GÜNDEM - 12 Temmuz 2014 Cumartesi 08:11

İşçilerin geride bıraktıkları yürekleri burktu

A
A
A
İşçilerin geride bıraktıkları yürekleri burktu

Balıkesir'deki maden kazasında 2 işçinin öldüğü, 2 işçinin de yaralandığı göçüğün ardından ortaya çıkan detaylar yürek burktu.

Balıkesir'in İvrindi ilçesine bağlı Gözcüçayır köyü yakınlarında bulunan madende yaşanan ve 2 işçinin öldüğü, 2 işçinin de yaralandığı göçüğün ardından ortaya çıkan detaylar yürek burktu.

İvrindi Gözlüçayır mahallesi yakınlarında 1 yıldır faaliyet gösteren ve Antimuan maddesi çıkartılan madende, saat akşam saatlerinde meydana gelen göçükte, madende çalışan Mehmet Tunç (35) ve Ramazan Baranç (32) hayatını kaybetmişti. Ramazan Argun ve İsmail Manay isimli 2 işçi ise, göçükten yaralı olarak kurtarılarak İvrindi Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilmişti. Olay yerinde, AFAD ve UMKE ekipleri çalışma yapmış, olay esnasında İvrindi ilçesinde iftar programında olan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da olay yerine giderek çalışmaları inceledi.

İŞÇİLERİN GERİDE BIRAKTIKLARI YÜREKLERİ BURKTU

Toprak kayması neticesinde yaşanan göçüğün bulunduğu yere birkaç adım mesafede işçilerin ayakkabıları, çalıştıkları kürekleri ve iftar yemeği için yanlarında getirdikleri zeytin ve domatesten oluşan iftarlıklarının bulunması yürekleri sızlattı. Yaşanan facia ile ilgili açıklamada bulunan maden çalışanlarından Hüseyin Özdemir, “Ben ileride kapının girişinde bekçiyim. Olayın olduğu sırada ben burada yoktum. Yukarıdan taşın kopup düştüğünü söylediler. Burada 5 kişi çalışıyor zaten,kazanın olduğu sırada 4 kişilerdi. İkisi aralı, ikisi mevta. Maalesef öldüler. Yerden mal seçerlerken yukarıdan kaya kopuyor geliyor vuruyor. Burası komple bu alanlarda 1 yıldan beri çalışıyor. Burada Antimuan madeni çıkartılıyor. Ben, 2 ay önce de büyük bir acı yaşadım. Soma’daki kömür madeni faciasında, kız kardeşimin kocasını Kemal Çapan ve köyümüzden arkadaşım olan Şerafettin kardeşimi kaybetmiştim. İkisinin de 3’er tane çocuğu kalmıştı. Üzgünüz, elimizden gelen bir şey yok” dedi.

Hayatını kaybeden işçilerin cenazelerinin, memleketleri Kütahya’ya gönderileceği söylendi.

SERHAT ŞENKÖKÇÜ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.