DÜNYA - 19 Ocak 2024 Cuma 14:54 | Son Güncelleme : 19 Ocak 2024 Cuma 14:56

İsrail, Şifa Hastanesi yakınındaki binayı vurdu: 12 ölü

A
A
A
İsrail, Şifa Hastanesi yakınındaki binayı vurdu: 12 ölü

İsrail’in Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi’nin yakınındaki bir binayı vurması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında 105. güne girildi. Filistinli yerel kaynaklar, İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi’nin yakınında bulunan bir binayı hedef aldığını, saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

DSÖ: “İnsanlık dışı yaşam şartları, Hepatit A'nın daha da yayılmasına yol açacak”

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, temiz suya erişimin neredeyse olmadığı Gazze Şeridi'nde en az 24 Hepatit A vakası tespit edildiğini ifade etti. Ghebreyesus, “Hepatit A genellikle hafiftir ancak bazen ciddi hastalığa neden olabilir. Şu ana kadar 24 vaka doğrulandı ve herhangi bir ölüm bildirilmedi. Muhtemelen Hepatit A'ya bağlı olarak sarılığı olan binlerce insan var. Neredeyse hiç temiz su, temiz tuvalet ve çevreyi temiz tutma imkanının olmadığı insanlık dışı yaşam şartları, Hepatit A'nın daha da yayılmasına yol açacak ve çevrenin hastalığın yayılması açısından ne kadar tehlikeli olduğunu gösterecek. Hastalıkları teşhis etme kapasitesi son derece sınırlı. Çalışan bir laboratuvar bulunmuyor. Tedavi kapasitesi de sınırlı. Tıbbi yardıma engelsiz ve güvenli erişim ile sağlığın korunması yönündeki çağrımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘miras şantiye gezileri’ devam ediyor Ankara Büyükşehir Belediyesinin kent turizmini canlandırmak ve kent tarihini tanıtmak için hayata geçirdiği ‘Ankara Miras Şantiye Gezileri’ devam ediyor. Uzman rehberler eşliğinde gerçekleşen gezilerde; vatandaşlar restorasyon çalışmaların sürdüğü Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi’ni gezerken çalışmalar hakkında da bilgi alıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kültürel ve tarihi mirasının korunmasının yanı sıra gelecek nesillere aktarılması ve vatandaşlara hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi amacıyla düzenlediği Ankara Miras Şantiye Gezileri devam ediyor. Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin içinde yer alan Arkeopark, Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi çalışma alanlarını yerinde görme fırsatı bulan Başkentliler de uygulamaya yoğun ilgi gösteriyor. Yirmincisi düzenlendi 20’ncisi düzenlenen Ankara Miras Şantiye Gezileri’nde tarihi alanları gezen Başkentlilere eşlik eden Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Kültürel Mirasın Korunması Şube Müdürü Sinem Battaloğlu, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Kültürel Mirasın Korunması Şube Müdürlüğü olarak Ankara Kalesi, Arkeopark ve Roma Tiyatrosu’nda yaptığımız çalışmaları vatandaşlarımıza göstermek için şantiye gezileri düzenliyoruz. Vatandaşlarımızın da oldukça yoğun bir ilgisi var bu gezilere” dedi. Battaloğlu, bugüne kadar düzenlenen gezilere yaklaşık 500 vatandaşın katıldığını ifade etti.
Sakarya Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor Sakarya’da seyyar demircilik yapan 51 yaşındaki adam, Akyazı ve Hendek ilçelerinin mahallelerinde kurduğu tezgahta vatandaşlara hizmet veriyor. Dede ve babasından kalma demircilik mesleğini 40 yıldır sürdüren 51 yaşındaki Yılmaz Yanık, Sakarya’nın Akyazı ve Hendek ilçelerinin mahallelerinde kurduğu seyyar tezgahta sürdürüyor. Çırağı olmadığı için eşiyle işini icra eden yanık, mahalle sakinlerinin gereçlerini tamirat ve tadilat yaparak elde ettiği kazançla geçimini sağlıyor. Eşine melekte yardımcı olan Songül Yanık, “Eşime yardım ediyorum, akşam saatlerinde ise evimize gidiyoruz. Çok yoğun olduğu zamanlar da ise kalıyoruz hatta şuan çok yoğun bir zaman ve kalmak zorundayız. İyi ve kötü insanlarla karşılaşıyoruz ama çok şükür bir sıkıntımız yok” dedi. “Mahallelere tezgah kurarak geçimimizi sağlıyoruz” 11 yaşında dedesinden ve babasından öğrendiği mesleği devam ettiren Yılmaz Yanık, “Bu bize dede ve babadan kalma bir mesleğimiz. Mahalleleri gezerek vatandaşların bağ ve bahçede kullandığı kazma, çapa, tırmık gibi gereçlerin tamiratını yapıyoruz. Mahallelere tezgah kurarak geçimimizi sağlıyoruz. Eşim bana yardımcı oluyor, ikili bir şekilde mesleği yapıyoruz. Vatandaşlar benden memnun bende onlardan memnunum neticede onların işini yapıyoruz. İyi, kötü paramızı kazanıp geçimimizi sağlıyoruz” diye konuştu.