EKONOMİ - 26 Haziran 2018 Salı 15:12

Teleperformance, Intelenet'i satın almak için Blackstone ile anlaştı

A
A
A
Teleperformance, Intelenet'i satın almak için Blackstone ile anlaştı

Teleperformance, global alternatif varlık yönetiminde önde gelen şirketlerden Blackstone ile Intelenet’i satın almak için anlaştığını duyurdu.

Bütünleşik çok kanallı müşteri deneyimi yönetiminde önde gelen Teleperformance, global alternatif varlık yönetiminde önde gelen şirketlerden Blackstone ile nitelikli iş servisleri ve dijital dönüşüm çözümleri sağlayıcısı Intelenet’i satın almak için anlaştığını duyurdu. 

Satış işleminin 1 milyar dolarlık toplam değerleme (kurumsal değer) ile tamamlanacağı bildirilirken anlaşmanın, 2018’de Teleperformance’ın firma değeri amortismanı sonrası hisse başı gelirlerini yaklaşık yüzde 10 artırması öngörülüyor. Ayrıca satış işleminin belirli kanuni onaylar ve kapanış durumlarına tabi olarak 30 Eylül 2018 tarihinde tamamlanması bekleniyor. 

“Anlaşma Teleperformance hissedarlarını da olumlu etkileyecek” 

Açıklamada görüşleri bulunan Teleperformance Başkanı ve CEO’su Daniel Julien, “Bhupender ve Intelenet grubunun Teleperformance ailesine katılmasından dolayı çok mutluyum. Aynı yönetim değerlerini, hizmet için aynı tutkuyu ve aynı stratejik vizyonu taşıyoruz. Intelenet’in güçlü bütünleşik çözümleri ve dijital optimizasyon kapasiteleri Teleperformance hizmetlerini kısa zamanda büyük ölçüde geliştirecek. Intelenet’in Hindistan’daki inanılmaz etkisi de Teleperformance’ın yakın gelecekte bu önemli coğrafyadaki gücünü artırması için büyük bir fırsat sunuyor. Intelenet’in satın alınması sayesinde, Teleperformance 2018-2022 stratejik planlarını hızla gerçekleştirmeye hazır hale geldi. Ayrıca, anlaşma Teleperformance hissedarlarını da olumlu etkileyecek. Anlaşmanın, grubun 2018’deki hisse başına gelirini yaklaşık yüzde 10 artırması öngörülüyor” dedi. 

“Bu satış sayesinde büyüme hızlanacak” 

Blackstone Kıdemli Yönetici Direktör ve Hindistan Özel Sermaye Lideri Amit Dixit ise, “Intelenet’e iki kez yatırım yaptık. Şirketin süregelen başarısı yönetim ekibinin olağanüstü kalitesini, müşterilerine verdiği değeri ve Blackstone ile yakın ilişkisini kanıtlıyor. Şirketi Teleperformance gibi sektör lideri bir kuruma aktararak Intelenet’in yönetim şeklinin, çalışanlarının ve müşterilerinin korunacağı için heyecan duyuyoruz. Ayrıca, bu satış sayesinde Intelenet’in fikri mülkiyetleri ile Teleperformance’ın global müşterilerinin bir araya geldiği bir platformla büyüme hızlanacak. Gelecek heyecan verici günler için her tür desteği vereceğimizi belirtip iyi dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Intelenet CEO’su Bhupender Singh de “Blackstone’a yıllar süren mükemmel ortaklığı için teşekkür ediyoruz. Yönetim ekibimiz Intelenet’in gelişimindeki bir sonraki evre için çok heyecanlı. Teleperformance’ın geniş ve global platformunu Intelenet’in dönüştürücü hizmet becerileriyle bir araya getirerek her iki şirketin de müşterilerine çok daha fazla değer sağlayacağız. Bu iş birliği çalışanlarımıza da kendilerini geliştirme fırsatı sunacak” dedi. 

Teleperformance, satın alma ve finans konusunda hukuki danışmanlığı Paul Hastings LLP ve Linklaters LLP’den alırken, vergi danışmanlığını ise Sullivan & Cromwell’den aldı. Intelenet’in tek finansal danışmanı ise J.P. Morgan oldu. Blackstone ve Intelenet’in hukuki danışmanları sırasıyla Simpson Thacher & Bartlett LLP ve Platinum Partners olurken Ernst & Young ve KPMG de muhasebe ve vergi danışmanlığını yaptı. 

Hindistan ve Orta Doğu’da 110’dan fazla üst düzey müşteri bulunuyor 

Yüksek nitelikli iş servisleri ve dijital dönüşüm çözümleri sağlayıcısı Intelenet, üst düzey çok kanallı müşteri deneyimi yönetimi, idari departmanlar, insan kaynakları, finans ve yönetim konularında faaliyet gösteriyor. Şirketin, başta İngilizce konuşulan ülkeler olmak üzere Hindistan ve Orta Doğu’da 110’dan fazla üst düzey müşterisi bulunuyor. 

Öncelikli olarak bankacılık, finansal hizmetler ve sigortacılık sektörlerine hizmet sağlayan Intelenet, seyahat, taşımacılık, konaklama, e-ticaret, e-hizmetler ve sağlık sektörlerinde de çalışmalar yürütüyor.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir