ASAYİŞ - 16 Aralık 2017 Cumartesi 10:19

Kuyuya düşen köpeği itfaiye ekipleri kurtardı

A
A
A
Kuyuya düşen köpeği itfaiye ekipleri kurtardı

Mardin’in Midyat ilçesinde kuyuya düşen yavru köpeği itfaiye ekipleri kurtardı.

Düzoba Mahallesinde boş bir arazide kuyuya düşen yavru köpeği fark eden mahalle sakinleri Midyat İlçe Belediye Başkanlığına bağlı itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kuyunun üzerinde bulunan yaklaşık 2 ton ağırlığındaki taşı kepçe yardımı ile kaldırarak, köpek yakalama aparatı ile yavru köpeği kuyudan çıkardı. Kuyudan çıkarılan yavru köpek serbest bırakıldı. Köylüler, taş ağır olduğu için kendi imkanları ile çıkaramadıkları yavru köpeğin kaya parçasının yanlarındaki deliklerden kuyunun içine düştüğünü söyledi. Yavru köpek kuyudan çıkarıldıktan sonra kepçe yardımı ile kuyunun girişi, etrafına iyice taş parçaları ve moloz bırakılarak canlı girmeyecek şekilde kapatıldı. 

Köylülerden Süleyman Altun, köpeğin ağlama sesleri üzerine kuyuya baktıklarını söyledi. Altun, "Yol üzerinde bozuk bir kuyu vardı. Bir arkadaş buradan geçerken bir ses duydu. Ses üzerine kuyuya bakan arkadaş köpek yavrusunu görüp bize haber verdi. Biz de gelip baktık. Kuyudan ses geliyordu. Kuyunun üzerinde büyük bir kaya parçası vardı. Köylü olarak çıkaramadık, Midyat itfaiyesi ve belediyesini aradık. Allah razı olsun onlar da geldiler. Yardımcı oldular yavru köpeği de çıkardılar. Kuyunun da üzerine güzelce kaya parçasını koydular’’ dedi.
Midyat İtfaiye Grup Amiri Tekin Akkurt ise, itfaiyeye gelen ihbara göre hareket edip bölgeye geldiklerini söyledi. Akkurt, "Düzoba Mahallesinde dağ tarafında kuyuya düşen bir köpeğin ihbarını aldık ve kepçe ile birlikte intikal ettik. Kuyunun üzerinde büyük bir taş vardı. Taşı kepçe yardımı ile kaldırıp, yavru köpeği çıkardık. Kepçe ile birlikte kuyunun ağzını da her hangi bir canlı girmesin diye güzelce kapattık" ifadelerini kullandı.  

Bilal Bedir - Tayfun Demir
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de PKK’ya darbe Balıkesir’de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda silahlı terör örgütüne üye olma suçundan bir kişi ile sosyal medyadan terör propagandası yapan 5 şüpheli yakalandı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri koordine içerisinde PKK/KCK ve PYD/ YPG terör örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirdi. Ekipler tarafından gerçekleştirilen PKK/KCK terör örgütünün Suriye’deki uzantısı olan PYD/YPG terör örgütü içerisinde silahlı olarak faaliyet yürüttüğü ve Balıkesir’de ikamet ettiği tespit edilen bir şüpheli şahsa Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan. PKK/KCK-PYD/YPG Terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda, sosyal medya sitelerinde terör örgütünün faaliyetlerini meşru gösteren övücü/sahiplenici mahiyette paylaşımlar yapan ve Balıkesir’de ikamet ettiği tespit edilen 4 şüpheli şahsa ’Terör Örgütü Propagandası Yapmak’ suçundan, bugün sabah 06.30 sularında eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 5 şüpheli yakalandı. Ayrıca adreslerde yapılan arama çalışmalarında Türkiye’ye kaçak yollardan girdiği tespit edilen 16 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.
Ankara Adalet Bakanı Tunç, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu toplantısına katıldı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Kadına yönelik şiddette şiddet mağduru kadınların gerek soruşturma kısmında gerekse kovuşturma kısmındaki ifadelerinin alınacağı özel mekânları tüm ülke genelinde yaygınlaştırıyoruz ve bu anlamda kadınlarımızın mağduriyetini önlemenin gayreti içerisindeyiz. Şu ana kadar 161 adliyemizde 171 adli görüşme odası var, şu ana kadar 112 binin üzerinde adli görüşme buralarda gerçekleştirilmiş” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu toplantısına katıldı. Tunç, KEFEK’in önemli bir görevi icra ettiğini belirterek, “Hem yasal düzenlemelere ışık tutması bakımından hem de uygulamaya yönelik denetim faaliyeti gerçekleştirme bakımından komisyonun çalışmaları önemli. Yasamanın emrindeyiz. Sizler yasamanın kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde parlamenterlerin, milletvekillerinin, sizlerin çıkardığı kanunların, kanun koyucunun iradesi doğrultusunda uygulanması noktasındaki hassasiyeti en üst noktada tutmak zorundayız” ifadelerini kullandı. Tunç, 2009 yılında ilk yargı stratejisini ortaya koyduklarını belirterek seçime gitmeden 8. Yargı reformunu çıkardıklarını kaydetti. Tunç, “İnsan Hakları Eylem Planı 2020’de yayınlanmıştı, onu güncelliyoruz. Dördüncü Yargı Reformu Strateji Belgesi, İkinci İnsan hakları Eylem Planı ile ilgili çalışmalarımızı son aşamaya getirdik. Ülkemizde son yirmi iki yılda temel kanunlarımızın tamamını değiştirdik, hepsini yeniledik; Ceza Kanunlarımız, Borçlar Kanunumuz, Ticaret Kanunumuz, Hukuk Muhakemeleri, Ceza Muhakemeleri Usul Kanunlarımızın tamamını yeniledik. Tabii, bu yenilik süreci uygulamaya yansıdığında yeni ihtiyaçlar, yeni değişiklik ihtiyaçları da bu süreç içerisinde oldu ve bunları da süreç içerisinde Meclisimizin huzuruna getirdik” şeklinde konuştu. Tunç şöyle konuştu: “Kadına yönelik şiddette şiddet mağduru kadınların gerek soruşturma kısmında gerekse kovuşturma kısmındaki ifadelerinin alınacağı özel mekânları tüm ülke genelinde yaygınlaştırıyoruz ve bu anlamda kadınlarımızın mağduriyetini önlemenin gayreti içerisindeyiz. Şu ana kadar 161 adliyemizde 171 adli görüşme odası var, şu ana kadar 112 binin üzerinde adli görüşme buralarda gerçekleştirilmiş. 167 adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüklerimiz de ülke genelinde hizmet veriyor.”