DÜNYA - 14 Mart 2024 Perşembe 19:25 | Son Güncelleme : 14 Mart 2024 Perşembe 19:27

Japonya’da Fukuşima açıklarında 5.6 büyüklüğünde deprem

A
A
A
Japonya’da Fukuşima açıklarında 5.6 büyüklüğünde deprem

Japonya’nın Fukuşima eyaleti açıklarında 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Japonya’nın Fukuşima eyaletinde yer alan Iwaki kenti açıklarında 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

USGS, depremin merkez üssünün Iwaki’nin 23 kilometre kuzeydoğusunda yerin yaklaşık 54 kilometre altında olduğu aktardı.

Depremde henüz can ve mal kaybı bildirilmezken, tsunami uyarısı yapılmadı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe, Süper Lig’e yükseldi Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu. Maçtan dakikalar 5. dakika Messaoudi, Yiğit Efe’nin hatalı pasında orta sahadan gelen pasta topu kontrol edip kaleciyle karşı karşıya pozisyonda sağ ayağıyla şutunu çekti. Kaleci Ertuğrul üzerine gelen meşin yuvarlağı kurtardı. 33. dakikada Göztepe’de Yalçın’ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Ogün’ün kale önünden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ertuğrul Çetin’de kaldı. 41. dakikada Dennis ceza sahası dışında kontrol ettiği topla birlikte ceza sahasına girip pasını kale önündeki Romulo’ya bıraktı. Romula boş kale önünde sağ ayağıyla meşin yuvarlağı kalenin üzerinden dışarı gönderdi. 77. dakikada Doğan’ın pasında topu önüne alıp iki rakibinin arasından geçip ceza sahası içine giren Fıratcan, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 90+3. dakikada Lundqvist orta sahada Musa’dan kazandığı topu solundaki Kubilay’a bıraktı. Kubilay’ın ceza sahası içi solundan ortasında Lundqvist’in gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-0 Göztepe: Mateusz Lis, Taha Altıkardeş, Heliton, Tarkan Serbest (Fıratcan Üzüm dk. 30), Ümit Akdağ, Ogün Bayrak, Celil Yüksel (Ramon-Pascal Lundqvist dk. 64), Yalçın Kayan (Doğan Erdoğan dk. 64), Anthony Junior Dennis, Billel Messaoudi (Kubilay Kanatsızkuş dk. 64), Romulo Yedekler: Arda Özçimen, Lasse Nielsen, Atınç Nukan, Ahmed Ildız, Ensar Aksakal, Kenneth Mamah Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Gençlerbirliği: Ertuğrul Çetin, Oğuzhan Berber, Francis Nzaba (Özgür Çek dk. 89), Yasin Güreler, Yiğit Efe Demir (Oltan Karakullukçu dk. 89), Alperen Babacan, James Lea Siliki (Musa Çağıran dk. 46), Ensar Kemaloğlu, Bentley, Amilton, Melih Bostan (Mustapha Yatabare dk. 62) Yedekler: Orkun Özdemir, Rahman Buğra Çağıran, Elias Durmaz, Jimmy Durmaz, Özgür Baran Aksaka, Arda Temur Teknik Direktör: Sinan Kaloğlu Goller: Fıratcan Üzüm (dk. 77), Lundqvist (dk. 90+3) (Göztepe) Sarı kartlar: Ümit Akdağ, Ogün Bayrak (Göztepe), Oğuzhan Berber (Gençlerbirliği)
Edirne Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar Edirne’de bir araya gelen çevre gönüllüleri, Tunca Nehri ve çevresinde doğaya atılan çöpleri toplayarak, vatandaşlara daha duyarlı olmaları konusunda uyarıda bulundu. Edirne’de üniversite öğrencileri ve çevre gönüllüleri, kuraklıkla boğuşan Tunca Nehri ve çevresinde temizlik çalışması yaptı. Çevre gönüllüleri yetkililerden nehrin etrafına çöp konteynırları koymalarını da talep etti. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğretim görevlisi İspanyol Begona Rodriguez öncülüğünde bir araya gelen gönüllüler, hem nehir içerisinde canlıları olumsuz etkileyen atıkları hem de nehrin çevresinde biriken çöpleri toplayarak vatandaşların çevre kirliliği konusunda duyarlı olması gerektiğini belirtti. Rodriguez, Tunca Nehri’nin temiz tutulması gerektiğini ve piknik yapanların çöplerini topladıklarını vurguladı. Kano ile nehrin içindeki atıkları temizleyen Barbaros Vardar, nehre atılan attıkların balıkların ölümüne yol açtığını belirtti. Çevre gönüllüsü Elif Özdemir ise, çok fazla attığın olduğunu ve önüne geçemediklerini kaydetti. Üniversite öğrencisi Beste Acar, “Genel olarak bugün cam ve plastik topluyoruz. Çevremiz için en zararlı atıkların başında plastik geliyor. İnsanlar tabii ki hiçbir şekilde çöplerini buraya atmamalı ama belediyede buraya hiç çöp kutusu koymamış. Burada en azından çöp kutusu olsa insanlar için bir teşvik olur. Bu alanda yetkililerin çöp kutularını biraz daha fazlalaştırmasını isterim. Bu tür çevre temizlik etkinliklerinin daha çok yapılamasını isterim” dedi. Vatandaşlardan Gamze Kurt, "İnsanların bilinçsiz olduğu konulardan biri de çöpleri bir araya toplayarak yakıyorlar. Bu doğru bir çözüm değil, çünkü öyle de hava kirliliğine sebep olunuyor. İnsanların doğanın nasıl işlediğiyle alakalı olarak biraz daha bilinçlendirilmesi gerekiyor. Çöp kutusunun buralara koyulması belediyece zaten yapılaması gerekir” şeklinde konuştu. Üniversite öğrencisi Rana Güneş, “Genellikle çok fazla plastik atık var. İnsanlar pikniklerini yaptıktan sonra çöplerini bırakıp gitmişler. Plastik atıklar karışması en zor atıklardır. Yetkililerin çöp konteynırları yapması gerekir” diye konuştu. Biyoloji bölüm öğrencisi Ece Güler, Tunca Nehri’nde çöp toplama etkinliği düzenlediklerini ve çevrenin insanların bilinciyle güzelleşeceğini ifade etti. Havva Demir de çok fazla çöp topladıklarına değinerek, “Burada insanları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek ile ilerledik. Yetkililerin çevreye çöp kovası ve kamelyalar yapması gerekiyor. Çöp atma alanlarına çöplerimizi atmamız gerekir. Edirne bizim ve bu çöpleri biz topluyoruz” ifadelerini kullandı.