DİĞER SPORLAR - 22 Mayıs 2017 Pazartesi 13:02

Milli tenisçilerimiz teklerde 2 altın, 2 gümüş madalya aldı

A
A
A
Milli tenisçilerimiz teklerde 2 altın, 2 gümüş madalya aldı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları’nda milli tenisçilerimiz tekler finallerinde karşı karşıya geldi.

Hem bayanlarda hem de erkeklerde milli tenisçilerimiz tekler finallerinde bir birleriyle karşılaştı.

Bayanlar finalinde 1 altın, 1 gümüş

Bayanlar tekler finalinde milli tenisçilerimiz Berfu Cenigiz ve Ayla Aksu karşılaştı. İlk seti 6-3, ikinci seti 6-2 alarak karşılaşmadan 2-0 galip ayrılan Ayla Aksu, altın madalya alırken, Berfu Cengiz ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

Türkiye’ye altın madalya getirdiği için mutlu olduğunu söyleyen Ayla Aksu, ”Çok zorlu bir maçtı takım arkadaşımla oynamak. Beraber antrenman yapıyoruz. İki haftadır fiziksel olarak yorulduk ve mental olarak da çok zor bir maçtı. Ama güzel sonuçlandı. İnşallah tekrar aynısını bir sonraki İslam Oyunları’nda devam ettiririz” dedi.

Karşılaşmanın zorlu geçtiğini vurgulayan Berfu Cengiz de, ”Hem mental hem de taktik olarak zorlu geçti. Ama altın madalya Türkiye’ye gittiği için mutluyum. İki hafa çok güzel geçti. İyi oynadık, burada iyi maçlar çıkardık o yüzden mutluyuz. Umarım bir sonraki İslam Oyunları’nda da altın madalyayı alırız” ifadelerini kullandı.

Erkekler finalinde 1 altın, 1 gümüş

Milli tenisçilerimiz Altuğ Çelikbilek ve Anıl Yüksel rakiplerini eleyerek erkekler tekler finalinde karşılaştı. Mücadeleden 6-4’lük 2 setle 2-0 galip ayrılan Altuğ Çelikbilek altın, Anıl Yüksel ise gümüş madalya aldı.
Başarılı bir turnuva geçirdiklerini belirten Altuğ Çelikbilek, “Teklerde, çiftlerde ve takılarda 3 altın madalya aldım. Gümüşleri aldık, takım şampiyonasını da aldık. Kızlarda da aynı şekilde her şeyi aldı. Kazanabileceğimiz bütün maçları kazandık. Sadece bir birimize kaybettik. Bence bundan daha iyi bir turnuva geçiremezdik. Başta Anıl olmak üzere bütün takımı bu yüzden kutluyorum. Umarım bu başarılarımızı gelecek hafta bireysel olarak da devem ettirebiliriz” diye konuştu.

Anıl Yüksel ise şu ifadeleri kullandı:
”Emeği geçen herkesi kutluyorum. Takım şampiyonasında altını aldık. Bu hafta bireysel oynadık ve arkadaşımla final oynadık. İyi geçtiğini düşünüyorum ve umarın gelecek turnuvalarda da böyle devem ederiz.” 

Kamil Nadirli

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.