GÜNDEM - 19 Ağustos 2018 Pazar 09:54

Mum ışığındaki düğüne 7 bin TL tazminat

A
A
A
Mum ışığındaki düğüne 7 bin TL tazminat

Düğünlerinin açık havada yapılması için organizasyon şirketiyle anlaşan gelin-damat, yağmur yağınca merasimi kapalı salonda yaptı. Aksiliklerin peşlerini bırakmadığı gelin damat, elektrikler kesilince mum ışığında düğün yaptı. Mahkeme, genç çifte 7 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.


Yalova'da ikamet eden genç çift, düğün merasimini açık havada yapmak için bir organizasyon şirketiyle anlaştı. Düğün günü yağmur yağınca apar topar tören kapalı salona alındı. Aksilikler bununla da kalmadı. Salonda elektrikler kesildi, devreye alınan jeneratörler arızalandı. Karanlıkta kalan davetliler büyük şok yaşadı. Düğün mum ışığında tamamlandı. Düğünden sonra Yalova 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin yolunu tutan gelin damat, organizasyon şirketinden davacı oldu. Müzisyenlerin geç geldiklerini, arada gerginlik yaşandığını ve olayın emniyete intikal ettiğini belirten davacı çift, normalde 24:00 da sona ermesi gereken merasimin 2-3 saat erken sona erdiğini, en mutlu günleri olarak hatırlamaları gereken bu günün davalı şirketin kusur ve ihmalleri sonucu kötü bir şekilde sonlandığını dile getirdi.

10 biner TL manevi tazminatın ve sözleşmeye aykırılık sebebiyle ödenen 3519 TL'nin davalıdan faizi ile birlikte tahsiline karar verilmesini istedi. Davalı şirket sahibi ise olay günü şehirde olağanüstü hava şartları sebebiyle elektrik kesintisi yaşandığını, elinden geldiğince sözleşme konusu edimlerini yerine getirdiğini, bir kusuru olmadığını savunarak davanın reddini diledi. 

Maddi tazminat talebinin reddine karar veren mahkeme, her bir davacı için 3500'er lira manevi tazminatın düğün tarihinden itibaren işleyecek kanuni faizi ile birlikte davalıdan alınarak davacılara verilmesine hükmetti. Davalı kararı temyiz etti. Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, mahkeme kararını onadı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.