POLİTİKA - 28 Ekim 2016 Cuma 15:38

’Gültan Kışanak’ açıklaması: 'Kim terörle işbirliği yapıyorsa...'

A
A
A
’Gültan Kışanak’ açıklaması: 'Kim terörle işbirliği yapıyorsa...'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasıyla ilgili, “Kim terörle işbirliği yapıyorsa, yasalar önünde hesap vermesi gerekiyor” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci bir dizi açılış ve ziyaret için Adıyaman’a geldi. Adıyaman’da ilk olarak Valiliği ziyaret eden Tüfenkci, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Bülent Tüfenkci, “Teröre kim destek veriyorsa, kim çanak tutuyorsa, kim terörle işbirliği yapıyorsa elbette ki yasalar önünde herkes hesap verebilmelidir. Milletten aldıkları vekaleti kötüye kullanmamaları gerekiyor. Milletten aldıkları yetkiyi terörün emrine vermemeleri gerekiyor. Bu noktada ciddi şüpheler vardı ve bu şüphelerin somutlaşmasıyla beraber böyle bir soruşturmanın gereği ortaya çıktı. Millet hizmet bekliyor. Diyarbakırlıların hakkı olan bu kaynakları bir başka yasa dışı oluşumlara şu veya bu şekilde peşkeş çekmek veya orada ki terör örgütüyle beraber hareket etmek, iş tutma ve işbirliği içerisinde hareket etmek hiç kimsenin hakkı değildir. Bu tür yollara tevessül edenlerde elbette ki yasalar önünde hesap verecekler ve vermeleri de gerekir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Aydın’dan kreş müjdesi Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçim döneminde açıkladığı ‘Osmangazi’nin Mahallelerine Kreş’ projesi çerçevesinde ilk kreşin Hamitler Mahallesi’nde inşa edileceğini müjdeledi. Seçim döneminde açıkladığı beyannamede Osmangazi’nin birçok noktasına kreş inşa edecekleri belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, göreve gelmesinin ardından bu vaadini yerine getirmek adına çalışmalara başladı. Çocuklara çağdaş ve nitelikli bir eğitim imkanı sunmanın önemine dikkat çeken Başkan Aydın, bu hedef çerçevesinde ilk kreşi Hamitler Mahallesi’nde inşa edeceklerini belirtti. Osmangazi Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konu hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Aydın, Hamitler Mahallesi’nde mülkiyeti Osmangazi Belediyesi’ne ait arazi üzerine hayata geçirilecek kreşin Metin Azak isimli hayırsever bir vatandaşın katkılarıyla inşa edileceğini söyledi. Çocukların gelişimini çok yönlü destekleyebilmek için çağdaş ve güncel bir eğitim programı sunacak olan kreş için ilk kazmanın en kısa süre içerisinde vurulacağını dile getiren Aydın, kreşe hayırsever vatandaşın vefat eden kızının ismi olan Ayça Azak adının verileceğini açıkladı. Başkan Aydın, kreşin 80 çocuğa eğitim verebilecek kapasitede inşa edileceğini dile getirdi. Osmangazi Belediye Meclisi’nde görüşülen kreş inşa edilmesi yönündeki şartlı bağış maddesi, kreş, gündüz bakım evi, çocuk kulübü ve belediye hizmet alanlarında kullanılmak üzere ifadesinin eklenmesi ve Ayça Azak isminin verilmesi şartı ile oy birliğiyle kabul edildi.
Adıyaman Arapça bilgi ve etkinlik yarışmasında 3 birincilik Kahta’dan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmasının 11’incisi Adıyaman’da düzenlendi. Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği koordinasyonunda düzenlenen yarışmada öğrenciler, Arapça şiir ve şarkı performanslarını sergilediler. Dil öğrenimin kazanımına katkı sunmayı amaçlayan yarışmada, Kahta ilçesinden katılan öğrenciler il bazında dereceye girdi. Arapça şarkı yarışmasında, Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulundan Ayşe Karakaya birinci, Kahta Bölükyayla İmam Hatip Ortaokulundan Ahmet Çetinkaya ikinci, Kahta Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulundan Burhan Deniz ise üçüncü oldu. Liseler arası şiir okuma yarışmasında, Adıyaman Şehit Necati Sayın Anadolu İmam Hatip Lisesinden Oğuz Emir Ünsal birinci olurken Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hekim Yardım ikinci, Kahta TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Derya Ertaş ise üçüncü oldu. Adıyaman’da düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencileri tebrik eden Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, “Arapça, İslam coğrafyasının dili olmasıyla birlikte Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve İslami ilimleri öğrenmek için büyük bir öneme sahiptir. Bu yarışmalar, öğrencilerimizin Arapça diline olan ilgisini artırarak, dil öğrenimine katkıda bulunmakta ve onların Arapçayı daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktadır. Yarışamaya katılan tüm öğrencileri yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda yapılan törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise Arapçanın Kur’an-ı Kerim’in dili olduğunu ve İslami ilimleri anlamak için önemini vurguladı.