EKONOMİ - 19 Mart 2017 Pazar 07:53

Moody’s yine sahnede

A
A
A
Moody’s yine sahnede

Moody's cuma akşamı hiç takvimde yokken beklenmedik bir biçimde Türkiye'nin kredi görünümünü durağandan negatife çevirmesi tepkilere neden oldu.

Moody's, cuma akşamı hiç takvimde yokken beklenmedik bir biçimde Türkiye'nin kredi görünümünü durağandan negatife çevirdi.

Moody's'in, gerekçe olarak ortaya koydukları, alınan kararın tamamen siyasi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

BÜYÜMEYİ GÖRMÜYOR

Moody's, büyüme görünümünü indirime bir gerekçe olarak gösterdi. Ancak, darbe girişiminin etkisiyle geçen yılın üçüncü çeyreğinde daralan Türkiye ekonomisinin, hükümetin aldığı teşvik ve destek kararlarıyla, son çeyrekte yüzde 2.5'in üstünde büyümesi bekleniyor. Türkiye, geçen yıl yaşanan tüm saldırılara rağmen ilk 9 ayda yüzde 2.2 büyüyerken, yılın tamamındaki büyümenin yüzde 2.6 olması bekleniyor.

HAYIRCILARIN YANINDA

"Türkiye'nin kurumsal gücünde yaşanan bozulmanın devamı" gibi bir gerekçe ileri süren Moody's, adeta 16 Nisan'daki referandumda "Hayır" çıkmasını isteyen başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa ülkelerinin başlattığı kampanyaya katılmış oldu.

COMMERZBANK'TAN KÜSTAH ANALİZ

Referanduma karşı Avrupa'da başlatılan 'Hayır' cephesinin merkezi Almanya'dan bu kez ekonomik saldırının devamı niteliğinde bir rapor geldi. Alman Commerzbank'ın uzmanları, yaptıkları değerlendirmede gerçek niyetlerini saklayamadı. Halkın yüzde 52'sinin oyunu alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, hadlerini de aşarak hedef tahtasına koyan kurumun analistleri, Merkez Bankası'nı da 'faiz artırmadı' diye eleştirdi.

KAYNAK: SABAH

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.