödül vereceğiz ama kazanan aslında programa katılan tüm takımlar. Sadece şehirlerle ilgili değil yapay zekanın etki ettiği birçok alan var. Güvenlikten eğitime, sağlığa kadar artık dijitalleşme ile birlikte yapay zeka her alanda var. Bu anlamda gençlerimizin geliştirdiği her projede ülkemiz kazanacak. Bugün gururla söylüyoruz ki Türkiye havacılık anlamında altın yıllarını yaşıyor ve sizler gibi on sene önce, yirmi sene önce kendisini bu işe adayan kişilerin sayesinde yaşıyor. İnşallah sizlerin de çabaları, katkıları ile ülkemizi daha iyilere taşıyacak. " Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Hasan Uslu ise konuşmasında katılımcılara teşekkür ederken - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin Siber Güvenlik ve Yapay Zeka alanında fakülte açacak altı üniversiteden birisi olduğunu ifade etti. Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Genel Koordinatörü ve Savunma Sanayi Müşaviri Alpaslan Kesici ise genç mühendislerin projeleri ile önemli ürünlerin ortaya çıktığını söyledi. Kesici; " Savunma sanayi alanında ülkemiz bu coğrafyada zoru başardı. Şu an savunma sanayi alanında bir marka değeri, patenti olan ve dünyada devler ligi içinde önemli başarılar elde eden bir ülke olarak şu anda karşınızdayız. Kaan uçağımızın prototipini uçurduk, tanklarımız, sihalarımız var ve elektronik harp anlamında da çok iyi bir yerdeyiz. Savunma sanayide bu ülke sizler gibi gençlere güvenerek, inanarak aslında bu işi başardı. Bilişim ve güvenlik sistemi alanında da ülkemizin genç mühendisleri inşallah bunu başaracak, emin adımlarla ilerliyoruz. Harikulade ürünlerimiz ortaya çıkmaya başladı. Yakında sizler de kendi bilişim sistemlerinizde kullanıyor olacaksınız ve bunu birlikte yine taçlandıracağız, dünya markası haline getireceğiz. " diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından HackNiğde Geleceğin Çözümleri Hackathan’unun kazananları belli oldu. Çukur Takip Sistemi projesi ile Ehl-i Hack takımı birinci, PatiNet projesi ile YeniCherry takımı ikinci, SSW projesi ile ByteBenders takımı üçüncü oldu. Jüri Özel Ödülünü ise Gezdir projesi ile Team EMKA takımı kazandı. (ST)
Antalya Trendyol Süper Lig: Alanyaspor: 6 - İstanbulspor: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Alanyaspor, sahasında İstanbulspor’u 6-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 52. dakikada Sambissa’nın kale sahası içinden vuruşunda kaleci Ertuğrul gole izin vermedi. 55. dakikada Balkovec’in ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Alp topu kontrol edemedi ve meşin yuvarlak ağlara gitti. 4-0 67. dakikada Yusuf Özdemir’in pasında kale sahası içinde Ahmed Hassan’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 5-0 69. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Ahmed Hassan’ın şutunda top direkten döndü. 87. dakikada Özcan’ın sert şutunda top direkten döndü. Pozisyonun devamında Emir Kaan’ın ceza sahası içinden şutunu Ertuğrul kurtardı. 90+2. dakikada ceza sahasına yapılan ortada arka direkte Oğuz Aydın, kafayla topu ağlara gönderdi. 6-0 Hakemler: Muhammet Ali Metoğlu, Hüseyin Aylak, Anıl Usta Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Furkan Bayır (Fatih Aksoy dk. 46), Aliti, Balkovec, Richard (Fer dk. 59), Janvier (Novais dk. 59), Oğuz Aydın, Efecan Karaca (Eduardo dk. 76, Yusuf Özdemir (Sisto dk. 68), Ahmed Hassan Yedekler: Yusuf Karagöz, Lima, Augusto, Anderson, Yunus Bahadır Teknik Direktör: Fatih Tekke İstanbulspor: Alp Arda (Murat Eser dk. 73), Sambissa (Baran Vardar dk. 73), Mehmet Yeşil, Deli, Okan Erdoğan (Demir Mermerci dk. 85), Ali Yaşar, Mamadou (Traore dk. 73), Vefa Temel (Özcan Şahan dk. 73), Duhaney, Jachson, Emir Kaan Gültekin Yedekler: Mücahit Serbest, Emir Vuruşaner, Yasin Polat, Tunahan Şamdanlı, Demir Mermerci, Eren Arda Şan Teknik Direktör: Osman Zeki Korkmaz Goller: Oğuz Aydın (dk. 2 ve 90+2), Janvier (dk. 8 ve 28), Balkovec (dk. 55), Ahmed Hassan (dk. 68) (Alanyaspor) Sarı kartlar: Furkan Bayır (Alanyaspor), Mehmet Yeşil, Okan Erdoğan, Duhaney, Deli (İstanbulspor)