GÜNDEM - 04 Nisan 2014 Cuma 10:09

Suriyeli Türkmenlerden Selami Aynur'un ailesine vefa

A
A
A
Suriyeli Türkmenlerden Selami Aynur'un ailesine vefa

Suriye Türkmenleri Meclis Başkanı olan ve Suriye ordusundan ayrılan General Fayez El Amro, Esad rejimine karşı savaşmak için bir süre önce Suriye’ye giden ve 10 gün önce girdiği çatışmada hayatını kaybeden Giresunlu Selami Aynur’un ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Suriye Türkmenleri Meclis Başkan Yardımcısı Heysem Mulla Ali, Meclis Genel Sekreteri Nidal Arap ve Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizcı ile Giresun’a gelen Fayez El Amro, Keşap ilçesine bağlı Gönüllü köyünde baba Mustafa Aynur’u evinde ziyaret ederek taziyelerini iletti. Heyeti kapıda karşılayan baba Mustafa Aynur ve akrabaları, çatışmada ölen Selami Aynur’un ölümü hakkında bilgi aldı.

SELAMİ REİS
Selami Aynur’u yakından tanıdığını söyleyen Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizcı, şöyle konuştu: “Kendisiyle görüşüyordum, bizim bölgemiz olan Halep’teydi. Kısa süre içerisinde herkesin sevgisini kazanmıştı herkes ondan çok memnundu. Onunla buluşacaktık ama bir arkadaşı kaçırıldı. Onu çıkarmaya gidecektik. Ben Antep’ten gelecektim o da Halep’ten gelerek orta bir yerde buluşacaktık. Ama o arkadaşlarına sözü olduğu için çalışmaktan dolayı başka arkadaşını gönderdi. Yarın gelecek dediler. Akşamleyin dediler ki başınız sağolsun rahmetli oldu, şehit oldu dediler. Çok şaşırdık. Çünkü çok başarılı biriydi.”

“ŞARAPNEL PARÇASI MI KESKİN NİŞANCI MI?”
Selami Aynur’un ailesi, nasıl öldürüldüğü konusunda değişik söylentiler olduğunu belirterek "Top bombasından çıkan şarapnel parçası denildiğini, net bilgi almak istediklerini, gelen otopsi raporunda ayrıntılı bir bilgi olmadığını" söyledi.

Tarık Sulo Cevizcı ise, keskin nişancı tarafından öldürüldüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben zaten Kilis’te cenazeyi getirenler arasındaydım. Olay günü Selami hedef almış hedef alırken parmağının üzerinden kalbinin üzerine gelmiş. Hedef aldığı yerden hedef oluyor. Sizin evladınız olduğu kadar bizim Suriyeli Türkmenler içinde bir evlat niteliğindedir. Allah sizden razı olsun böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için. Selami artık bizim kalbimizde.”

Selami Aynur’un Suriye’ye gelişiyle ilgili bilgi veren Cevizcı, sözlerine şöyle devam etti: "Yaklaşık iki ay önce Suriye’deki Türkmen bölgelerine Kaide militanları tarafından etnik bir savaş başlatıldı. Türkiye'de Türkmen hassasiyeti taşıyan insanları da rencide etmişti. Bunlardan birisi rahmetli Selami Aynur reis. Suriye Türkmenlerine yardım amacıyla oradaki çocukların, yaşlıların, kadınların acılarını bir nebze dindirmek için Türkmenlerin yardımına yetişti ve orada o uğurda canını feda ederek Türkmen yurdunda şehit düştü. Türkmenler adına oraya geldiği ve Türkmenlere malolan bir şahsiyet olduğu için biz heyet olarak bugün ailesini ziyaret ederek taziyelerimizi ilettik. Türkiye’den o bölgelere giden insanlar oldu muhakkak ama şehit Selami reis bizim bildiğimiz Türkmenler için gelip orada ilk şehit düşen arkadaşlarımızdan. Türkmen bölgesi sadece bir cephede değil, bir bölgede değil. Halep’te Türkmenlerin yardımına gelen ve orada şehit düşen tek Selami kardeşimizdi.”

Türkmen heyet, Selami Aynur’un mezarına karanfil bıraktı sonra dua etti.Öte yandan Suriye ordusundan ayrılarak Suriye Türkmenleri Meclis Başkanı olan Fayez El Amro, Suriye’de bulunan yakınlarının hayatlarının tehlikeye girebileceği düşüncesiyle basına demeç vermek istemediğini belirtti. Selami Aynur’un babası Mustafa Aynur da basına bir açıklama yapmadı.

MAHİR BAKİ
GİRESUN (İHA)

Suriyeli Türkmenlerden Selami Aynur'un ailesine vefa

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta halk ekmek büfe sayısı 11’e çıktı Tokat Belediyesi, Halk Ekmek büfe sayısını 6’dan 11’e çıkararak uygun fiyatlı ekmeğe erişimi şehir genelinde daha da kolaylaştırdı. Tokat Belediyesi, ekonomik ekmeğe erişimi kolaylaştırmak amacıyla yürüttüğü Halk Ekmek hizmetini şehir geneline yaymaya devam ediyor. Vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda mevcut büfeler yenilenirken, 5 ayrı mahallede yeni büfeler hizmete alındı. Mevcut 6 büfeye ek olarak yapılan çalışmalarla Halk Ekmek büfe sayı 11’e yükseltildi. Mevcut halk ekmek büfeleri daha modern hale getirildi Tokat Belediyesi ekipleri daha önce kullanılan küçük halk ekmek büfelerini ise vatandaşların daha rahat hizmet alabileceği büyük, modern ve kullanışlı yeni büfelerle değiştirdi. Yeni noktalarda Halk Ekmek hizmeti başlıyor Tokat Belediyesi, nüfusun yoğun olduğu bölgelerde yeni büfelerin kurulumunu tamamladı. Doğukent Mahallesi 2. Etap TOKİ Konutları bölgesinde, Esentepe Mahallesi Atatürk Caddesi’nde, Yeşilırmak Mahallesi Çağgölü Caddesi’nde, Karşıyaka Mahallesi Geksi Caddesi’nde ve Büyükbeybağı Mahallesi Sermet Doğan Koç Parkı bölgesine yeni büfelerin montajında ise sona gelindi. Bu yeni noktalarla birlikte Halk Ekmek büfe sayısı 11’e yükseltildi. Başkan Yazıcıoğlu: "Halk Ekmek, sosyal dayanışmanın güçlü bir parçasıdır" Halk Ekmek hizmetinin sosyal belediyeciliğin önemli adımlarından biri olduğunu vurgulayan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, "Hemşehrilerimizin temel gıda ihtiyacına uygun fiyatlarla ulaşabilmesi bizim için büyük önem taşıyor. Göreve geldiğimizde 6 noktada sunduğumuz Halk Ekmek hizmetini yaptığımız çalışmalarla 11 noktaya çıkardık. Halk Ekmek Fabrikamızda ürettiğimiz ekmeği bugün çok daha geniş bir kesime ulaştırmış olacağız. Sosyal dayanışmayı güçlendirdiğimiz ve üretken belediyeciliği sahada hissettirdiğimiz çalışmalarımıza, Tokat’ımızın her mahallesine değer katacak projeler üretmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Yeni Halk Ekmek büfelerimizin mahallelerimize, Tokat’ımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.