SPOR - 08 Ekim 2015 Perşembe 11:05

Şike davasında tarihi gün

A
A
A
Şike davasında tarihi gün

3 Temmuz 2011'de başlayan futbolda şike davasının bugün yapılacak duruşma ile karara bağlanması bekleniyor.

Yeniden görülmeye başlanan ve aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu sanıkların yargılandığı şike davasında bugün karar çıkması bekleniyor. Pazartesi günü görülen duruşmada savcı mütalaasını vermiş ve sanıkların beraatini talep etmişti. 9 Ekim Cuma gününe ertelenen davada karar çıkması beklenirken, sarı-lacivertli camia da mahkemeye odaklandı.

YENİ BİR DÖNEME GİRİLECEK
Bugün gerçekleşecek duruşmada hakimin, savcının mütalaası sonrası beraat kararı vermesi bekleniyor. Davadan beraat kararı çıkması durumunda Trabzonspor'un Yargıtay'a başvurması söz konusu. Öte yandan, dava sanıklarının da bireysel olarak mağdur oldukları gerekçesiyle dava açmaları gündemde.
Beraat durumunda bireysel tazminat davalarının yanı sıra, Fenerbahçe'nin de yüklü bir tazminat davası açabileceği belirtiliyor. Şike iddiaları nedeniyle 2011-2012 sezonunda Avrupa kupalarından çıkarılan ve ardından 2 yıl men cezası alan Fenerbahçe'nin TFF ve UEFA'ya mağdur olduğu gerekçesiyle dava açabileceği ifade ediliyor.

AZİZ YILDIRIM'IN KARARI MERAK EDİLİYOR
Davada çıkacak karar sonrası Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın görevine devam edip etmeyeceği de merak konusu. Yıldırım, Mayıs ayında başkanlık seçimi öncesi yaptığı bir açıklamada, "Dava sonuçlanınca görevi bırakacağım" demişti. Camiada Yıldırım'ın kongre kararı alması durumunda yerine Ali Koç'u aday gösterebileceği iddia ediliyor. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.