KÜLTÜR SANAT - 11 Nisan 2023 Salı 11:19

Robot Pinokyo oyuncularından Yaşasın Cumhuriyet Sergisi’ne ziyaret

A
A
A
Robot Pinokyo oyuncularından Yaşasın Cumhuriyet Sergisi’ne ziyaret

İş Sanat’ın çocuk oyunu 'Robot Pinokyo' oyuncuları, 'Yaşasın Cumhuriyet! Sergisi'ni ziyaret etti.

İş Sanat’ın çocuk oyunu 'Robot Pinokyo' oyuncuları, Türkiye İş Bankası Müzesi’nde açılan 'Yaşasın Cumhuriyet! Sergisi'ni ziyaret etti. Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları vesilesiyle hazırlanan, başta Türkiye İş Bankası Müzesi arşivi olmak üzere 2 bin 500’ü aşkın belge, fotoğraf, film ve objenin yer aldığı sergiyi ziyaret eden Robot Pinokyo ekibinin tüm oyuncuları sergi hakkında detaylı bilgi aldı. Oyuncu Aslı Tandoğan, Cumhuriyetin kuruluş yıllarının ruhunu, özetini yansıtan sergide döneme ait gerçek video görüntüleri, ailelerden gelen fotoğraflar, gazetelerin arşivleri, Türkiye’nin pek çok yerinden edinilen objelerden çok etkilendiklerini söylerken, özellikle çocukların ve gençlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir sergi olduğunu ifade etti. Sene sonuna kadar açık kalacak Yaşasın Cumhuriyet Sergisi pazartesi günleri hariç her gün ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Robot Pinokyo oyuncularından Yaşasın Cumhuriyet Sergisi’ne ziyaret

Yekta Kopan’ın yeniden kaleme aldığı, Lerzan Pamir’in yönettiği Robot Pinokyo oyununun anlatıcılığını Aslı Tandoğan yaparken, Pinokyo karakterine Anıl Altınöz hayat veriyor. Sezonun son iki oyunu 29 Nisan Cumartesi ve 30 Nisan Pazar, saat 15.00’te İş Kuleleri Salonu’nda sahnelenecek.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Vali Pehlivan ile Vali Yavuz, Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’ni ziyaret etti Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yenilikçi teknolojilerin ve ürünlerin geliştirilmesine ve ticarileştirilmesine destek olan Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’nde incelemede bulundu. Vali Pehlivan ve Vali Yavuz, beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği ziyarette Yenilik Merkezi Direktör Yardımcısı Bahittin Aslan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yerel öncü bir merkez olan Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’nde üretim aşamasındaki çalışmaları yerinde inceleyen Pehlivan ve Yavuz, çalışanlarla sohbet etti, çalışmalarında kolaylıklar diledi. Valilerden meslek lisesine ziyaret Vali Pehlivan ve Vali Yavuz, ayrıca Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve örnek proje çalışmaları gerçekleştiren Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini de ziyaret etti. Vali Pehlivan ve Vali Yavuz, özellikle genç nüfusa dönük donanımlı, kaliteli ve sürdürülebilir mesleki eğitim alanlarının oluşturulması ve geliştirilmesi gerektiği fikrinden hareketle kurulan okuldaki sınıf, atölye ve laboratuvarları inceleyerek, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretlere, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, İstanbul Mermerciler Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu 2. Başkanı Haluk Sekban ve Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.