HENTBOL - 26 Kasım 2008 Çarşamba 11:29

Hentbol Bayan Milli Takımı, Yunanistan'ı devirdi

A
A
A
Hentbol Bayan Milli Takımı, Yunanistan'ı devirdi

Dünya Bayanlar Hentbol Şampiyonası grup eleme müsabakalarına katılmak üzere Hollanda'ya gelen Bayanlar A Milli Hentbol Takımı, Hollanda'daki ilk maçında Yunanistan'ı devirmeyi başardı...

25 Kasım-1 Aralık 2008 tarihleri arasında Emmen'de yapılacak Dünya Bayanlar Hentbol Şampiyonası grup eleme müsabakalarına katılmak üzere Hollanda'ya gelen Bayanlar A Milli Hentbol Takımı, Hollanda'daki ilk maçında Yunanistan'ı devirmeyi başardı.

Elemelerin yapıldığı Hollanda'nın Emmen kentinde, İsrailli hakem ikilisi Shlomo Cohen-Yoram Peretz'in yönettiği karşılaşmada milli takımımız, rakibi karşısında ilk yarıyı da 23-14 önde tamamladı.

Dünya Bayanlar Hentbol Şampiyonası grup elemelerinin yapıldığı Emmen'de ilk rakibi Yunanistan'ı zorlanmadan geçen Bayanlar Hentbol A Milli Takımı, ilk yarıyı 23-14 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında üstünlüğünü sürdüren Türk ekibi, maçı 40-28'lik skorla tamamladı.

Bayan Hentbol Milli Takımı Teknik Direktörü Peter Kovacs, maç öncesinde ve sonrasında takımını yalnız bırakmazken, salonda antrenman yapan diğer takımların taktiklerini çözmeye çalıştı. Kovacs İHA mikrofonlarına yaptığı açıklamada, "Özellikle turnuvalarda ilk maçlar her zaman zor geçer. Bu anlamda bugün takımımız bazen iyi bazen de daha az iyi oynadı. Kötü oynadık demek doğru olmaz. Ancak bir sonraki maçta daha farklı oyun sergilememiz gerekli. Çünkü bu bir turnuva. Yarınki maça gelirsek; bu çok çekişmeli bir maç olacak. Hollanda çok iyi bir takım. Bu nedenle tüm oyuncularımızın çok iyi bir performans sergilemesi gerekiyor. İyi bir oyun çıkarabilirsek yarınki maçın sonucunda da bugünkü gibi gülebiliriz" dedi.

Takım oyuncuları ise "Uzun bir çalışmanın ardından Hollanda'ya geldik. Dünya Şampiyonası eleme gurubu maçları için ilk maçımızda Yunanistan karşısında başarılıydık. İlk maçlar her zaman zor oynanır. Bunu başardık. Yarınki zorlu rakibimiz Hollanda'nın gücünün farkındayız. Kendimizi aslında Hollanda'ya sakladık. Hollanda'yı da yenip yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

MÜMİN ÇELİK- EMMEN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir