GÜNDEM - 23 Ekim 2018 Salı 12:11

Sosyal medyaya Pazar molası

A
A
A
Sosyal medyaya Pazar molası

Hardalist uygulamasının kurucuları; sosyal medyanın kişileri gerçek hayattan uzaklaşmasına dikkat çekmek adına, Pazar günleri uygulamanın barındığı sunucularını kapatma kararı verdiklerini açıkladı.

Sosyal medyada geçirilen sürenin hızla artması ile birlikte kişisel yeteneklerin geliştirilmesi ve bireylerin sevdiklerine daha fazla vakit ayırması giderek zorlaşıyor. Sosyal medya platformlarını dünyada en aktif kullanan ülkelerin başında gelen Türkiye’de Facebook’taki kullanıcı sayısı 45 milyon kişiye yaklaşırken Instagram’da bu rakam 35 milyonu geçmiş durumda. Bu rakamların daha da artacağı öngörülüyor. Geçtiğimiz aylarda ‘Konuşma balonu ekle, karikatür yap’ sloganıyla yayınlanmaya başlayan Hardalist uygulamasının kurucuları; sosyal medyanın kişileri gerçek hayattan uzaklaşmasına dikkat çekmek adına, Pazar günleri uygulamanın barındığı sunucularını kapatma kararı verdiklerini belirtti. 

"Az tık veya beğeni alınca daha az değerli olmuyoruz" 

Projeyi yürüten Ahmet Özdemir ve Feridun Demir; “Sosyal medyada geçirilen süre her geçen gün biraz daha fazla artıyor. Kişilerin gerçek hayattan kopmaması için, sosyal medya kullanımına bir nebze de olsa ara verip kişisel yeteneklerini geliştirmeye odaklanması ve sevdikleriyle daha fazla vakit geçirmesi çok önemli. Biz de bu amaçla, bireylerin kendi yeteneklerini geliştirmeye odaklanması ve sevdiklerine daha fazla zaman ayırmasının önemine dikkat çekmek için Pazar günleri sunucularımızı kapatma kararı aldık. Sosyal medyada paylaştığımız fotoğraflara filtre koyunca hayatımız daha muhteşem olmuyor, az tık veya beğeni alınca daha az değerli olmuyoruz. Bizi değerli kılan sevdiklerimizdir, dostlarla telefonlar yüzünden aynı masada yüz yüze bakmaz olduk. Bu durum, gerçek hayattaki iletişimimizi olumsuz etkiliyor. Pazar günleri sunucu kapatmayı ilk biz hayata geçirmiş olacağız ama tek olmayacağız” şeklinde konuştular. 

Uygulama, yüzlerce karikatür ve bu karikatürlere metin eklenmesini sağlayan konuşma balonları içerirken, Google Play ve App Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.