DÜNYA - 13 Ocak 2024 Cumartesi 21:57 | Son Güncelleme : 13 Ocak 2024 Cumartesi 22:29

Irak ve Suriye’nin kuzeyine hava harekatı: 25 hedef imha edildi

A
A
A
Irak ve Suriye’nin kuzeyine hava harekatı: 25 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik düzenlenen hava harekatında 25 hedefin imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığının, “Nerede bir terör tehdidi, kampı, sığınağı, oluşumu veya kümelenmesi varsa kalıcı olarak imha edilecek” ifadeleri ile yaptığı açıklamaya göre, PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurlara karşı, Irak ve Suriye’nin kuzeyinden güvenlik güçlerine yapılan terör saldırılarını bertaraf etmek amacıyla saat 21.00’de Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye’nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine hava harekatı gerçekleştirildi.

Düzenlenen harekat sonucu bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, mühimmat/malzeme deposu ve barınaktan oluşan 25 hedef imha edildi. Açıklamada, "İcra edilen bu harekatlarda, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekatlar sırasında, masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

Irak ve Suriye’nin kuzeyine hava harekatı: 25 hedef imha edildi

Musa Enes Aksakal

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Polis saldırganı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi... O anlar kamerada Küçükçekmece’de iki kişiyi yaraladıktan sonra polise bıçaklı saldırıda bulunan bir şahıs bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Olay, dün sabah saatlerinde Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 35 yaşındaki Süleyman G., elindeki bıçakla sokakta bulunanları tehdit etmeye başladı. Elindeki bıçakla sokaktakilere saldıran Süleyman G., o esnada sokakta bulunan Ercan Ö., ve Muhammed H.,’yı bıçakla yaraladı. Sokaktaki diğer vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri sokak üzerinde elinde bıçak olan Süleyman G.,’ye bıçağı bırakması ve teslim olması yönünde uyarılarda bulundu. Uyarıları dikkate almayan Süleyman G., elindeki bıçakla polis ekiplerinin üzerine doğru yürüdü. Polis ekiplerinin uyarılarına aldırış etmeyen şahıs daha sonra silahla bacağından vuruldu. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Yaralı Ercan Ö., ve Muhammet H.,’nın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan silahla bacağından vurularak etkisiz hale getirilen Süleyman G., polis ekiplerinin kontrolünde hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Süleyman G.,’nin daha önce 3 adet suç kaydının olduğu tespit edildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.