SPOR - 23 Mayıs 2015 Cumartesi 23:10

O takımın Play-off sevinci

A
A
A
O takımın Play-off sevinci

PTT 1. Lig'in son haftasında Samsunspor kendi evinde Denizlispor’u 2-1 mağlup ederek Play-off’a kaldı.

Bu sonuçlara göre Samsunspor ligi 6. bitirerek Antalya’nın temsilcisi Alanyaspor’un rakibi oldu. Maç sonunda her iki teknik adam maçı değerlendirdi.
Maçın zor geçtiğini belirten Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın, “Önemli olan maçı kazanmaktı. Sezon başından beri biz hep şunu söylüyorduk; bu inancın zaferidir. Ben 'şampiyon olacağız' dediğim zaman bazı kişiler güldü bazı kişiler inanmadı ama ben ve futbolcularım, bu işe sonuna kadar inandık. Bu takım şampiyon olacak, bu takımda geri dönüş yok. Çünkü bu şehir ve bu taraftar bunu hak ediyor. Bugün taraftarıma teşekkür ediyorum. İşte benim gerçek taraftarım bu. Özlem duyduğum taraftarım bu. Bizim taraftarımız ile bütünleşen, coşan ve neticeye giden bir takımımız var. Yıllardır böyle oldu ve böylede devam edecek" dedi.

"BİZ BU YOLA BAŞ KOYDUK"
Süper lig yolunda ilk adımı attıklarını ifade eden Altın, “Bu maç bizim süper lige gitme adına ilk adımımızdı. Diğer adımı da inşallah finalde atacağız. Biz bu yola baş koyduk. Geri dönüş yok. Ne olursa olsun. Eğer bu işi başaracaksak hep birlikte başaracağız. Bize inanın. Biz inandık inancın zaferini buraya kadar getirdik. 'Bu takım küme düşecek' dedikleri anda ‘hayır, bu takım şampiyon olacak’ dedim. Bana bunu futbolcularım inandırdı. Korkunç fırtınalar atlattık. Şükürler olsun ki yıkılmadık. Her şey üstümüze geldi ama hiç vazgeçmedik. Artık bu yolun sonu süper ligdir” diye konuştu.

"PUANIMIZ SİLİNDİ AMA BİZ SİLİNMEDİK"
Ligin ikinci yarısında çok iyi puanlar topladıklarını belirten Altın, “İkinci devre nasıl puan topladığımızı görün. İlk devre 20 puan toplayan bir takım ikinci devre küme düşmemeye oynar. Biz şu anda 0 puanla ikinci devreye girseydik ligde kaldıydık. Puanımız silindi ama biz silinmedik. Biz her zaman her şeyi hedeflerimize koyduk. Yıkılmadık, hafif bir sarsılma geçirdik ama toparlanmasını çok iyi bildik. Maç kaybettik, ikinci maçta toparlanmasını çok iyi bildik” şeklinde konuştu.

