HDP - 08 Nisan 2015 Çarşamba 16:02

HDP’den Azeri kadın aday

A
A
A
HDP’den Azeri kadın aday

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından ilk defa Azeri asıllı bir kadın Iğdır’da milletvekili adayı gösterildi.

7 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimler öncesi partilerin milletvekili adayları da kesinleşti. Azeri asıllı Kıznaz Türkeli, HDP’den Iğdır ikinci sıra milletvekili adayı olarak yerini aldı. MHP Iğdır Milletvekili olan Sinan Oğan’ın doğduğu Melekli beldesinden HDP’ye seçilen Kıznaz Türkeli, evinde tebrik ziyaretlerini kabul etmeye başladı. Burada konuşan Türkeli, “Yaşasın hakların kardeşliği diyorum. Bundan sonra halkların kardeşliği konuşacak, renklerin birlikteliği konuşacak. Azeri, Kürt hep birlikte Iğdır’a sahip çıkıp sorunlarımızı birlikte çözeceğiz” dedi.

HDP Iğdır İl Başkanı Cesim Katar ise yıllarca hep bu özlem içerisinde yaşadıklarını, bugün de bir ilk olarak Azeri bayan adayın partilerince Iğdır’da gösterildiğini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

BÜLENT MAVZER

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Narkotik dedektör köpeği araca zulalanmış uyuşturucu buldu: 12 gözaltı Samsun’da narkotik dedektör köpeği araca zulalanmış paket paket uyuşturucuyu buldu, 12 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun’a uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisini aldı ve takip başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi Samsun girişinde durdurulan otomobilde narkotik dedektör köpeği Sam ile yapılan aramada araca zulalanmış paket paket uyuşturucu ele geçirildi. Sam’ın aracın arka bagaj kapağı içine tepki vermesi üzerine narkotik polisi zulaları patlattı ve uyuşturucuları ele geçirdi. Narkotik polisi, Derecik Mahallesi ile Karadeniz Mahallesi’nde bulunan 4 ayrı adrese operasyon düzenledi. Söz konusu operasyonda uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların araç, ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda toplamda 677 gram metamfetamin, 198 gram sentetik kannabinoid (Bonzai), 192 adet ecstasy, 37.20 gram kokain, 70 adet sentetik ecza, 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet hassas terazi ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 25 bin TL para, 2.15 gram kenevir tohumu ve 9 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Olayla ilgili M.K., Y.K., R.D., G.M., A.B., E.Z.A., E.A., U.O., Ö.K., O.S., T.T. ve R.K. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca, yakalanan şahıslardan Ö.K.’nin uyuşturucu madde kullanmak suçundan 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile Ö.S. nin 2 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Balıkesir Moto kuryelik yapan öğrenciyi hunharca öldüren şüpheli tutuklandı Balıkesir’de sabaha karşı pizza siparişini teslim etmek için bir eve gelen moto kurye siparişini teslim ettikten sonra sokakta karşılaştığı şüpheli tarafından defalarca bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından adliyeye çıkartılan 17 yaşındaki şüpheli tutuklanırken, hayatını kaybeden gencin ise Balıkesir Üniversitesi’nde öğrenci olduğu ve 5 gün önce pizza dağıtım işine başladığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Balıkesir Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümü öğrencisi olan ve kuryelik işinde çalışan Ata Emre A. (20), merkez Karesi ilçesinde sipariş götürdüğü noktada henüz bilinmeyen bir nedenle E.Ö.’nün (17) bıçaklı saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden defalarca bıçaklanan Ata Emre A, olay yerinde hayatını kaybetti. Ata Emre’nin ailesinin Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşadığı ve çocuklarının ölüm haberi ile büyük acı yaşadığı öğrenildi. İddiaya göre, alkollü olduğu öğrenilen E.Ö. ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Daha sonra saklanan zanlı E.Ö. ile babası O.Ö. polis ekiplerince gözaltına alındı. E.Ö. ve babası O.Ö. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan şüphelilerden baba serbest bırakılırken, şüpheli ise tutuklanarak Kepsut Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Şüphelinin olay anına ait bir şey söylemediği öğrenildi. Şüpheli E.Ö.’nün kasten yaralama ve tehdit suçları gibi 6 ayrı suçtan kaydının bulunduğu belirtildi. Öğrenci iken pizza dağıtım işinde çalışan Ata Emre A.’nın cenazesi ise memleketi olan Bursa’nın Kemalpaşa ilçesine gönderildi. Gencin, 5 gün önce işe girdiği belirtilirken mesai arkadaşları yorumda bulunmak istemedi.
Erzurum Vali Mustafa Çiftçi’den, Engelliler Haftası mesajı Erzurum valisi Mustafa Çiftçi, 10-16 Mayıs Engelliler haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Mustafa Çiftçi, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Engelli bireylerin toplumsal yaşama diğer bireylerle eşit şartlarda katılım sağlamalarına ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler’ de alınan kararla 10-16 Mayıs tarihleri “Engelliler Haftası” olarak kutlanmaktadır. Mazlum ve muhtaçların daima yanında olarak yardımlaşma, dayanışma, şefkat ve merhamet duyguları ile beslenen milletimiz, tüm engellerin sevgi ile aşılacağının bilincinde ve duyarlılığındadır. Engelli vatandaşlarımız ile sosyal dayanışmanın sağlanması, onlara destek olmak, acı ve mutlu günlerini paylaşmak, sevgi ve saygı tohumlarını atabilmek; toplumumuz için dikkat edilmesi gereken önemli hususların başında gelmektedir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamın her alanına aktif katılımlarını sağlamak için bizlere düşen, engellilerin karşılaştığı sorunlar hakkında farkındalık oluşturmaktır. Bunun için “Engelliler Haftası”nı bir fırsat olarak görmeli fakat sadece bir hafta değil, her zaman engelli vatandaşlarımız ile hayatı paylaşmalı ve engellilere verilen hizmetleri arttırmak için üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için çalışmalıyız. Çünkü engelli vatandaşlarımız da tıpkı bizler gibi, topluma katkıda bulunabilecek, üretebilecek ve başarılar elde edebilecek potansiyele sahiptir. Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve onları topluma daha aktif bir şekilde dâhil etmek için çok çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda, engelli vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal hayata katılım imkânları genişletilmektedir. Engelli vatandaşlara yönelik ayrımcılığın önlenmesi ve haklarının korunması için de gerekli adımlar atılmaktadır. Ancak, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için sadece devlete değil, tüm topluma önemli görevler düşmektedir. Engelli vatandaşlarımıza karşı ön yargıların ve engellerin ortadan kaldırılması ve engellilerin topluma eşit bireyler olarak katılımlarının sağlanması hepimizin ortak sorumluluğudur. Mutlu bir toplum inşa etmenin ancak farkındalık ile mümkün olduğuna canıgönülden inanarak Engelliler Haftası’nın, engelli vatandaşlarımızla dayanışma ve birliktelik duygularımızı pekiştirmesini ve engellilerin sorunlarına çözüm bulmak için ortak bir çaba göstererek hayırlara vesile olmasını diliyor, Cenab-ı Hakk’tan onlara aileleri ile birlikte mutlu ve sağlıklı bir yaşam niyaz ediyorum."