GENEL - 28 Eylül 2014 Pazar 01:53

Şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi

A
A
A
Şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Bazı illerde aralıksız yağan yağmur su baskınlarının yaşanmasına sebep oldu

KADİRLİ’DE ŞİDDETLİ YAĞMUR SELE DÖNÜŞTÜ

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 2 saat aralıksız yağan yağmur su baskınlarının yaşanmasına sebep oldu.

Kadirli ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur dolayısıyla Cadde ve sokaklar su ile doldu,zemin katta bulunan bazı evlerde su baskınları yaşandı Kadirli ile Sumbas ilçesini birbirine bağlayan karayolunda su baskınından dolayı ulaşım güçlükle sağlandı. İlçede akşam saatlerinde etkili olan yağışlardan dolayı su baskınları yaşandı. Polis ve itfaiye ekipleri su baskını yaşanan yerlerde vatandaşları sık sık uyardı. Öte yandan sağanak yağıştan dolayı Şehit Kansu Küçükateş mahallesi yeni adliye civarında Kadirli ilçesi ile Sumbas ilçesini birbirine bağlayan karayolunda yaklaşık 1 metre yüksekliğinde su birikintisi meydana gelerek karayolu bir süreliğine ulaşıma kapandı. Zemin katlarda bulunan bazı ev ve işyerlerinde de su baskınları yaşandı. İtfaiye ekipleri su baskını yaşanan yerlerde çalışma başlattı. Su baskınından dolayı can kaybı yaşanmazken küçük çapta maddi hasar meydana geldi. 

 

MALATYA'DA EVLERİ LAĞIM SUYU BASTI 

Malatya'da, sağanak yağmurda tıkanan kanalizasyon borusunun patlaması sonucu 4 ev, lağım suyuyla doldu.
Akşam üzeri etkili olan sağanak yağış nedeniyle Topsöğüt Merkez Mahallesi'nde tıkanan kanalizasyon borusu patladı. Evlerine dolan lağım suları nedeniyle eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi.

Mahalle sakini Ahmet Dağseven ise, evlerinin lağım suyu ile dolduğunu ifade ederek, "Yetkilileri aradık ama bize dönmediler. Ailemiz dışarıda." diye konuştu.

Evi lağım suyu ile dolan Ramazan Aldemir de, mahalledeki kanalizasyon borularının çok eski olduğunu savunarak, kanalizasyon ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını iddia etti.

 

DİYARBAKIR’DA FIRTINA SONRASI ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞ TRAFİKTE SEYREDEN ARAÇLARA ZOR ANLAR YAŞATTI

 Diyarbakır’da akşam saatlerinde başlayan fırtına ilerleyen saatlere doğru yerini sağanak yağışa bırak. Sağanak yağış Trafikte sereden araçlar zor anlar yaşarken vatandaşlar ise yağmura ıslamamak için koşuşturdukları görüldü.

Diyarbakır’da akşam saatlerinde başlayan şiddetli toz fırtınası yerini sağanak yağmura bıraktı.Yaklaşık 1 saat boyunca etkili olan sağanak yağış trafikte seyir halinde bulunan araç sürücülerine zor anlar yaşatırken yaya olarak evlerine giden vatandaşlar ise yağmura yakalanmamak için koştukları görüldü.

Sağanak yağış nedeniyle zemin katlarda bulunan birçok evi su bastığı öğrenilirken yetkililer yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşın vatandaşların dikkatli ve duyarlı olması konusunda uyarılarda bulundular.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağışların bu gece ve Pazar günü sabah saatlerine kadar kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulundular. 

 

HATAY’DA SAĞANAK YAĞIŞ KARAYOLUNU TRAFİĞE KAPATTI

Hatay’da meydana gelen sağanak yağı sele neden oldu. Amanos dağlarından gelen sel sularının beraberinde getirdiği balçık Antakya-İskenderun karayolunu trafiğe kapattı. Sel sularına kapılan 3 araç zarar görürken, araçlar içerisinde mahsur kalan vatandaşları Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar kurtardı.

Gece geç saat 22.00 sularından başlayan ve aralıksız olarak 2 saat kadar devam eden sağanak yağış Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da etkili oldu. Amanos dağlarından gelen sel suları ile birlikte akan balçık Antakya-İskenderun karayolunun trafiğe kapanmasına neden oldu.  

Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Trafiğe kapanan karayolu Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrası trafiğe açıldı. Sel sularının bir anda üzerlerine geldiğini belirten Ahmet erkan, “Pamuk yüklemiştik. Pamuğu fabrikaya boşalttık. Gelirken buranın su altında kaldığını gördük. Sel suları arasında mahsur kalan birkaç aile vardı. Bağırıyorlardı. Hemen traktörümüzle yardıma gittik. Su içinde kalan bir iki arabayı çektik. İçerde tır şöförü vardı oda mahsur kalmıştı onu da kurtardık. Bizim ulaşamadığımız aileleri de kurtarma ekipleri kurtardı.” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.