GÜNDEM - 28 Mayıs 2021 Cuma 13:20

Taksim Camii ibadete açıldı

A
A
A
Taksim Camii ibadete açıldı

Taksim Camii'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ilk namaz kılındı. Namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kıldırdı.

Cuma namazı kılınmasının ardından ibadete açılacak olan cami de ilk ezan okundu. İlk namazı kılmak ve açılışı yapmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Camiye geldi. Erdoğan’ı cami girişinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve çok sayıda protokol üyesi karşıladı. İlk namazı Taksim Camisi’nde kılmak isteyen vatandaşlar cami çevresini doldurdu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş cuma hutbesi okudu. Ardından cuma namazını kıldırdı.

Doğancan Cesur - Ömer Faruk Yıldız - Ahmet Faruk Sarıkoç - İsmail Coşkun

Temeli 2017 yılında atıldı

Temeli 2017 yılında atılan Taksim Camii 2 bin 482 metrekarelik alanda inşa edildi. 9 metre 45 santimetre yüksekliği ile Türkiye'deki en yüksek mihraplardan birine sahip olma özelliğini taşıyan caminin, kapalı ibadet alanında 2 bin 250 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Ana girişi ile birlikte toplamda 4 girişi bulunan Taksim Camii’nin zemin üstü bina yüksekliği 20.70 metre, ana kubbe yüksekliği 9.6 metre, çapı ise 28 metre olarak tasarlandı. 12 bin 574 metre kare toplam kapalı alanı olan camide 165 araçlık 3 katlı otopark da bulunuyor. Taksim Camii'nin girişi, abdesthaneleri, zemini ve tavanında 8 köşeli Selçuklu motiflerine de yer verildi. Cami ibadetin yanı sıra konferans ve sergi salonları gibi alanlarıyla da kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.



Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Sokak ortasında silahlı pusu kamerada Şişli’de bir kişi, sokakta yürüdüğü sırada kendisini pusuda bekleyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ayağından yaralanan kişinin saldırgan ile dakikalar önce telefonda tartıştığı öğrenilirken, gerçekleşen silahlı saldırı anı ise kameraya yansıdı. Olay, dün 21.30 sıralarında Şişli Kuştepe Mahallesi Benek Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Suat Gonçe isimli şahıs, sokakta kız arkadaşıyla yürüdüğü sırada, kendisini pusuda bekleyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Arkasından gelerek Gonçe’yi sağ ayağından vuran şüpheli, koşarak olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı Suat Gonçe, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırılırken, kuyumculuk yaptığı öğrenilen Gonçe’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Saldırganı tespit etmek için çalışmalara başlayan polis ekipleri, kız arkadaşı M.H.A’dan, Suat Gonçe’nin olay öncesi tanımadığı bir kişiyle telefonda tartıştığını öğrendi. Araştırma sonucu, Gonçe’nin telefonda tartıştığı kişinin Selçuk A. olduğu tespit edildi. M.H.A tarafından saldırgan olarak teşhis edilen Selçuk A., adreslerde yapılan aramalarda bulunamadı. Silahlı pusu kamerada Pusuda bekleyen kişi tarafından kız arkadaşı sokakta yürüyen Suat Gonçe’ye arkalarından yaklaşan saldırgan, silahla ateş edip kaçtığı görülüyor. Polis, saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.