DENİZLİSPOR CEPHESİ
Ligde kaldıkları için mutlu olduklarını ifade eden Denizlispor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, şunları söyledi:
“İlk yarı rakibe hiç pozisyon vermedik diyebiliriz. İkinci yarı maçın kırılma anları vardı. Golü attıktan 1 dakika sonra golü yememiz oldu. Burada taraftara hakkını vermek lazım. İnanılmaz bir atmosfer oluşturdular. Hem hakemi hem de bizi etkisi altına aldılar. Takımlarını tekrar oyuna döndürdüler ve 2-1’lik galibiyet oldu. Bugün burada biz belki futbol adına mağlup olduk ama buradan ligde kalarak döndük. Hem Samsunlular hem de biz sevinerek maçtan ayrıldık. Buradan Samsunspor’u tebrik ediyorum. Yolları açık olsun, Play-off’ta da başarılar diliyorum. Biz ligde kaldık. Bize bu onuru yaşatan futbolcularımı alınlarından öpüyorum. Biz de inanılmaz çalıştık. Biz geldiğimizde düştü gözüyle bakılan bir takım vardı. Ama son haftalardaki müthiş çıkışımız ile ligde kaldık. Bizim ligde kalmamız şampiyonluk kadar önemliydi. Onun için futbolcularıma bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum.” 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclisi toplandı Çorum İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği, 2024 yılının ilk meclis toplantını yaptı. Toplantıda birlik meclis başkanlığı ve meclis organlarının seçimleri yapıldı. Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği mayıs ayı meclis toplantısı, Çorum Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Çorum Valiliği başkanlığında il, ilçe belediyeleri ve İl Özel İdaresinden oluşan birliğin 2024 yılı ilk meclis toplantısında başkan, başkan vekilleri, Katip üyeler, Encümen ve Plan Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Toplantıda birlik başkanlığına Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 1. Meclis Başkan Vekilliğine Dr. Halil İbrahim Aşgın, 2. Meclis Başkanlığına Muhammet Fatih Temur, Katip üyeliklerine Mehmet Fatih Balcıoğlu, Selim Güloğlu, Encümen üyeliklerine Dr. Hali İbrahim Aşgın, Muhammet Fatih Temur, Muhsin Dere, Ahmet Gelgör, İsmail Çizikçi, Plan ve Bütçe Komisyonuna ise Lemzi Çöplü, Necmettin Yalçın ve Selim Dölcü seçildi. Seçimlerin ardından Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin faaliyet raporu görüşüldü. İl genelinde 4 ayrı merkezde doğal yaşam alanı oluşturulmak üzere çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Vali Zülkif Dağlı’nın başkanlığını yapacağı Sahipsiz Sokak Hayvanları Koruma Birliği, il genelindeki tüm sokak hayvanlarına yönelik çalışma yürütecek. Sokak hayvanları için şehir dışında yaşam alanları oluşturularak, hayvanların her türlü bakımını da birlik yapacak. Bu çalışmayla sokak hayvanları konusunun tek sorumlusu Çorum Belediyesi olmayacak. Sokak hayvanlarıyla mücadelede muhatap Vali Zülkif Dağlı başkanlığındaki Sahipsiz Sokak Hayvanları Birliği olacak. "Sokak hayvanları konusunu Çorum’un gündeminden çıkaracağız" Sahipsiz sokak hayvanları konusunun bir an önce çözülmesi için çalışma yapacaklarını ifade eden Vali Dağlı, “Önceki dönemde başlatılan çalışmalara hız vermemiz gerekiyor. Sokak hayvanları konusunu inşallah Çorum’un gündemi olmaktan çıkarmış olacağız. Doğal yaşam alanları belirlendi. Bunları bir an önce devreye sokmamız gerekiyor” dedi.
Bursa Büyükşehir ‘ücretsiz otopark’ alanlarında görev başında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in talimatıyla yürürlüğe alınan cadde ve bulvar üzerindeki BURBAK noktalarında ücretsiz park edebilme uygulaması, görev başındaki belediye personelinin yönlendirmesiyle hiçbir aksama ve sıkıntı yaşanmadan sürdürülüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in seçim döneminde vaat ettiği ve 3 Mayıs’tan itibaren yürürlüğü alınan cadde ve bulvar üzerinde bulunan BURBAK noktaları, ücretsiz olarak hizmet veriyor. Uygulamanın hayata geçirilmesinin ardından sahada görev yapan 118 personel, hem vatandaşı yönlendiriyor hem de alanlarda oluşabilecek olumsuz olayların önüne geçiyor. BURBAK noktalarında hizmet veren Bursa Büyükşehir Belediyesi personelinin, görevlerinin başında olduğunu söyleyen BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, 3 Mayıs itibariyle uygulamanın hayata geçirildiğini hatırlattı. Sahadaki düzenin korunması amacıyla mevcut personelin Mayıs ayı sonuna kadar hizmet vereceğini belirten Beşli, “Cadde ve bulvarlardaki park etme ihtiyacına personelimiz yardımcı olmaya devam edecek. Mayıs ayı sonunda tekrar değerlendirmede bulunacağız. Revizyon konusunda bir karar vereceğiz. Bu esnada ortaya çıkan iş gücünü başka projelerde değerlendireceğiz. Yeni açık ve kapalı otopark alanları oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Personelimiz yine görevlerini yeni otopark alanlarında sürdürmeye devam edecek” dedi. Görevlerine devam eden personelin bir taraftan vatandaşa yardımcı olurken diğer taraftan da uygulamayla ilgili görüş ve düşünceleri tespit ettiğini ifade eden Beşli, “Esnafın, şoförün, görevlinin ve trafiğin vatandaşta oluşturduğu tepkileri ve beklentileri tespit ediyoruz. Biz de bu bilgileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e rapor olarak sunacağız. Uygulamanın kazançlarını ve götürüleri hakkında değerlendirmelerde bulunacağız” diye konuştu.